|
|
|
... dl tejföl
só
Elkészítés:
A harcsát többször megmosom, közben gondosan lekaparom a nyálkát a bőréről, kibelezem, és nagyobb darabokra felvágom. Besózom. A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés hal alaplevem. A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feld... |
2015-04-07 10:01:52 |
|
|
|
|
|
|
... visszatéve beleteszem az előzőleg megtisztított és felkarikázott zöldségeket, az ugyancsak karikára vágott, bőrétől megfosztott kolbászt és beleszórom a törött borsot. Felöntöm még egyliternyi vízzel, folytonosan kevergetve felforralom és tíz percig főzöm. Közben a burgonyagombóchoz szükséges, héjában megfőzött burgonyát még forrón meghámozom és azonnal összetöröm. Összegyúrom a z... |
|
2014-05-30 09:32:25 |
|
|
|
|
|
|
... tésztamaradék.
Pár: a keleti országokban volt használatos, különlegesen készített élesztő. Legegyszerűbb alakjában komlóskorpa.
Következőképpen készítették: kenyérsütéskor félretettek egyliternyi kovászt. A teknőbe korpát öntöttek, és azt leforrázták a következő lével: 1 liter vízben megfőztek 3 marék komlótobozt és némi zöldséget, hagymát. A langyosra hű... |
2014-01-01 08:13:11 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát.
Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk egyliternyi húslevessel.
Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot a köménymagot és befedve felforraljuk. 20 percig főzzük.
A virslit felkarikázva tesszük a levesbe.
Végül belekeverjük a ... |
|
2012-03-13 12:01:51 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a pirospaprikát, ezután 1
evőkanál vizet ráöntve, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett
savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk
egyliternyi vízzel. Beleszórjuk a Vegetát, a borsot, a zúzott
fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom levet és
befedve felforraljuk. 20 percig főzzük. Közben a kolbász bőrét... |
|
2011-12-31 11:09:49 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk egyliternyi húslevessel. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot a köménymagot és befedve felforraljuk. 20 percig főzzük. A virslit felkarikázva tesszük a levesbe. Végül belekeverjük a liszttel simá... |
2011-12-18 09:59:27 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, 1 szem szegfűszeg, csipet cukor.
A megtisztított és kis darabokra vágott szárnyasaprólékot jó egyliternyi hideg vízbe teszem. Beleszórom a fűszereket, és lassan felforralom. Közben a zöldségeket megtisztítom és nagyobb darabokra vágva, hozzáteszem a már forrásban lévő leveshez. A húst és a... |
2010-12-10 18:50:52 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
A zellerleveleket letépkedjük a vastagabb szárról, majd apróra vágva félretesszük. A szárakat kis darabokra vágjuk, és a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyával együtt bő egyliternyi vízbe tesszük. Beleszórjuk a vegetát meg a borsot, és puhára főzzük. Ezután az egészet turmixgépben péppé zúzzuk, és visszaöntjük a leveses fazékba. Ismét felforraljuk. Közben a tejf... |
2010-11-17 05:55:52 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt sárga héja, 2 marhahúsleves-kocka, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanálnyi cukor, kevés só és törött fehér bors.
A burgonyát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Bő egyliternyi vízbe rakjuk, hozzáadjuk a húsleveskockákat és a reszelt citromhéjat. Puhára főzzük. A tejfölt egy decinyi levessel összekeverjük, és a lisztet is hozzáadva, majd simára keverve, behabarjuk ... |
2010-11-17 05:36:07 |
|
|
|
|
|
|
... majd jól összekeverjük, és 10 percig hagyjuk állni. Közben a megmaradt olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk bő egyliternyi vizet. A tűzre visszatéve beleszórjuk a vegetát és a borsot. Ha szükséges, meg is sózzuk. Mokkáskanállal adagolva beleszaggatjuk a galuskát, és legalább 10 percig kis lángon forraljuk. V... |
2010-11-17 05:34:39 |
|
|
|
|