Belépés
Krónika 10. rész (2020-as költségvetés módosítása)
... pénzt

Csárdi Antal (LMP) hangsúlyozta: a kormány becsapja az embereket, késve és nem ott segít, ahol kellene, elszórja a pénzt.
Közölte: nem lehet átfogó képet kapni az előterjesztésből. Az átláthatóság is fontos lenne, hiszen minden állampolgárnak joga van tudni, milyen forrásból költenek a járvány elleni védekezésre.
Úgy látja, a kormány a járvány elleni vé...
2020-06-03 16:43:12
Krónikába 7. rész (ügyészségi beszámoló)
... nevezte.
Hangsúlyozta, semmilyen szinten nem támogatja a jelentés elfogadását, mivel szerinte abból több botrányos ügyre sem lehet választ kapni.
Példaként említette, hogy az előterjesztésből nem derül ki, az ügyészség milyen intézkedéseket tett a kamupártok által felhalmozott tartozások visszaszerzésére, továbbá miért nem lépett fel a "tranzitzónás éheztetések" és "pr...
2020-05-06 16:12:48
Koronavírus - Elfogadta a költségvetés módosítását az ukrán parlament
... milliárd hrivnyát.
Elhalasztja a kormány az idénre tervezett nagyobb állami privatizációkat is - emelte ki az Ukrajinszka Pravda hírportál.
A parlament honlapján közzétett előterjesztésből a hírportál kiemelte még, hogy a kormány prognózisa szerint idén a bruttó hazai össztermék (GDP) 3,9 százalékkal fog visszaesni - szemben a korábban betervezett 3,7 százalékos növeke...
2020-04-13 16:31:55
Krónika 8. rész (felsőoktatás)
... hatalmas teher van rajta.
Felhívta a figyelmet egy olyan felsőoktatási karra, amely húsz év alatt a negyedik helyre kerül, negyedik szervezeti formában fog működni. Hiányolta az előterjesztésből az átalakítás előnyeinek és hatásainak bemutatását is.
Szólt a "felsőoktatás jelentős részének privatizálásáról" is, szerinte hosszabb távon nem szoltálja az ország érdekét, hogy...
2020-04-08 18:32:46
Az ukrán elnök benyújtotta a decentralizációt célzó alkotmánymódosítási javaslatát a parlamentnek
... hangoztatta, hogy ehelyett az egész országra vonatkozóan készül átfogó, a decentralizációt célul kitűző közigazgatási reformot végrehajtani.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál az előterjesztésből csak azt a változtatást emelte ki, hogy Zelenszkij javasolja a közigazgatási rendszerben az eddigi járások átnevezését körzetté, a megyei kormányzóságok helyett pedig a prefektusi intéz...
2019-12-16 15:39:56
Krónika 6. rész (sportfejlesztések támogatása)
... a kormányoldalt: bizonyítsa be, hogy valóban a "kicsik számára is hozzáférhető lesz minden", mint azt az előterjesztő állította. A 300 millió forintos értékhatárt vegyék ki az előterjesztésből, mert az nem feltétlenül a "kicsik" ismérve - szorgalmazta.

Párbeszéd: a sport-tao a korrupció melegágya
Tordai Bence (Párbeszéd) a "korrupció melegágyának" nevezte a sportb...
2019-11-19 14:32:11
Krónika 11. rész (energetika)
... és Franciaországban is - állami kézben van ez az infrastruktúra.

DK: mikor jönnek a gáz-okosmérők?
Hajdu László (DK) a gáz-okosmérők elterjesztését hiányolta az előterjesztésből, mondván, ezzel segíteni lehetne a nagy panelházak lakóinak átállását az átalánydíjról az egyéni órás megoldásra.
Zárszó
Zárszavában Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai ...
2019-11-05 18:49:03
Zelenszkij átvilágíttatna minden, Porosenko elnöksége alatt kinevezett és választott tisztségviselőt
... hivatali személyeknek a körét, akikre kiterjednek a hatalom megtisztítására irányuló intézkedések, továbbá pontosítja néhány kritériumát a megtisztítás végrehajtásának" - idézett az előterjesztésből az Ukrajinszka Pravda.
Az indítvány módosításokat javasol nemcsak az átvilágításról szóló törvényben, hanem az elnök-, a parlamenti, valamint a helyi választásokat szabályozó, val...
2019-07-12 18:52:13
Krónika 4. rész (oktatási nyilvántartás)
... fejezte ki a kezdeményezés kapcsán, ám jelezte, hiányolják mellőle az adatvédelmi hatóság állásfoglalását, amit iránymutatónak fogadnak el.
Az ellenzéki képviselő hiányolta az előterjesztésből a civil szervezetekkel folytatott szakmai egyeztetés látható jeleit.
Megemlítette ugyanakkor: örült volna, ha "egy büszke nemzeti kormány" saját ötlete alapján, nem pedig egy uniós...
2018-10-31 13:21:49
Krónika 11. rész (foglalkoztatási törvények)
... szakszervezeteknél.
Valójában ezért egy új munka törvénykönyvére lenne szükség, amelyet a szakszervezetekkel is megtárgyalnak - mondta.
A DK-s politikus is ...
2018-10-30 16:21:12
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Csárdi Antal, Ukrajinszka Pravda, Tordai Bence, Hajdu László, Zárszavában Kaderják Péter, költségvetés módosítását, ukrán parlament, ukrán elnök, decentralizációt célzó, kormány becsapja, járvány elleni, jelentés elfogadását, ügyészség milyen, kamupártok által, idénre tervezett, parlament honlapján, hírportál kiemelte, kormány prognózisa, bruttó hazai, korábban betervezett, olyan felsőoktatási, negyedik helyre, átalakítás előnyeinek, ország érdekét, egész országra, decentralizációt célul, előterjesztésből csak, változtatást emelte, közigazgatási rendszerben, eddigi járások, megyei kormányzóságok, prefektusi intéz, előterjesztő állította, korrupció melegágya, gáz-okosmérők elterjesztését, nagy panelházak, egyéni órás, hatalom megtisztítására, megtisztítás végrehajtásának, indítvány módosításokat, átvilágításról szóló, helyi választásokat, kezdeményezés kapcsán, adatvédelmi hatóság, ellenzéki képviselő, civil szervezetekkel, büszke nemzeti, előterjesztésből, decentralizációt, franciaországban,
© 2013 TVN.HU Kft.