Belépés
Halételek
... dl tejföl


Elkészítés:
A harcsát többször megmosom, közben gondosan lekaparom a nyálkát a bőréről, kibelezem, és nagyobb darabokra felvágom. Besózom. A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés hal alaplevem. A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feld...
2015-04-07 10:01:52
Burgonyagombóc-leves
... visszatéve beleteszem az előzőleg megtisztított és felkarikázott zöldségeket, az ugyancsak karikára vágott, bőrétől megfosztott kolbászt és beleszórom a törött borsot. Felöntöm még egyliternyi vízzel, folytonosan kevergetve felforralom és tíz percig főzöm. Közben a burgonyagombóchoz szükséges, héjában megfőzött burgonyát még forrón meghámozom és azonnal összetöröm. Összegyúrom a z...
2014-05-30 09:32:25
A kovász készítése kenyérsütéshez
... tésztamaradék.

Pár: a keleti országokban volt használatos, különlegesen készített élesztő. Legegyszerűbb alakjában komlóskorpa.

Következőképpen készítették: kenyérsütéskor félretettek egyliternyi kovászt. A teknőbe korpát öntöttek, és azt leforrázták a következő lével: 1 liter vízben megfőztek 3 marék komlótobozt és némi zöldséget, hagymát. A langyosra hű...
2014-01-01 08:13:11
UPDATE - Korhelyleves
... üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát.
Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk egyliternyi húslevessel.
Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot a köménymagot és befedve felforraljuk. 20 percig főzzük.
A virslit felkarikázva tesszük a levesbe.
Végül belekeverjük a ...
2012-03-13 12:01:51
Szilveszteri korhelyleves
... belekeverjük a pirospaprikát, ezután 1
evőkanál vizet ráöntve, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett
savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk
egyliternyi vízzel. Beleszórjuk a Vegetát, a borsot, a zúzott
fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom levet és
befedve felforraljuk. 20 percig főzzük. Közben a kolbász bőrét...
2011-12-31 11:09:49
*UPDATE* Korhelyleves
... fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk egyliternyi húslevessel. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot a köménymagot és befedve felforraljuk. 20 percig főzzük. A virslit felkarikázva tesszük a levesbe. Végül belekeverjük a liszttel simá...
2011-12-18 09:59:27
Citromos szárnyas-krémleves
... mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, 1 szem szegfűszeg, csipet cukor.

A megtisztított és kis darabokra vágott szárnyasaprólékot jó egyliternyi hideg vízbe teszem. Beleszórom a fűszereket, és lassan felforralom. Közben a zöldségeket megtisztítom és nagyobb darabokra vágva, hozzáteszem a már forrásban lévő leveshez. A húst és a...
2010-12-10 18:50:52
Sajtos zellerleves
... bors.
A zellerleveleket letépkedjük a vastagabb szárról, majd apróra vágva félretesszük. A szárakat kis darabokra vágjuk, és a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyával együtt bő egyliternyi vízbe tesszük. Beleszórjuk a vegetát meg a borsot, és puhára főzzük. Ezután az egészet turmixgépben péppé zúzzuk, és visszaöntjük a leveses fazékba. Ismét felforraljuk. Közben a tejf...
2010-11-17 05:55:52
Tárkonyos burgonyaleves
... reszelt sárga héja, 2 marhahúsleves-kocka, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanálnyi cukor, kevés só és törött fehér bors.
A burgonyát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Bő egyliternyi vízbe rakjuk, hozzáadjuk a húsleveskockákat és a reszelt citromhéjat. Puhára főzzük. A tejfölt egy decinyi levessel összekeverjük, és a lisztet is hozzáadva, majd simára keverve, behabarjuk ...
2010-11-17 05:36:07
Zsemlegaluska-leves
... majd jól összekeverjük, és 10 percig hagyjuk állni. Közben a megmaradt olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk bő egyliternyi vizet. A tűzre visszatéve beleszórjuk a vegetát és a borsot. Ha szükséges, meg is sózzuk. Mokkáskanállal adagolva beleszaggatjuk a galuskát, és legalább 10 percig kis lángon forraljuk. V...
2010-11-17 05:34:39
1 2 3 
Címkék: kovász készítése, harcsát többször, fejét egyliternyi, vöröshagymát finomra, előzőleg megtisztított, ugyancsak karikára, törött borsot, burgonyagombóchoz szükséges, keleti országokban, teknőbe korpát, következő lével, tűzről lehúzva, apróra vágott, virslit felkarikázva, citrom levet, kolbász bőrét, liszttel simá, zöldségeket megtisztítom, zellerleveleket letépkedjük, vastagabb szárról, egészet turmixgépben, leveses fazékba, burgonyát megtisztítjuk, reszelt citromhéjat, decinyi levessel, megmaradt olajon, zúzott fokhagymát, tűzre visszatéve, húsleveskockákat, következőképpen, zellerleveleket, beleszaggatjuk, mokkáskanállal, kenyérsütéshez, burgonyagombóc, lecsöpögtetett, kenyérsütéskor, felkarikázott, megtisztított, megtisztítjuk, pirospaprikát, marhahúsleves, tésztamaradék, burgonyaleves, zsemlegaluska, legegyszerűbb, összekeverjük, korhelyleves, felforraljuk, felkarikázva, belekeverjük, babérlevelet, vöröshagymát, teáskanálnyi, visszaöntjük, megfuttatjuk, különlegesen, turmixgépben, szilveszteri, megtisztítom,
© 2013 TVN.HU Kft.