Belépés
Édes, karácsonyi finomságok...
... Helia mesterszakács konyhafônökének ajánlásával

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztôvel és a többi összetevôvel 5 perc alatt gyorsan egyneművé gyúrjuk. A tésztát fél óráig hűtôben pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát 3 mm-es lappá nyújtjuk, majd 24 cm átmérôjű kiszúróval (tortaformával) 2 lapot szúru...
2011-12-11 22:10:49
Nehéz sós teasütemény
...

Elkészítés:
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.(javaslom ezt a műveletet a fagyasztás végénél elvégezni! Jancsibá) Az összes összetev?t egy tálba tesszük, és egynem?re gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a tésztát, úgy még könnyebb eldo...
2010-12-27 17:46:24
Megszentelt szex
... benne vannak a magvak a tökhúsba ágyazódva. Az idő előrehaladtával ez a "káosz"-állapot megváltozik: kemény, üreges lesz a héj, és az "élet csírái" benne felszabadulnak az egynemű pépből és csörögnek, kopognak bent, mintegy jelezve jelenlétüket a biztonságos üregben. A Lagenaria, a palackszerű tök, két kerekded részével, amelyeket az összehúzott kö...
2010-12-17 16:52:53
Meggyes piskóta halom
... Hozzáadjuk
a sherry brandyt, a sót és a meggydzsemet. Alaposan összekeverjük,
ezután beletesszük a darált piskótát, a sütőport, és 1,5 dl tejet.
Tovább keverjük, és ha már egynemû, 15 percre félretesszük pihenni.
Formázható, de nem nagyon kemény masszának kell lennie. Ha túl
kemény, még kevés tejet keverünk bele. Nedves kézzel diónyi
gombóco...
2010-10-21 04:40:45
Zebratorta tippekel
... a vizet.
A sütőporral elkevert lisztet apránként belekeverem, majd a fehérjét is beleforgatom.
Megfelezzük a masszát és az egyik felébe belerakom a kakaóport és a fahéjat; egynemû masszává keverem.
Elkezdem a tészta rétegelését úgy, hogy először a fehér masszából 2 evőkanálnyit a tortaforma közepére kanalazok (nem kell elkenni). Erre rá (ugyancsa...
2009-12-17 18:27:36
Konyhai kiegészítő műveletek
... porhanyósabbá teszi a húsféléket, esetleg zöldségeket.

Kiegészítő műveletek:

Áttörés, (passzírozás): Az áttörés célja a különböző főtt anyagokat egyneműsítése, pépesítése, valamint a nemkívánatos anyagok eltávolítása.

Bundázás: Azt a tevékenységet nevezzük bundázásnak, melynek során a különböző szeletel...
2009-03-30 14:34:33
Dolores LaChapelle
... benne vannak a magvak a tökhúsba ágyazódva. Az idő előrehaladtával ez a "káosz"-állapot megváltozik: kemény, üreges lesz a héj, és az "élet csírái" benne felszabadulnak az egynemű pépből és csörögnek, kopognak bent, mintegy jelezve jelenlétüket a biztonságos üregben. A Lagenaria, a palackszerű tök, két kerekded részével, amelyeket az összehúzott kö...
2008-09-20 17:26:03
1 
Címkék: Dolores LaChapelle, margarinnal elmorzsoljuk, felfuttatott élesztôvel, többi összetevôvel, lepapírozott sütőlemezt, fagyasztás végénél, összes összetev, tálba tesszük, tészta nagyon, tökhúsba ágyazódva, biztonságos üregben, sherry brandyt, darált piskótát, egyik felébe, tészta rétegelését, fehér masszából, tortaforma közepére, áttörés célja, nemkívánatos anyagok, tevékenységet nevezzük, felszabadulnak, tevékenységet, előmelegítjük, mesterszakács, tortaformával, porhanyósabbá, összekeverjük, nemkívánatos, elmorzsoljuk, lepapírozott, rehaladtával, előkészítünk, beleforgatom, félretesszük, felfuttatott, eltávolítása, jelenlétüket, meggydzsemet, beletesszük, teasütemény, zöldségeket, biztonságos, megfelezzük, összehúzott, megváltozik, megszentelt, pihentetjük, bundázásnak, margarinnal, ajánlásával, belekeverem, passzírozás, rétegelését, pihentetés, tortaforma, kivehetjük, hozzáadjuk, zebratorta, formázható, fagyasztás, kiegészítő, sütőlemezt, palackszer, elkészítés, kiszúróval, karácsonyi, finomságok, lachapelle, húsféléket,
© 2013 TVN.HU Kft.