Belépés
Reichard Piroska versei
... labdáit hajítom előre,
aztán utánuk szaladok magam:
csalóka kedvvel az életet játszva
hadd feledjem, hogy minden céltalan.

Szines labdáit a céltalan vágynak
egyik napból a másikba vetem,
hogy míg ragyognak fent a napsugárban,
tovább álmodhassam az életem.

Nehéz labdáját a vágytalan vágynak
egyre messzebbre dobhatom talán,...
2018-12-17 16:00:20
A válasz a korai egyház tanítóknál keresendő...
... Milton angol költő az Elveszett paradicsom című művét, amelyben a bűnbeesés történetét dolgozta fel. Milton a Teremtés könyvében szereplő történet emberi vonásaira összpontosít, s művének egyik központi eleme a tudás fájának gyümölcse: egy alma.

De honnan vette Milton, hogy éppen alma terem a tudás fáján? A Teremtés könyve nem pontosítja a gyümölcs fajtáját: egyszerűen ...
2018-12-16 21:34:56
Egyetem történet 1918-2018 - benne 1956 is -
... áprilisáig tartó programsorozattal emlékeznek meg arról a száz évvel ezelőtti eseményről, amikor Selmecbányáról a Magyar Királyi Bányászati és Erdészeti Főiskola Sopronba költözött. A centenárium egyik fontos eseményét tartották meg tegnap a Liszt-központban.

Ma is bennük él Selmec

- Bennünk él Selmec! - mondta ünnepi beszédében prof. dr. Náhlik A...
2018-12-05 06:16:10
Tisztelet az éveknek
... használd boldogan!
Ébredj nagy tervekkel, minden újabb napra,
s kövesd az ötleted, ami megfogan.

Sétálj, tárd ki szíved, élvezd a világot,
figyeld a sok embert, mindegyik rohan!
Úgy tekints mindenre, mint, ki sose látott
a valóságból semmit, s ne vedd komolyan!

Hidd el, ha a derű lelkedben elárad,
végre szabaddá válsz, mint egy k...
2018-12-04 13:15:38
Semmelweis-szobrot avattak Mariborban
... azelőtt, hogy Louis Pasteur kiadta volna a fertőzésekkel járó mikroorganizmusokra vonatkozó elméletét. A fertőzéseket gátló- és a higiéniához hozzájáruló módszerei Közép-Európa orvostudományának egyik legjelentősebb orvosává, valamint humanista szakemberévé tették Semmelweiset - hangsúlyozta Toplak.
Kiemelte: a Semmelweis Egyetem azután döntött úgy, hogy mellszobrot adományo...
2018-11-28 15:32:42
Sziget - Jövőre eljön a Foo Fighters
... dolgoztunk ki, amely egy csomagban kínálja a Sziget-élményt a legnagyobb nemzetközi neveket soroló line uppal - idézte Kádár Tamás főszervezőt az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.
A világ egyik legnépszerűbb rockbandája, az amerikai Foo Fighters 2019. augusztus 13-án, a zárónapon fog fellépni a Sziget fesztiválon egy két és fél órás show-val. A frontember Dave Grohl, a Ni...
2018-11-27 11:08:46
Mysty Kata
...

A CSIZMA


Kicsi csizma apró sarka,
Panni keze rendbe rakja,
egyik kézből másik kézbe,
teszi-veszi, nem lesz vége.

Miki-Miki Mikulásom, ...
2018-11-19 19:30:50
Az alma jótékony hatásai
Egyik legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét. Az alma becsét, jó hírét, a gyógyító erejébe vetett ősi hitet jelzi az is, hogy több nép mitológiájában is szerepel.

Ismerjük meg!
A rózsafélék családjába tartozó almafa minden kontinensen megtalálható, több mint hétezer fajtáját ismerik. Leginkább a mérsékelt ég...
2018-11-17 07:51:39
Zsefy Zsanett
... rózsaszínbe fűzve mesterit,
valami újat, ami téged is felvidít.
Kottalapra szórtam hangokat,
halkan zsongó bús akkordokat,
szívembe zártam őket rég,
szökni nem akar egyik se még.
Enciánkékkel írtam múltamat,
narancsvörössel az ábrándokat.
Aranyból szőttem föléjük jövőt,
párizsi zölddel szegtem körbe őt.
Túl színesnek láttam művemet...
2018-11-16 20:45:31
Tekintsünk elhivatásunkra!
... bármi mással. Sokkal kevesebb időnk jut pihenésre, tanulásra, a családi életre, mint arra a munkára, amelyre Isten elhívott bennünket.
A keresztény ember a hivatása megválasztását élete egyik legfontosabb döntésének tekinti, mely egész életútját meghatározza. Ezért igen fontos, hogy megbizonyosodjunk afelől, vajon Isten akaratát cselekesszük-e.
De mi az Isten akarata? ...
2018-11-13 15:24:54
1 2 3 .......................287 ............430 431 ............573 574 
Címkék: Reichard Piroska, Mysty Kata, Zsefy Zsanett, Magyar Királyi Bányászati, Erdészeti Főiskola Sopronba, Náhlik, Louis Pasteur, Semmelweis Egyetem, Kádár Tamás, Dave Grohl, Miki-Miki Mikulásom, korai egyház, alma jótékony, életet játszva, céltalan vágynak, másikba vetem, vágytalan vágynak, bűnbeesés történetét, tudás fájának, tudás fáján, gyümölcs fajtáját, száz évvel, centenárium egyik, valóságból semmit, derű lelkedben, fertőzésekkel járó, fertőzéseket gátló-, higiéniához hozzájáruló, csomagban kínálja, legnagyobb nemzetközi, világ egyik, frontember Dave, világon termesztik, több ezer, alma becsét, gyógyító erejébe, rózsafélék családjába, családi életre, keresztény ember, hivatása megválasztását, narancsvörössel, mitológiájában, elhivatásunkra, megválasztását, selmecbányáról, legjelentősebb, legnépszerűbb, fertőzésekkel, összpontosít, fertőzéseket, valamelyikét, legfontosabb, meghatározza, cselekesszük, enciánkékkel, megtalálható, hangsúlyozta, legismertebb, semmelweiset, szakemberévé, hozzájáruló, főszervezőt,
© 2013 TVN.HU Kft.