Belépés
Salvini: elég volt az Európai Uniótól kapott pofonokból
... nélkül az Öt Csillag Mozgalom (M5S), a baloldali Demokrata Párt (PD) és más kisebb baloldali pártok ereje nem biztos, hogy elegendő.
Elemzők szerint Matteo Renzi valójában nem előrehozott választásokat, hanem Giuseppe Conte kormányfő leváltását akarja. A Liga találkozójával egy időben a Hering-mozgalom is utcai megmozdulást tartott Rómában, amelyen a Matteo Salvini volt belü...
2020-02-16 20:04:32
A parlamenti választások megszervezéséről fogad el sürgősségi rendeletet a román kormány
... kormány előző nap közzétett napirendjén. A jogszabály elfogadásának szándékát a kormányülés előtt két órával jelentette be Ludovic Orban miniszterelnök, aki a szokatlan eljárást az előrehozott választások körüli joghézag felszámolásának szükségességével indokolta.
Marcel Vela belügyminiszter a kormányülés elején elmondta: a sürgősségi rendelet egyebek közt megduplázza a külfö...
2020-02-04 18:12:04
Katalán válság - Előrehozott autonóm parlamenti választásokat jelentett be a katalán elnök
... elvét.
A katalán elnök ezen előzmények után most azért bírálta az ERC-t, mert nem állta útját a bírósági döntés végrehajtásának, amelyet ő maga jogtalannak tart.
Mint mondta, az előrehozott választások időpontját azt követően jelenti be, hogy a parlament elfogadja az idei költségvetési tervezetet. A sajtóban megjelent számítások szerint erre két-három hónap múlva kerülhe...
2020-01-29 15:21:59
Szlovén kormányválság: az ellenzék új választásokat, a koalíciós pártok átmeneti kormányt akarnak
... jobboldal vezetne.
Alenka Bratusek volt miniszterelnök, a róla elnevezett párt (SAB) elnöke, jelenleg infrastrukturális miniszter úgy vélte: Sarec a politikai instabilitást és az előrehozott választást választotta, ami szerinte nem fog segíteni az embereken.
Hozzátette: az egészségbiztosítás körüli nézeteltérés Sarec és saját pártjának minisztere között jött létre. Andre...
2020-01-27 18:32:43
Lemondott Marjan Sarec szlovén miniszterelnök
... megbízása is megszűnik, azonban lehetőség van rá, hogy új parlamenti többség szerveződjön, akár új miniszterelnök-jelölttel.
Sarec szerint ugyanakkor a legjobb megoldás az volna, ha előrehozott parlamenti választásokat írnának ki. Mint mondta, a választásokon pártja, a Marjan Sarec Listája (LMS) közösen indulna a Miro Cerar előző miniszterelnök Modern Közép Pártjával (SMC), ...
2020-01-27 12:31:17
Délig kétszer annyian szavaztak Emilia Romagnában, mint az öt évvel ezelőtti tartományi választásokon
... függően.
Az Il Messaggero napilap úgy vélte, a tartományi választások eredményének kihirdetése után "semmi sem lesz olyan mint régen".
Ha a Matteo Salvini vezette jobboldal győz előrehozott választásokat fog szorgalmazni. Vereség esetén a PD sem engedheti meg magának a kormányzás folytatását, hiszen ezzel a folyamatos felmorzsolódást kockáztatja.
Baloldali győzelem...
2020-01-26 14:18:40
Országos tesztnek számít a tartományi választás Emilia-Romagnában és Calabriában
...
Az Il Messaggero napilap úgy vélte, a tartományi választások eredményének kihirdetése után "semmi sem lesz olyan mint régen".
Ha a Matteo Salvini vezette jobboldal győz előrehozott választásokat fog szorgalmazni. Vereség esetén a PD sem engedheti meg magának a kormányzás folytatását, hiszen ezzel a folyamatos felmorzsolódást kockáztatja.
Baloldali győzelem esetén i...
2020-01-26 09:41:13
Brexit - Lezárult a Brexit-megállapodás tárgyalása a brit parlamentben
... alatt.
Johnson ezután már nem terjesztette újból az akkori alsóház elé a Brexit-törvénytervezetet, hanem - szintén a parlamenttel vívott hosszas csörték után - december 12-ére előrehozott választásokat írt ki.
A választáson a kormányzó Konzervatív Párt a várakozásoknál jóval nagyobb, több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott, és az addigi kisebbségi ko...
2020-01-22 21:32:04
Sajtóértesülések szerint Luigi Di Maio lemond az Öt Csillag Mozgalom politikai vezetéséről
... át. Sokan azért távoztak, mert nem akarták befizetni a pártkasszába az M5S-ben kötelező tagsági kvótát, más párttagok a "süllyedő hajót" hagyták el attól tartva, hogy egy esetleges előrehozott választásokon az M5S színeiben már nem lesz esélyük.
Az eddigi utolsók közt Lorenzo Fioramonti volt kulturális miniszter szakított az M5S-szel december 30-án, függetlenként folytatva po...
2020-01-22 10:51:43
Bizalmatlansági indítványt terjesztenek be az ellenzéki szociáldemokraták a bukaresti jobbközép kormány ellen
... kormánytól.
Ha mégis megbukna a kormány, Iohannis kizártnak nevezte, hogy a P...
2020-01-20 13:02:12
1 2 3 .........................77 78 ............115 116 ............153 154 155 
Címkék: Európai Uniótól, Lemondott Marjan Sarec, Emilia Romagnában, Luigi Di Maio, Csillag Mozgalom, Demokrata Párt, Matteo Renzi, Giuseppe Conte, Matteo Salvini, Ludovic Orban, Marcel Vela, Alenka Bratusek, Marjan Sarec Listája, Miro Cerar, Modern Közép Pártjával, Konzervatív Párt, Lorenzo Fioramonti, parlamenti választások, román kormány, katalán elnök, koalíciós pártok, tartományi választás, brit parlamentben, ellenzéki szociáldemokraták, bukaresti jobbközép, baloldali Demokrata, jogszabály elfogadásának, kormányülés előtt, szokatlan eljárást, előrehozott választások, kormányülés elején, sürgősségi rendelet, bírósági döntés, parlament elfogadja, idei költségvetési, sajtóban megjelent, róla elnevezett, politikai instabilitást, előrehozott választást, legjobb megoldás, választásokon pártja, tartományi választások, kormányzás folytatását, folyamatos felmorzsolódást, akkori alsóház, parlamenttel vívott, kormányzó Konzervatív, várakozásoknál jóval, addigi kisebbségi, esetleges előrehozott, eddigi utolsók,
© 2013 TVN.HU Kft.