Belépés
Új vatikáni dokumentum természeti erőforrásunkról, a vízről
... elválaszthatatlanul kapcsolódik a vízhez. Sok helyen azonban még mindig nem jutnak hozzá az emberek. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat veszi számba az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma által márciusban, a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan kiadott dokumentum, amelynek címe: Aqua fons vitae (A víz az élet forrása).
................
2020-04-03 19:06:52
Von der Leyen: az éghajlat-politikai jogszabály a klímasemleges Európa melletti elkötelezettséget tükrözi
... megállapodással kapcsolatos munka koordinátora a klímatörvény bemutatásakor elmondta, a törvény üzenet az unió nemzetközi partnereinek, hogy eljött az ideje a globális törekvések együttes előmozdításának a 2015-ös párizsi klímamegállapodásba meghatározott közös célok megvalósítása érdekében.
Elmondta, az európai éghajlat-politikai jogszabályban a bizottság javaslatot tesz egy...
2020-03-04 15:41:59
Ferenc pápa a Laudato si’ hét megünneplésére hívja az
... gyors. Miközben e válság súlyosabbá válik, a hívek iránymutatást várnak arra, hogy miként válaszoljanak a problémára.
Ennek tudatában a Szentatya és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma arra ösztönzi a katolikus közösségeket, hogy kezdeményezzenek bátrabb lépéseket a teremtett világ védelmében a Laudato si' hét során.
Arra hívják a közösségeket, ...
2020-03-04 15:00:42
Ukrán miniszterelnök-helyettes: az új középfokú oktatási törvény segít javítani az ukrán-magyar kapcsolatokat
... arra, hogy az említett bizottság hét éve nem ült össze, ami megfogalmazása szerint elfogadhatatlan. Ezzel összefüggésben kiemelte a kereskedelem, a helyi projektek, beruházások előmozdításának fontosságát.
Az UNIAN ukrán hírügynökség a hír kapcsán emlékeztetett arra, hogy a magyar-ukrán viszony a 2017-ben elfogadott ukrán oktatási törvény, különösen az abban lévő nyelvi cikk...
2020-01-16 15:35:04
Ferenc pápa fát ültetett Assisi Szent Ferenc emléknapján
... kertekben
..................
A faültetésen jelen voltak Amazónia térségének egyházi vezetői és őslakosainak küldöttsége, a püspöki szinódus és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma tagjai, a ferences rend elöljárói, a Pánamazóniai imahálózat képviselői és a katolikus globális...
2019-10-05 13:35:56
A pápa Szent Péter-ereklyét ajándékozott .....
... értesítette Bartholomaiosz pátriárkát, aki hatalmas örömmel fogadta a hírt. Az ereklyetartó június 30-án megérkezett Isztambulba - Andrea Palmieri prelátus, a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa altitkára adta át Bartholomaiosz pátriárkának. Az elöljáró személyesen jelentette be a hírt a híveknek az apostolok ünnepén bemutatott szertartáson, amelyet az ortodox eg...
2019-07-02 12:37:31
Bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor
Megerősítette a Szentszék a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor ökumenikus küldetését
2019. április 29., hétfő | 21:01
Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa elnöke levélben erősítette meg Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapátnak a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor ökumenikus küldetését.
Az alábbiakban közreadjuk Hortobágyi Cirill pan...
2019-04-29 22:05:35
Megújította megállapodását az ÁSZ és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
... erőforrásaik összehangolt és hatékony felhasználásával, az információk kölcsönös megosztásával teret biztosítsanak a jövő nemzedékek iránti közös felelősségvállalásnak, a közjó előmozdításának az alap- és mesterképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben egyaránt.
Az együttműködést Domokos László, az ÁSZ elnöke és Patyi András, az NKE rektora írta alá az egyetem rektori ...
2018-06-19 11:01:26
Európai Bizottság: a jövőben fontos marad a jogállamiság előmozdításának támogatása
...
Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a jelentés bemutatásakor aláhúzta, hogy az alapvető jogok, a demokrácia és a jogállamiság az Európai Unió alapját képező három pillér. Leszögezte, hogy az alapjogi charta nem választás kérdése. Betartása kötelező az uniós intézmények számára, és az uniós jog végrehajtása során a tagállamok számára is.
Mint elmondta, a ...
2018-06-06 16:40:29
Jeruzsálem státusza - Mogherini: Jeruzsálemnek izraeli és palesztin fővárossá kell válnia
... palesztin elnökkel is egyeztetnek.
A miniszterek dönthetnek arról, hogy következő brüsszeli tanácskozásukra meghívják az Arab Liga képviselőit, hogy megvitassák a békefolyamat előmozdításának lehetőségét.
Mogherini korábban hangsúlyozta, az Európai Unió elkötelezett a kétállami megoldáson alapuló békés rendezés (Izrael mellett egy független palesztin állam létrehozása) m...
2018-01-22 10:41:51
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Assisi Szent Ferenc, Szent Péter-ereklyét, Bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Európai Bizottság, Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma, Andrea Palmieri, Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa, Szent Mauríciusz Monostor, Kurt Koch, Hortobágyi Cirill, Domokos László, Patyi András, Frans Timmermans, Európai Unió, Arab Liga, klímasemleges Európa, ukrán-magyar kapcsolatokat, pápa Szent, jövőben fontos, jogállamiság előmozdításának, ezzel kapcsolatos, élet forrása, klímatörvény bemutatásakor, törvény üzenet, unió nemzetközi, globális törekvések, 2015-ös párizsi, bizottság javaslatot, hívek iránymutatást, katolikus közösségeket, teremtett világ, említett bizottság, helyi projektek, magyar-ukrán viszony, 2017-ben elfogadott, abban lévő, faültetésen jelen, püspöki szinódus, ferences rend, katolikus globális, ereklyetartó június, elöljáró személyesen, apostolok ünnepén, bakonybéli Szent, alábbiakban közreadjuk, információk kölcsönös,
© 2013 TVN.HU Kft.