|
|
|
... Helia mesterszakács konyhafônökének ajánlásával
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztôvel és a többi összetevôvel 5 perc alatt gyorsan egyneművé gyúrjuk. A tésztát fél óráig hűtôben pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát 3 mm-es lappá nyújtjuk, majd 24 cm átmérôjű kiszúróval (tortaformával) 2 lapot szúru... |
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... benne vannak a magvak a tökhúsba ágyazódva. Az idő előrehaladtával ez a "káosz"-állapot megváltozik: kemény, üreges lesz a héj, és az "élet csírái" benne felszabadulnak az egynemű pépből és csörögnek, kopognak bent, mintegy jelezve jelenlétüket a biztonságos üregben. A Lagenaria, a palackszerű tök, két kerekded részével, amelyeket az összehúzott kö... |
2010-12-17 16:52:53 |
|
|
|
|
|
|
... a vizet.
A sütőporral elkevert lisztet apránként belekeverem, majd a fehérjét is beleforgatom.
Megfelezzük a masszát és az egyik felébe belerakom a kakaóport és a fahéjat; egynemû masszává keverem.
Elkezdem a tészta rétegelését úgy, hogy először a fehér masszából 2 evőkanálnyit a tortaforma közepére kanalazok (nem kell elkenni). Erre rá (ugyancsa... |
2009-12-17 18:27:36 |
|
|
|
|
|
|
... benne vannak a magvak a tökhúsba ágyazódva. Az idő előrehaladtával ez a "káosz"-állapot megváltozik: kemény, üreges lesz a héj, és az "élet csírái" benne felszabadulnak az egynemű pépből és csörögnek, kopognak bent, mintegy jelezve jelenlétüket a biztonságos üregben. A Lagenaria, a palackszerű tök, két kerekded részével, amelyeket az összehúzott kö... |
2008-09-20 17:26:03 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük az ananászdarabkákat. Rászórjuk a sót és a cukrot, majd a citromlével megöntözve pépesre zúzzuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt valamint az ananászlevet, és addig keverjük, amíg habos, egynemû masszát nem kapunk. A fagylaltgép tartályába beöntjük és megfagyasztjuk. (Cukor helyett kevés mézzel is készíthetjük, de arra vigyázzunk, hogy ne édesítsük túlságosan, mert pikán... |
2008-06-05 00:08:15 |
|
|
|
|