Belépés
Ferenc pápa vasárnap délben: 02.21
Az ördöggel sosem szabad leállni beszélni!
A Szentatya február 21-én a déli Angelus elimádkozásakor a vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódóan arra biztatta a hívőket, hogy keressenek maguknak pusztát: ahol és amikor elcsöndesednek, magukba szállnak, többet imádkoznak.
Videó

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadj...
2021-02-23 10:26:59
Ferenc pápa: vasárnapi beszéde 02.07
A betegek gondozása szerves része az Egyház küldetésének.
Február 7-én a déli Úrangyala elimádkozásakor a Szentatya a vasárnapi evangélium alapján az Egyháznak arról a küldetéséről elmélkedett, hogy elsősorban a betegeket és szenvedőket kell segítenie boldogulásukban.

Ferenc pápa teljes déli beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyarkurir.hu/hirek/f...
2021-02-07 18:36:32
Ferenc pápa: A sötét időszakokban is bennünk kell, hogy ....
... ún. Gaudete / öröm/ vasárnapon a Szentatya Keresztelő Szent János alakjáról, a Jézusról való tanúságtételnek és az öröm megőrzésének a fontosságáról elmélkedett a déli Úrangyala elimádkozásakor.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. https://katolikus.ma/ferenc-papa-a-s otet-idoszakokban-is-bennunk-kell-ho gy-eljen-a-belso-orom/?fbclid=IwAR2S aP5nsM-Y7x...
2020-12-16 21:02:19
Ferenc pápa: A megtérés feltétele,
... 6., vasárnap |

Isten gyengédségére gondoljatok! Isten nem egy rossz apa, nem egy gonosz apa, nem! Gyengéd, nagyon szeret bennünket.
December 6-án a déli Úrangyala elimádkozásakor a karácsonyi készület két fő feladatáról elmélkedett a Szentatya: a világiasságtól való elfordulásról és az Istenhez való odafordulásról, az ő országának keresésétől; az Angelus után pedig...
2020-12-06 20:43:48
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását
... - 2020. november 29.,

November 29-én délben a Szentatya az adventi időszak fontosságáról, a várakozás és a bízó reménykedés feladatáról elmélkedett az Úrangyala elimádkozásakor a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

November 29 ...
2020-12-01 12:02:47
Ferenc pápa: beszéde 11.01
... egyedülálló módon kell megélnie életszentségét!
November 1-jén, mindenszentek ünnepén a Szentatya Jézusnak a második és harmadik boldog mondásáról elmélkedett a déli Úrangyala elimádkozásakor, erősen kiemelve a szelídség erényének különös időszerűségét a mai világban.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyarkurir.hu/hirek/fer enc-papa...
2020-11-02 11:01:44
Ferenc pápa: Alázattal, mégis bátran építsük a szeretet ....
... Alázattal, mégis bátran építsük a szeretet civilizációját!
A Szentatya október 18-án az adófizetés kérdéséről szóló evangéliumi szakaszról elmélkedett a vasárnap déli Angelus elimádkozásakor, majd megemlékezett a missziós világnapról, és szót emelt Líbia békéje érdekében.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyarkurir.hu/hirek/fer enc-...
2020-10-19 12:32:18
Ferenc pápa beszéde 08.16
Ferenc pápa: Vigyük élettörténetünket Jézushoz, és kérjünk tőle gyógyulást!
Augusztus 16-án a déli Úrangyala elimádkozásakor a Szentatya a vasárnapi evangéliumról, Jézusnak és a kánaáni asszonynak a találkozásáról elmélkedett, és arra biztatott, hogy mi is bátran vigyük Jézus elé minden bajunkat, bűnünket, kudarcunkat.
...............
2020-08-17 09:28:32
Ferenc pápa vasárnap délben: 07.19
Ne mások hibáit keressük, hanem az Úr türelmét utánozzuk!
úlius 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya először a konkolyról szóló példabeszédről elmélkedett, azután megemlékezett a koronavírus-járvány elleni küzdelemről, és azonnali, globális tűzszünetet sürgetett. Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyarkurir.hu/hirek/fer enc-papa...
2020-07-20 10:19:17
Ferenc pápa vasárnap délben 07.12
Én milyen talaj vagyok? Ha akarjuk, jó talajjá válhatunk!
Július 12-én az Angelus elimádkozásakor a Szentatya először a magvetőről szóló jézusi példabeszédről elmélkedett, utána pedig megemlékezett a tengeren és az egészségügyi pasztorációban dolgozókról.
Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai, vasárnapi evangéliumban (vö. Mt 13,1-23) Jézus a magvetőről szól...
2020-07-13 08:22:46
1 2 3 4 
Címkék: Szentatya Keresztelő Szent János, Szent Péter, Szentatya Jézusnak, sötét időszakokban, megtérés feltétele, ördöggel sosem, déli Angelus, vasárnapi evangéliumhoz, betegek gondozása, déli Úrangyala, vasárnapi evangélium, küldetéséről elmélkedett, öröm megőrzésének, fontosságáról elmélkedett, karácsonyi készület, világiasságtól való, adventi időszak, bízó reménykedés, szelídség erényének, szeretet civilizációját, adófizetés kérdéséről, vasárnap déli, missziós világnapról, vasárnapi evangéliumról, kánaáni asszonynak, találkozásáról elmélkedett, konkolyról szóló, magvetőről szóló, egészségügyi pasztorációban, magvetőről szól, elimádkozásakor, boldogulásukban, tanúságtételnek, elcsöndesednek, életszentségét, találkozásáról, világiasságtól, példabeszédről, pasztorációban, odafordulásról, civilizációját, gyengédségére, evangéliumban, időszerűségét, fontosságáról, megemlékezett, mindenszentek, evangéliumról, evangéliumhoz, elfordulásról, időszakokban, küldetésének, egészségügyi, idoszakokban, küldetéséről,
© 2013 TVN.HU Kft.