Belépés
Csodálatos karácsonyi meglepetés Ákostól
Aranyszárnyú angyal - egy XV. századi francia karácsonyi népének (Noël nouvelet) csendül fel Ákos legújabb dalában. Az előadóművész hitét ez úttal sem rejti véka alá. A felvétel a budapesti Szent István Bazilikában készült a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági műsorához.

Videó ...
2020-12-21 18:48:45
Koronavírusos betegségben meghalt Bergendy István
... táncolnék veled című televíziós tánciskola zenéjét, emellett musicaleket is írt. 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki, 2011-ben kiemelkedő zenei és előadóművészi tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjjal jutalmazták.

A zenész eleinte autómérnöknek tanult, majd a Bartók Béla konzervatóriumban tanult klarinétozni, de előbb a jazz,...
2020-12-14 17:45:42
Új szoborkompozíció került a Győri Püspökvár udvarába
... márványból készült műalkotást Prokopp Mária művészettörténész mutatta be. Az eseményen közreműködött Bélyei Adél hárfaművész, Bognár Krisztina énekművész, valamint Sunyovszky Sylvia előadóművész.
................
Árpád-házi Szent Margit égi születésnapjának 750. évfordulóját ünnepeltük idén, január...
2020-09-16 10:54:45
Roma holokauszt - Tévéjátékot mutatnak be Budapesten
... és hagyományos cigányzene, népzene, emlékiratok, kortárs irodalmi etűdök váltották egymást kreatív, vizuális, hangulati aláfestéssel, vetített képekkel, filmbejátszásokkal. A neves előadóművészek produkciói között a túlélők adaptált vallomásait halhatta a közönség.
Idén egy színdarabbal emlékezett volna a Roma Produkciós Iroda, azonban a pandémia miatt Darinka címmel film kés...
2020-07-31 13:03:24
Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán
...
Az est háziasszonya Pásztor Erzsi színművész, műsorvezetője Mohai Gábor előadóművész lesz.
Mint írják, Tolnay Klári emlékét megidézik és kulisszatitkokról beszélgetnek Kiss Mari színművész, Nagy Viktor rendező, Rátkai Erzsi jelmeztervező és Götz Béla díszlettervező részvételével.
Az emlékest az Anyanyelvápolók Szövetsége segítségével jött létre.
Tolnay Klári (...
2020-07-30 12:02:27
Rendhagyó Himnusszal készül a Magyar Nagydíj
... megszokottól eltérően nem élőben, hanem felvételről játsszák le a Himnuszt a verseny előtt, kihasználták az alkalmat, és igyekeztek különlegessé tenni az előadást: egy helyett négy előadóművész és egy 35 fős szimfonikus zenekar tolmácsolásában fog felcsendülni Erkel Ferenc műve. Pontosabban már fel is csendült, hiszen már elkészült a felvétel.
- A művészeket a Budafoki Dohná...
2020-07-13 18:41:27
A Vác a Tied rendezvénnyel indulnak a nyári programok Vácon
... Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna segítségével. Szombaton és vasárnap délelőtt kézműves foglalkozásokat is tartanak a városházán.
A Pannónia Ház udvara a három nap alatt a váci előadóművészek programjainak ad otthont. 17-én Jucimi Patrik Judit és Oláh Imre műsorát, a Face 2 Face és az Odeion zenekar koncertjét láthatja a közönség, szombaton a Vox Humana Énekkar várja a kika...
2020-07-09 07:21:21
Másfél milliárd forint jogdíjat fizet ki az EJI
... helyezett egy női előadó.
Az EJI több mint tízmillió elhangzás feldolgozása után a tavalyinál csaknem 300 millió forinttal több rádiós játszási jogdíjat fizet ki. Mintegy száz előadóművész kap egymillió forint feletti jogdíjat, a legmagasabb egy előadónak járó összeg pedig megközelíti a hétmillió forintot. A legtöbbet játszott tíz felvételt készítő együttes jogdíja összesen e...
2020-07-06 12:41:45
Három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Kirill Szerebrennyikov orosz rendezőt
... őrizete ellen Oroszországban és külföldön is ismert művészek tiltakoztak, a pénteki ítélethirdetés idején több száz ember gyűlt össze a bíróság épülténél, köztük ismert értelmiségiek és előadóművészek.
A rendező a bíróságról távozóban megköszönte szimpatizánsainak a támogatást és azt, hogy hittek ő és társai ártatlanságában.
"Az igazságért küzdeni kell" - mondta, majd a ...
2020-06-26 17:02:00
A Purcell Kórus és a Capella Savaria nyitja a Régi Zenei Napokat Vácott
... előtt, 19 órától megszólalnak a régizenei fanfárok, jelt adva a 36. Régi Zenei Napok kezdésére - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A fesztivál professzorai július 8-án előadóművészi szerepben is bemutatkoznak a váci közönségnek, július 11-én pedig a kurzushallgatók lépnek színpadra.
Joseph Haydn Die Schöpfung című művével zárul július 11-én a rendezvény az O...
2020-06-25 14:12:09
1 2 3 .............................93 94 ..............139 140 ...............185 186 187 
Címkék: Bergendy István, Győri Püspökvár, Tolnay Klári, Rendhagyó Himnusszal, Magyar Nagydíj, Kirill Szerebrennyikov, Purcell Kórus, Capella Savaria, Régi Zenei Napokat Vácott, Szent István Bazilikában, Magyar Köztársasági Érdemrend, Liszt Ferenc-díjjal, Bartók Béla, Prokopp Mária, Bélyei Adél, Bognár Krisztina, Sunyovszky Sylvia, Árpád-házi Szent Margit, Roma Produkciós Iroda, Pásztor Erzsi, Mohai Gábor, Kiss Mari, Nagy Viktor, Rátkai Erzsi, Götz Béla, Anyanyelvápolók Szövetsége, Erkel Ferenc, Budafoki Dohná, Czéh Dániel, Markó-Valentyik Anna, Pannónia Ház, Jucimi Patrik Judit, Oláh Imre, Humana Énekkar, Régi Zenei Napok, Joseph Haydn Die Schöpfung, nyári programok, előadóművész hitét, budapesti Szent, közmédia Jónak, zenész eleinte, eseményen közreműködött, neves előadóművészek, túlélők adaptált, színdarabbal emlékezett, pandémia miatt, verseny előtt, helyett négy, váci előadóművészek, tavalyinál csaknem, előadónak járó, hétmillió forintot, legtöbbet játszott, pénteki ítélethirdetés, bíróság épülténél,
© 2013 TVN.HU Kft.