Belépés
Két bíboros búcsúztatott egy elhunyt hajléktalan férfit ....
... volt a foci, a veronai Hellas csapatában is játszott fiatalon, de egy szerencsétlenség miatt nem folytatódhatott a karrierje.
Ferenc pápa múlt vasárnap, január 24-én az Úrangyala elimádkozása után megemlékezett egy másik Rómában elhunyt hajléktalan férfiről, Edwinről. Nigériából származott, 46 éves volt és a Szent Péter tér közelében fagyott halálra:
,,Imádkozzunk E...
2021-01-26 20:42:55
100 éve született Hajdú Antal
... előtt kapott Land Roverrel munka a disznóhizlaldában, délutáni felkészülés a diákokkal a másnapi iskolai számonkérésre, vacsora és közös ima a rendtársakkal, azután a teljes rózsafüzér elimádkozása közben a fiúk esti programját is irányította...
Előfordult, hogy fiatalos lendületből a diákebédlőben a kenyér lerepült az asztalról a földre - ha meglátta, odament, felvette...
2021-01-14 14:24:54
Ferenc pápa karácsonyi üzenete: 12.25
... 25-én délben a Szentatya a szokásoktól eltérőn nem a Szent Péter-bazilika középső erkélyéről, hanem az Apostoli Palota Áldások-terméből mondta el karácsonyi üzenetét, az Úrangyala elimádkozása után pedig Urbi et Orbi áldást adott Rómára és az egész világra.
................
Ferenc pápa beszédéne...
2020-12-25 15:16:55
Ferenc pápa vasárnap délben 11.15
... ajándékot kapott: magát Jézust, de nem tartotta meg magának, a világnak adta, népének adta. Tanuljuk meg tőle kinyújtani kezünket a szegények felé!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvérek! Imáimban közel vagyok a Fülöp-szigeteki lakossághoz, mely sokat szenved egy tájfun rombolásától és főleg a tájfun által kiváltott áradásoktól. Szeretném...
2020-11-17 17:34:58
Ferenc pápa vasárnap délben 10.25
... szereti Istent, az szereti felebarátját is!
Október 25-én az Isten iránti és a felebaráti iránti szeretet kettős-egy főparancsáról elmélkedett a Szentatya a vasárnap déli Angelus elimádkozása előtt, után pedig a megszokott köszöntéseken túl tizenhárom új bíboros kinevezését jelentette be.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyar...
2020-10-25 22:45:51
Szent Mihály főangyal ünnepe Gyulafehérváron
... és a főegyházmegye védőszentjének, Szent Mihály arkangyalnak az ünnepére.
A szertartásrend szerint az olajszentelés két részben történik. A püspök elsőként - a Miatyánk elimádkozása előtt - a betegek olaját áldotta meg, a könyörgésben arra kérve Istent, hogy a szent kenet révén az olaj ,,vessen véget minden fájdalomnak, orvosoljon minden betegséget és minden ...
2020-09-30 17:35:25
Basilica minor rangot kapott a bátai Szent Vér-kegytemplom
... egyetlen Szent Vér-kegyhelyéhez.
Az ünnep délben szentségimádással kezdődött, amelyet Nyúl Viktor pasztorális helynök vezetett a szabadtéri oltárnál, majd a fájdalmas rózsafüzér elimádkozása következett Kürtösi Krisztián plébános közreműködésével.
Délután Michael August Blume SVD érsek, Magyarország apostoli nunciusa mutatott be szentmisét Udvardy György veszprémi érsek,...
2020-09-28 11:10:59
Ferenc pápa vasárnapi beszéde: 09.06
... elidegeníteni a testvéreket, hogy ne legyenek egymással közösségben.
Szeptember 6-án a Szentatya a testvéri figyelmeztetésről szóló jézusi tanításról elmélkedett a déli Úrangyala elimádkozása előtt, utána pedig a téren egybegyűlt hívőket és zarándokokat köszöntötte.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyarkurir.hu/hirek/fer enc-papa-va...
2020-09-07 09:30:00
Ferenc pápa vasárnap déli beszéde 09.06
Szeptember 6-án a Szentatya a testvéri figyelmeztetésről szóló jézusi tanításról elmélkedett a déli Úrangyala elimádkozása előtt, utána pedig a téren egybegyűlt hívőket és zarándokokat köszöntötte.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Kedves testvérek és nővérek, jó napot kívánok!
A mai vasárnap evangéliuma (vö. Mt 18,15-20) Jézus negyedik...
2020-09-06 21:53:49
Ferenc pápa Úrangyala imádsága
... kételkedünk és félelem vesz erőt rajtunk, ne szégyelljünk Péterhez hasonlóan kiáltani: ,,Uram, ments meg!" - bátorította a híveket Ferenc pápa vasárnap délben, az Úrangyala elimádkozása előtt mondott beszédében.
............
2020-08-14 09:45:40
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Hajdú Antal, Szent Mihály, Szent Vér-kegytemplom, Szent Péter, Imádkozzunk, Land Roverrel, Szent Péter-bazilika, Apostoli Palota Áldások-terméből, Szent Vér-kegyhelyéhez, Nyúl Viktor, Kürtösi Krisztián, Délután Michael August Blume SVD, Udvardy György, elhunyt hajléktalan, bátai Szent, veronai Hellas, szerencsétlenség miatt, másik Rómában, másnapi iskolai, teljes rózsafüzér, fiúk esti, kenyér lerepült, földre &#8211, szokásoktól eltérőn, egész világra, világnak adta, szegények felé, tájfun rombolásától, tájfun által, szereti felebarátját, felebaráti iránti, vasárnap déli, megszokott köszöntéseken, főegyházmegye védőszentjének, szertartásrend szerint, püspök elsőként, betegek olaját, könyörgésben arra, szent kenet, olaj &#8222, ünnep délben, szabadtéri oltárnál, fájdalmas rózsafüzér, testvéri figyelmeztetésről, déli Úrangyala, téren egybegyűlt, híveket Ferenc, közreműködésével, szerencsétlenség, gyulafehérváron, folytatódhatott, szertartásrend, védőszentjének, köszöntéseken, elidegeníteni,
© 2013 TVN.HU Kft.