Belépés
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
...
LMP: miért büntetik a katásokat?
Csárdi Antal (LMP) a kisadózók tételes adójának (kata) sorsáról kérdezte a pénzügyminisztert, helyeselve, hogy megnehezítik az alkalmazottak kata-körbe tolását, ugyanakkor problémásnak nevezve, hogy a lépéssel ellehetetlenítik sok érintett vállalkozás működését.
Miért büntetik még mindig a kisvállalkozásokat és mit kívánnak tenni an...
2020-07-13 17:32:12
ITM: megfeleltek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak a vizsgált napszemüvegek
... mindegyik termék UV-szűrése megfelelt, két napszemüvegen a feltüntetett tájékoztatás eltért a mérés eredményétől, egy szemüveg kerete pedig sérülést okozhat.
A nyári időszak szinte elengedhetetlen kelléke a napszemüveg, amire sokan egyszerű divatcikként tekintenek, pedig szigorú előírások vonatkoznak rájuk, mivel szemvédő eszköznek minősülnek.
A napszemüvegeket a gyártók...
2020-07-10 09:41:14
ITM államtitkár: a baloldal a bérnövekedést sem támogatta
...
Schanda Tamás hozzátette, a jövő évi költségvetés ugyanis jelentős béralapot, a járvány gazdasági hatása miatt elengedhetetlenné vált bértámogatásokhoz tartozó pénzügyi keretet, a bérek emeléséhez adócsökkentést, és a közfoglalkoztatáshoz szükséges fedezetet biztosít. A baloldal azonban mindezekre nemet mondott - jelentette ki az államtitkár.
Ugyanakkor megjegyezte, "sze...
2020-07-09 11:21:21
Nébih: a nyári aratás időszakában különösen fontos az afrikai sertéspestis elleni védekezés
... vaddisznóállományban van jelen. Éppen ezért a betegség terjedésének lassítása, felszámolása mellett a legfontosabb feladat a házisertés-állományok megóvása. A sikeres védekezéshez pedig elengedhetetlen, hogy a sertéstartók betartsák az alapvető járványvédelmi előírásokat például a mosléketetés tilalmát, amelyekről a Nébih honlapján is tájékozódhatnak.
Kifejtették: a fertőzöt...
2020-07-08 16:22:48
A MÁV-Start huszonkét hálókocsit szerez be
... rendelkezzenek. A fékberendezésnek tárcsás rendszerűnek kell lennie, megfelelő kiegészítő mágneses fékberendezéssel, a karbantartáshoz szükséges alkatrészek ellátottsága pedig szintén elengedhetetlen.
A tervek szerint az év végig érkező 22 jármű közül legalább 15-nek idén december 15-ig érvényes fővizsgával kell rendelkeznie, amelyek eredményes közbeszerzési eljárás esetén, a...
2020-07-08 07:51:01
Koronavírus - Donald Trump az iskolák őszi újranyitását sürgeti
... koronavírus-járvány újbóli fellángolását latolgatták. Azt hangsúlyozta, hogy az országnak vissza kell térnie a normalitáshoz, méghozzá a lehető leggyorsabban, és ehhez szerinte elengedhetetlen az iskolák újranyitása.
Trump "nevetségesnek" nevezte a Harvard Egyetem hétfői bejelentését, miszerint az egész tanévet távoktatással akarja lebonyolítani. "A számítógép nem fogja helye...
2020-07-08 07:04:43
Koronavírus - A német kormány ellenzi a maszkviselési szabályok lazítását
... a kancellár álláspontját Steffen Seibert kormányszóvivő hétfői berlini tájékoztatóján.
A kancellár szerint a szájat és az orrot takaró maszk viselése az ilyen helyzetekben elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy továbbra is alacsony maradjon az új típusú koronavírussal (Sars-Cov-2) fertőzöttek száma - tette hozzá.
Ugyanerre az álláspontra helyezkedtek a szövetségi kormán...
2020-07-06 15:01:29
Izrael sikeresen felbocsátott egy kémműholdat
... Beni Ganz védelmi miniszter rendkívüli eredménynek nevezte a korszerű kémműhold kifejlesztését és sikeres röppályára állítását. "A technológiai fölény és az hírszerzés képessége elengedhetetlen Izrael állam biztonsága szempontjából" - mondta Ganz. Hozzátette, hogy Izrael azon 13 ország egyike, amely önállóan is képes műholdak felbocsátására. Izraelen kívül az Egyesült Államok, Oro...
2020-07-06 10:41:38
Ferenc pápa vasárnap délben: 07.05
... pusztító következményeinek kezelésére, különösen a [fegyveres] konfliktusok közt élő területeken. Dicséretes a felhívás a világméretű és azonnali tűzszünetre, amely lehetővé tenné az elengedhetetlen békét és biztonságot a sürgetően szükséges humanitárius segítségnyújtáshoz. Kívánom, hogy ezt a döntést ténylegesen és haladéktalanul végre is hajtsák a sok szenvedő ember érdekében. A...
2020-07-06 08:48:39
Költségvetés - Varga Mihály: a járvány elleni készültség fenntartása és a gazdasági növekedés egyformán cél
...
Varga Mihály elengedhetetlenül fontosnak nevezte a kormányzati gazdasági rásegítő intézkedéseket, mivel szerinte azok nélkül ugyanúgy nem várható érdemi növekedés, mint a 2000-es években, amikor a magyar gazdaság az európai konjunktúra ellenére is szinte csak stagnálásra volt képes.
Emlékeztetett, a pénteken elfogadott 2021-es büdzsé 4,8 százalékos növekedéssel számol, ...
2020-07-05 22:34:54
1 2 3 ..............539 540 ........809 810 .......1078 1079 1080 
Címkék: Donald Trump, Varga Mihály, Csárdi Antal, Schanda Tamás, Harvard Egyetem, Steffen Seibert, Beni Ganz, Egyesült Államok, vizsgált napszemüvegek, nyári aratás, afrikai sertéspestis, iskolák őszi, német kormány, maszkviselési szabályok, járvány elleni, gazdasági növekedés, kisadózók tételes, alkalmazottak kata-körbe, lépéssel ellehetetlenítik, feltüntetett tájékoztatás, mérés eredményétől, szemüveg kerete, nyári időszak, járvány gazdasági, bérek emeléséhez, baloldal azonban, betegség terjedésének, legfontosabb feladat, sikeres védekezéshez, sertéstartók betartsák, alapvető járványvédelmi, mosléketetés tilalmát, fékberendezésnek tárcsás, karbantartáshoz szükséges, tervek szerint, országnak vissza, lehető leggyorsabban, iskolák újranyitása, egész tanévet, kancellár álláspontját, kancellár szerint, orrot takaró, ilyen helyzetekben, álláspontra helyezkedtek, szövetségi kormán, korszerű kémműhold, technológiai fölény, hírszerzés képessége, elengedhetetlen békét, sürgetően szükséges, döntést ténylegesen,
© 2013 TVN.HU Kft.