Belépés
2020. augusztus 16-án Székely János megyéspüspök
... Székely János.
A szentmise végén került sor Olaszfa Község Díszpolgári Címének átadására. 2020-ban, a település két, egykori plébánosának adományozta e címet a képviselőtestület. Az elismerést posztumusz adományozták dr. Littván Sándornak, akit 1945-ben neveztek ki Olaszfa és Pácsony plébánosává. Szolgálatát 1969-ben bekövetkezett haláláig ellátta. Az ő nevéhez fűződik - több...
2020-08-17 09:43:53
Fülöp Attila: több pénz jut a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására
... dolgozók áldozatvállalásáról kevés szó esik.
Úgy fogalmazott: a szociális területen végzett munka a közösség érdekében vállalt munka, közösségi szolgálat, amely több figyelmet és elismerést érdemel.
Csizi Péter a FŐKEFE, a Kézmű és ERFO közhasznú nonprofit társaságokból álló cégcsoport ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta: cégeik 9500 embert foglalkoztatnak, dolg...
2020-08-12 13:52:13
Kaszás Attila-díj - Augusztus 23-ig még lehet szavazni a jelöltekre
... idei jelöltet, akik közül a közönség voksai alapján kerül ki a győztes. A Kaszás Attila-díjat az idén is az országos színházi évadnyitón adják át.
A közleményben kiemelték, hogy az elismerés átadása összefogás eredménye; a díjat a Hegyvidéki Önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gondozza a Magyar Művésze...
2020-08-12 07:17:21
Három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Kirill Szerebrennyikov orosz rendezőt
... Nurejev című balettet állította színpadra, amelyet a közönség lelkesen fogadott, ám később mégis levették a műsorról.
A rendezőt tavaly március végén a legjelentősebb orosz filmes elismeréssel, a Nyika-díjjal (Niké) tüntették ki a Leto rendezéséért, de az elismerés átadásán nem vehetett részt, mert házi őrizetben volt.
Kirill Szerbrennyikov 2012 óta irányítja az egyik le...
2020-06-26 17:02:00
Majális
... pogány szokásából eredeztethető. Ezeknek a több napig tartó fesztiváloknak a késői utóda a majális.
A májusfa a tavasz, a természet újjászületésének a szimbóluma, de jelenti a lányok elismerését, a nagylányokhoz való tartozást. (Május elsejére virradóra szokás állítani a nagylányok háza előtt.)
A legények csoportokba verődve, éjszaka állítják, ami lehet sudár fa, vagy zö...
2020-05-01 22:01:12
Bodrogi Gyula kapja az idei Páger Antal Színészdíjat
...............
A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező február 2-án veheti át a díjat.
Az elismerést minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, játékára...
2020-01-31 17:41:13
Dratsay Ákos és Berei Erzsébet kapta az idei Bessenyei-díjat
... magyarságért dolgozott, nevét egyetlen politikai erő sem használhatja föl saját céljaira. B. Élthes Eszter ezt követően, a díjak átadását megelőzően elhagyta a gálaest helyszínét.
Az elismeréseket Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) polgármester adta át. A politikus hangsúlyozta, nem politikai szempontok motiválták a díjat odaítélő döntést.
A hódmezővásárhe...
2020-01-19 18:21:44
ITM: már 70 iskolában szerezhetnek fogyasztóvédelmi ismereteket a diákok
... iskola, köztük 16 szakképzési centrum 41 szakiskolája büszkélkedhet. A magyarországi oktatási intézmények mellett a határon túlról egy nagyváradi és egy zentai iskola is kiérdemelte az elismerést. Az oktatási intézmények mindegyike eredményes lépéseket tett a diákok tudatosságának fejlesztése, a fogyasztóvédelmi ismeretek gyakorlatias átadása érdekében.
A marcali iskola azza...
2020-01-16 13:32:00
Magyar Bor Nagydíj 2019 - Szigligeti és villányi borok nyerték el az elismerést
...
A szakmai szervezet negyedik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített fehér és vörös - száraz és félszáraz - borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobb tételek Super 12 listáját - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Borszakírók Köre.
A verseny keretében a borszakírók először sz...
2020-01-03 12:23:15
Kövér: a bizalomból eredő lelki összhang is szükséges egy egészséges társadalomhoz
... beilleszkedéséhez sokak nagyon nagy odafigyelésére, törődésére, szervező és alkotó munkájára van szükség. A magyar állam egyedül nem is tudná elvégezni ezt a hatalmas feladatot. A házelnök elismerését fejezte ki az ÉFOÉSZ-nek, hogy "a munka dandárját magukra vállalták".
A szervezet költségvetési támogatása a 2010-es 92 millió forinthoz képest jövőre 187 millió forintra emelke...
2019-12-05 17:12:20
1 2 3 ....16 17 ..25 26 ..32 33 34 
Címkék: Székely János, Fülöp Attila, Kaszás Attila-díj, Kirill Szerebrennyikov, Bodrogi Gyula, Páger Antal Színészdíjat, Dratsay Ákos, Berei Erzsébet, Magyar Bor Nagydíj, Olaszfa Község Díszpolgári Címének, Littván Sándornak, Csizi Péter, Kaszás Attila-díjat, Hegyvidéki Önkormányzat, Mozaik Művészegyesülettel, Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft, Magyar Művésze, Kirill Szerbrennyikov, Nemzet Színésze, Jászai Mari-díjas, Páger Antal, Élthes Eszter, Márki-Zay Péter, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Magyar Borszakírók Köre, megváltozott munkaképességű, idei Páger, idei Bessenyei-díjat, bizalomból eredő, egészséges társadalomhoz, szentmise végén, elismerést posztumusz, szociális területen, közösség érdekében, közönség voksai, országos színházi, közleményben kiemelték, elismerés átadása, közönség lelkesen, rendezőt tavaly, legjelentősebb orosz, elismerés átadásán, több napig, késői utóda, természet újjászületésének, lányok elismerését, nagylányokhoz való, nagylányok háza, legények csoportokba,
© 2013 TVN.HU Kft.