Belépés
Paul David Tripp Április 8
... kegyelem gyönyörű szavai. És olyan nyelven szólnak, amelyet mindnyájan megérthetünk. Mindnyájan tudjuk, milyen érzés éhesnek lenni, és mindnyájan tudjuk, milyen érzés olyan ételt elfogyasztani, amely nem elégít ki. A Biblia azért használja ezt az erőteljes étel-metaforát, mert szerzői buzgón figyelmeztettek arra, hogy van bennünk egy mélyebb éhség, mint az általunk jól ismert fizi...
2024-04-07 22:48:46
A tápanyagokban gazdag moringa
... moringa klorogénsavat is tartalmaz, amely segít stabilizálni az étkezés utáni vércukorszintet. Egy kutatásba nőket vontak be, akiknek minden nap másfél teáskanál moringaport kellett elfogyasztaniuk. A vizsgálat három hónapig tartott. A kutatók végül arra a megállapításra jutottak, hogy a moringapor hatására megemelkedett a résztvevők vérében az antioxidánsok szintje.

A ...
2024-04-05 23:10:31
Testünk méregtelenítése kardamommal
... összetevőként. Ha egy méregtelenítő italt szeretnénk készíteni, akkor nincs más dolgunk, mint egy gránátalmát, egy narancsot, néhány kardamomot és egy kis vizet összeturmixolni, és ezt elfogyasztani. A gránátalma sok káliumot és antioxidánst tartalmaz, míg a narancs segít a bakteriális és gombás fertőzések megelőzésében. A kardamom pedig segít csökkenteni a szervezetben a tárolt z...
2024-04-03 21:55:37
Húsvét vasárnapi népszokásaink
... ételszentelés hagyománya a VII. századig vezethető vissza és olyan ételeket érint, mint a sonka, a tojás, a kalács, a torma, a bor, a túró vagy a kolbász. A családtagoknak együtt kell elfogyasztaniuk a húsvéti tojásokat, hogy ha valamikor eltévednének az életben, mindig eszükbe jusson, hogy kivel fogyasztották el a húsvéti ételeket, és mindig hazataláljanak.

...
2024-03-31 16:52:32
Piros, ízletes és lédús gyógyszer!
... rendelkező, érett szemeket vegyünk. Fonnyadt vagy sérült gyümölcsöt ne válasszunk.

Hűtőszekrényben rövid ideig, 1-2 napig megőrizheti a minőségét, de érdemes a vásárlás napján elfogyasztani. Mélyhűtőben akár fél évig is eláll. Mivel a szamóca termései a földre érnek, ezért alapos mosást igényel, de megmosni is csak közvetlenül fogyasztás előtt érdemes.

A sz...
2024-02-29 20:11:19
A negyvennapos böjtről
... egyes foglalkozások gyakorlói. A régi magyar népszokás szerint az eredeti napja a hamvazószerda előtti csütörtök (azaz majdnem egy héttel korábban), mivel húshagyó kedden kellett elfogyasztani az utolsó húsételeket. A torkos csütörtök, a karnevál, a farsangi főszezon első napja a keresztény világban. Majd az azt követő pénteken - mivel a régi katolikus szabályok szerint mind...
2024-02-24 18:35:13
Izomnövelés és állóképesség-fokozás táplálékokkal
... pulzusszámot tapasztalt zenehallgatást követően, illetve még akkor is, ha a zenehallgatás edzés közben történt.

A koffein segít növelni az energiát. Edzés előtt egy órával kell ...
2024-02-04 18:45:42
Csodákra képes a diófa levele!
... levelekben olyan hatóanyag is van, amely összehúzza a beleket, ezért hasmenésre és gyomorhurutra is lehet alkalmazni a diólevél teát. Ebből naponta 1-3 teáscsészével ajánlatos elfogyasztani, a kúra hat hétig tart, utána 3-4 hétig szünetet kell tartani.

Azok is ihatják a teát, akiknek nőgyógyászati (fehérfolyás, méhgyulladás) problémáik vannak, vagy pedig tej...
2024-02-01 20:47:01
Ragadós galaj, mint a pajzsmirigy betegségek gyógynövénye
... Minden embernek hetente legalább egy csésze közönséges galaj teát kellene fogyasztania.

Teája a serdülőkori pattanásokra is nagyon jó hatással van. Napi egy csészével kell elfogyasztani belőle a fiataloknak két hétig. Ha nagyon makacs a pattanás, hosszabb ideig is fogyasztható.

A ragadós galaj enyhe nyugtató és vérnyomás csökkentő hatása is ismert. Használjá...
2024-01-20 23:36:00
Sóska - az immunerősítő gyógynövény
... mélyhűtőben kiválóan eláll.

Tudni kell, hogy az oxálsav szerepet játszhat a vese- és húgyhólyagkő képződésében az erre hajlamosaknál, ehhez azonban hatalmas mennyiséget kell elfogyasztani.

A mezei sóskamag népgyógyászati tapasztalatok alapján hasmenés csillapító és kórokozók fejlődését gátló hatású.

A sóska termesztése
Jól tűri a hideget, a f...
2024-01-20 22:39:02
1 2 3 ...........................83 84 .............124 125 .............165 166 167 
Címkék: Paul David Tripp Április, tápanyagokban gazdag, negyvennapos böjtről, diófa levele, pajzsmirigy betegségek, immunerősítő gyógynövény, erőteljes étel-metaforát, mélyebb éhség, étkezés utáni, kutatásba nőket, vizsgálat három, kutatók végül, megállapításra jutottak, moringapor hatására, résztvevők vérében, antioxidánsok szintje, méregtelenítő italt, narancs segít, kardamom pedig, túró vagy, családtagoknak együtt, húsvéti tojásokat, húsvéti ételeket, vásárlás napján, szamóca termései, földre érnek, régi magyar, eredeti napja, hamvazószerda előtti, héttel korábban, utolsó húsételeket, torkos csütörtök, farsangi főszezon, keresztény világban, régi katolikus, zenehallgatás edzés, koffein segít, órával kell, diólevél teát, csésze közönséges, serdülőkori pattanásokra, csészével kell, ragadós galaj, oxálsav szerepet, erre hajlamosaknál, mezei sóskamag, sóska termesztése, vércukorszintet, összeturmixolni, figyelmeztettek, méregtelenítése, hűtőszekrényben, elfogyasztaniuk, hazataláljanak, családtagoknak,
© 2013 TVN.HU Kft.