|
|
|
... Helia mesterszakács konyhafônökének ajánlásával
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztôvel és a többi összetevôvel 5 perc alatt gyorsan egyneművé gyúrjuk. A tésztát fél óráig hűtôben pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát 3 mm-es lappá nyújtjuk, majd 24 cm átmérôjű kiszúróval (tortaformával) 2 lapot szúru... |
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.(javaslom ezt a műveletet a fagyasztás végénél elvégezni! Jancsibá) Az összes összetev?t egy tálba tesszük, és egynem?re gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a tésztát, úgy még könnyebb eldo... |
2010-12-27 17:46:24 |
|
|
|
|
|
|
... benne vannak a magvak a tökhúsba ágyazódva. Az idő előrehaladtával ez a "káosz"-állapot megváltozik: kemény, üreges lesz a héj, és az "élet csírái" benne felszabadulnak az egynemű pépből és csörögnek, kopognak bent, mintegy jelezve jelenlétüket a biztonságos üregben. A Lagenaria, a palackszerű tök, két kerekded részével, amelyeket az összehúzott kö... |
2010-12-17 16:52:53 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadjuk
a sherry brandyt, a sót és a meggydzsemet. Alaposan összekeverjük,
ezután beletesszük a darált piskótát, a sütőport, és 1,5 dl tejet.
Tovább keverjük, és ha már egynemû, 15 percre félretesszük pihenni.
Formázható, de nem nagyon kemény masszának kell lennie. Ha túl
kemény, még kevés tejet keverünk bele. Nedves kézzel diónyi
gombóco... |
2010-10-21 04:40:45 |
|
|
|
|
|
|
... a vizet.
A sütőporral elkevert lisztet apránként belekeverem, majd a fehérjét is beleforgatom.
Megfelezzük a masszát és az egyik felébe belerakom a kakaóport és a fahéjat; egynemû masszává keverem.
Elkezdem a tészta rétegelését úgy, hogy először a fehér masszából 2 evőkanálnyit a tortaforma közepére kanalazok (nem kell elkenni). Erre rá (ugyancsa... |
2009-12-17 18:27:36 |
|
|
|
|
|
|
... porhanyósabbá teszi a húsféléket, esetleg zöldségeket.
Kiegészítő műveletek:
Áttörés, (passzírozás): Az áttörés célja a különböző főtt anyagokat egyneműsítése, pépesítése, valamint a nemkívánatos anyagok eltávolítása.
Bundázás: Azt a tevékenységet nevezzük bundázásnak, melynek során a különböző szeletel... |
2009-03-30 14:34:33 |
|
|
|
|
|
|
... benne vannak a magvak a tökhúsba ágyazódva. Az idő előrehaladtával ez a "káosz"-állapot megváltozik: kemény, üreges lesz a héj, és az "élet csírái" benne felszabadulnak az egynemű pépből és csörögnek, kopognak bent, mintegy jelezve jelenlétüket a biztonságos üregben. A Lagenaria, a palackszerű tök, két kerekded részével, amelyeket az összehúzott kö... |
2008-09-20 17:26:03 |
|
|
|
|