Belépés
Paul David Tripp Április 11
... teremtve.

A nagy énekmondó Isaac Watts írta 1719-ben. Dávid utánzott zsoltárának részeként írta, és soha nem karácsonyi éneknek szánta. Az "Öröm a világnak" azonban a valaha írt egyik legkedveltebb énekké vált. Minden erőteljes szövegével együtt ennek a himnusznak a harmadik versszaka különösen mély és bátorító:

Ne hagyd többé a bűnöket és bánatokat növekedni...
2024-04-10 21:03:01
Együnk több zöldborsót - gyógyulhatunk vele


A zöldborsó nem csak finom zöldség, hanem csodálatos gyógyhatással rendelkező vitaminbomba is.

Lágy, üde ízének köszönhetően az egyik legkedveltebb zöldségféle.

A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű, a sok esszenciális,...
2024-02-16 19:26:23
Köménymag, egy csodafűszer
... is a rántott levesek álltak az első helyen, ha betegség gyógyításáról volt szó. És valóban érdemes is kihasználnunk jótékony hatásait.

A XIII. század óta Európa egyik legkedveltebb fűszernövénye. De nemcsak a legkedveltebb, hanem legelterjedtebb fűszerek közé is tartozik, már a Biblia is említi nagyszerű tulajdonságait. Európában a 13. században terjedt el.

...
2024-02-10 23:55:46
Szent Mihály ima
... elmondását a szentmisék zárása utánra rendelt.
(XIII. Leó pápasága 1878-1903.)

Bálint Sándor: Népi kalendásiuma Szent Mihályról:

Szent Mihály az egyik legkedveltebb templompatrónus a Kárpát-medencében. Következésképp sok falu és város népe tart templombúcsút szeptember végén. Eger plébániatemplomának búcsúján a plébános megvendégelte a város vendégeit é...
2024-02-07 09:00:01
Vérnyomáscsökkentő a természetből - Hibiszkusz
... hibiszkusz. Jellegzetes színt ad a teának, de C-vitamin tartalma sem elhanyagolandó.

A szubtrópusi területeken savanyú, alkoholmentes italt készítenek belőle, amely az egyik legkedveltebb szomjoltó ezeken a területeken. Enyhülést hoz a forróság idején, mivel serkenti a bőr vérellátását, kitágítja a pórusokat, és ezzel hozzájárul a bőr lehűléséhez. Kiválóan alkalmazható...
2024-02-06 23:21:21
A napraforgó, mint gyógynövény
... át.

Ma már egyik igen fontos, iparszerűen termesztett növényünk.
Napkorongra hasonlító virágja kertek, szántóföldek dísze, a népi díszítőművészet gyakori eleme. Magja pörkölve legkedveltebb rágcsálnivalóink egyike, olajával naponta főzünk.

Miért jó?
A napraforgó mag nem csak finom rágcsálnivaló, hanem bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó n...
2024-02-02 22:41:48
Cseresznye gyógyhatásairól
... történelem
A cseresznyét az elterjedt nézet szerint Anatólia északkeleti részéről vitték be a Római Birodalom Pontus régiójába, i. e. 72-ben. Az úton levő ókori katonák egyik legkedveltebb szomjoltója a cseresznye volt, méltán, hiszen 78-82%-a víz.

Az ókorban a görög orvosok cseresznyét írtak elő az epilepszia gyógyítására.

Először a római időkben export...
2024-01-26 21:44:30
Fejes saláta, mint gyógynövény
... tömött, szorosan egymásra tapadó, rikító zöld színű levélzöldség.

Egyike a legrégebben termesztett zöldségnövényünknek. A saláta gyűjtőnéven szereplő zöldségfélék közül ez a legkedveltebb.

C-vitamint, sok B-vitamint, (B1-, B2-, B6-vitamint) meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, karotint, magnéziumot és vasat tartalmaz.

Íz anyagai jó hat...
2024-01-21 23:23:10
A hagyma a gyógynövények között előkelő helyen áll
... termesztett növényeinknek. A liliomfélék családjába tartozó növénynemzetség egyik tagja.

A hagyma közel 5000 éves múlttal rendelkezik. Mintegy 1250 fajtája ismert, melyek közül a legkedveltebb a póré-, vörös-, lila-, és a metélőhagyma.

A hagyma a gyógynövények között előkelő helyen áll. Több ezer éve ismerjük, mint házi gyógyszert. A magyar tájnyelv hajmának...
2024-01-20 23:53:07
Az öregedés ellenszere
Az öregedés ellenszere, moringaolaj és autoimmun betegség esetén is előnyös

Az utóbbi évek egyik leginkább felkapott és legkedveltebb olaja talán a moringaolaj, amely nagyon sokféle pozitív hatással rendelkezik.

A moringaolaj védelmet jelent a csontok és az idegrendszer számára, illetve segít megnövelni a szervezetben a jó, azaz a HDL-koleszterin-szintet is. K...
2023-12-15 21:07:58
1 2 3 .......................74 75 ............111 112 ...........148 149 150 
Címkék: Paul David Tripp Április, Szent Mihály, Isaac Watts, Bálint Sándor, Szent Mihályról, Római Birodalom Pontus, gyógynövények között, öregedés ellenszere, nagy énekmondó, harmadik versszaka, egyik legkedveltebb, zöldborsó értékes, rántott levesek, első helyen, szentmisék zárása, plébános megvendégelte, város vendégeit, szubtrópusi területeken, forróság idején, népi díszítőművészet, elterjedt nézet, úton levő, cseresznye volt, görög orvosok, epilepszia gyógyítására, római időkben, legrégebben termesztett, saláta gyűjtőnéven, liliomfélék családjába, hagyma közel, magyar tájnyelv, utóbbi évek, moringaolaj védelmet, idegrendszer számára, rágcsálnivalóink, gyógyhatásairól, templompatrónus, legelterjedtebb, fehérjetartalma, növénynemzetség, díszítőművészet, következésképp, tulajdonságait, elhanyagolandó, fűszernövénye, legkedveltebb, rágcsálnivaló, megvendégelte, kihasználnunk, gyógyulhatunk, alkoholmentes, templombúcsút, gyógynövények, növényeinknek, gyógyhatással, gyógyításáról, vérellátását, alkalmazható,
© 2013 TVN.HU Kft.