Belépés
Németország és a pénzoligarchia
... bankári kalapjukat, és politikusi kalapot tettek fel a helyére. Államférfiként a közhatalom képviseletében elintézték mindazt, amit bankárként a magánhatalom képviseletében nem tudtak elintézni.

A Dawes és a Young terv között az volt a különbség, hogy amíg az előbbi külföldi kölcsönökkel finanszírozott német árukban írta elő a törlesztést, addig az utóbbi aranyban, ille...
2023-06-03 21:30:19
Erdélyi Ágnes: Majd megöregszem
... született Erdélyi Ágnes magyar költő, író, Radnóti Miklós féltestvére.

Erdélyi Ágnes: Majd megöregszem

Majd megöregszem, s nem lesz gyermekem
vénségem bűnét elintézni nekem.
Arcom, melyen a szépséget keresték,
nem ékíti már sem rizspor, sem festék,
mezítelen lesz, mint a holtak arca,
mely lelkünk titkát immár föltakarta.
Egy tisz...
2023-05-27 00:40:57
A Földi Paradicsom: Kárpát-medence
... akarhatja!

Ténylegesen rajtunk múlik a folytatás! Komolyan kellene végre venni a tényadatokat és tenni valamit a fennmaradásért. Nem elegendő az eddigi rossz magyar szokás szerint legyinteni és mindent elintézni azzal, hogy ugyan, én egymagam mit tegyek, úgy sincs eredménye.

Ennek az időnek vége kell, hogy legyen.

A magyarság egyik feladata a példa...
2023-04-11 21:30:28
Dolgok
Holnapra sok elintézni való jött össze. Ügyes-bajos dolgok. Egyik sem vészes önmagában, de tekintélyes mennyiségű így egyben. Persze közel az 50-hez ezeket csipőből meg tudom oldani. Szerencsére.
A lábamon a körmöt újra érzem, most kivárok vele, nem bántom, ha már nagyon fáj, hívom a dokit....
2023-03-26 20:07:45
Napos péntek
Ma szabadnapom van a suliban, de sok elintézni való. Tegnap Csabikával sokat melóztunk a kertben, de látszik is. Tud dolgozni a gyerek.
Könyvelőhöz megyek, aztán beadom a láncfűrész láncát élezni. Összerakom a feladni való szél-járásokat, gyártom a levéli sportkönyvet. és délután főként a kertben is teszek-veszek. Olyat, ami nem igényel nagy fizikai erőfeszítést.
...
2023-03-03 08:13:40
Tanulságos történetek 9.
... emberünknek erre sem volt ideje. A munkaidő előtt még feltétlenül el kellett intéznie valamit a városban. Nem volt ideje, hogy feleségével megigyon egy csésze kávét. Mindent egyszerre akart elintézni. Felesége óvatosan kezdte kérdezni:

- Te is eljössz vasárnap velünk a templomba?

Emberünk, akinek nem volt ideje, megijedt:

- Hová gondolsz? Hiszen, t...
2023-02-26 21:00:37
Karácsonyi történetek
... bármelyik eddig, gyermekei születése óta. Mivel két helyen is dolgozott, hétvégenként örült, hogy nem kell kimozdulnia otthonról így ebben az évben is az utolsó hétre maradt a legtöbb elintézni való dolog.

Ahogy a gyerekek nőttek megszaporodtak a teendők, épp úgy, mint gyerekei körül a tanítók, tanárok, edzők, barátok , és ijesztően hosszú listával a kezében indult útna...
2022-12-21 19:30:33
Az új világrend
... már a mobil) használatáról sem. Az elektronikus eszközök fokozatosan a bevásárlás és a banki műveletek elvégzésének eszközeivé is válnak. Elektronikusan lehet majd egyre inkább elintézni a bevásárlást,a hivatalos ügyeket is.


A MÚLTÉ LESZ A SAJÁT TULAJDONÚ OTTHON

A magántulajdonban lévő lakások és családi házak fokozatosan megszűnnek A lak...
2022-11-09 20:30:56
Ha hiszel Krisztusban, meglátod az Isten dicsőségét
... voltát. Az egyik oka annak, hogy nem bízunk az Úrban a mindennapi életünkben, az, hogy úgy érezzük, azt gondoljuk, hogy mi elégségesek vagyunk és alkalmasak megoldani a problémáinkat és elintézni dolgainkat. Lehet, hogy néha-néha kérünk tőle egy kis segítséget, de nem ismerjük el, amit a tanítványoknak mondott (15:5): "nálam nélkül semmit sem cselekedhettek".

Amikor fel...
2022-10-09 21:48:45
Dsida Jenő: Öreg Október Be jó lenne még azt mondani mindig:
... mindig:
Szívem fürösztik tavaszi kegyek,
a napsugár is éget,
virágosak a rétek,
és holnap kirándulásra megyek.

Be jó lenne egy szép kézlegyintéssel
elintézni az egész őszi dolgot:
- Eh, nem fél, aki bátor,
csak rövid nyári zápor,
és boldog marad mindig, aki boldog.

De hiába, már nincs levél a fákon,
halk tűz robogj...
2022-10-02 20:27:23
1 2 3 ...............................99 100 ...............148 149 ................197 198 199 
Címkék: Erdélyi Ágnes, Földi Paradicsom, Dsida Jenő, Öreg Október Be, Radnóti Miklós, Tegnap Csabikával, MÚLTÉ LESZ SAJÁT, TULAJDONÚ OTTHON, közhatalom képviseletében, magánhatalom képviseletében, előbbi külföldi, utóbbi aranyban, szépséget keresték, holtak arca, eddigi rossz, időnek vége, magyarság egyik, 50-hez ezeket, körmöt újra, láncfűrész láncát, feladni való, levéli sportkönyvet, munkaidő előtt, csésze kávét, utolsó hétre, legtöbb elintézni, gyerekek nőttek, kezében indult, elektronikus eszközök, banki műveletek, hivatalos ügyeket, mindennapi életünkben, tanítványoknak mondott, szép kézlegyintéssel, egész őszi, magántulajdonban, kézlegyintéssel, pénzoligarchia, államférfiként, képviseletében, finanszírozott, cselekedhettek, fennmaradásért, megszaporodtak, elektronikusan, tanítványoknak, problémáinkat, használatáról, elvégzésének, erőfeszítést, elektronikus, kirándulásra, tényadatokat, sportkönyvet, magánhatalom, kölcsönökkel, hétvégenként, szerencsére, németország, feltétlenül, fokozatosan, törlesztést, ténylegesen,
© 2013 TVN.HU Kft.