Belépés
A szeretetnyelvről
... jelképes, mint nagy értékű dolgok.

Az ajándék a szeretet tárgyiasult, kézzel fogható, vizuális szimbóluma; a megbecsülés jele. Hiszen azáltal, hogy társunk a meglepetés elkészítésébe, beszerzésébe, utánajárásába időt és energiát fektetett, addig is ránk gondolt, közvetett módon velünk foglalkozott. Ráadásul az ilyen szeretetbizonyítékokban, az is jó, hogy bármikor előve...
2021-01-10 23:27:43
Csökken a koleszterinszint a nyugati országok, de nő Ázsia lakossága körében
...
A The Nature című tudományos folyóiratban szerdán megjelent tanulmány elkészítésében a világ több száz tudósa vett részt a londoni Imperial College kutatóinak vezetésével.
A kutatók 102,6 millió ember adatait használták fel, 200 országban vizsgálták a lakosság koleszterinszintjét 39 éven át 1980 és 2018 között.
A Brit Szívalapítvány és a Wellcome Trust által támogat...
2020-06-03 19:33:06
Kétórás koncertfilmmel debütál a Concerto Budapest a Mezzo TV-n
... Kremerata Baltica, valamint Keller András és Gidon Kremer együttműködésében létrehozott, 2019. december 4-én a Müpában rendezett koncertjéről készült.
A mintegy 2 órás film elkészítésében a hagyományos koncertfelvételeknél szokásos televíziós felvételi technika mellett külön filmes stáb is részt vett, a film rendezője Szabó Stein Imre.
A zenei vállalkozás íve Mahler V....
2020-05-28 14:32:32
Naponta több száz műanyagdarabot nyelnek le a folyópartokon élő madarak
... legmélyebb rétegeiben is, bekerülnek az élő organizmusokba a rákokt...
2020-05-22 16:12:08
Koronavírus - A franciák átlagosan 2,5 kilót híztak a karantén idején
...
Március 17. óta Franciaországban a nem munkába járók csak a lakóhelyük egy kilométeres körzetében hagyhatják el a karanténként megjelölt címüket, és előzetesen kitöltött igazolással kizárólag naponta egyszer egy órára mehetnek egyedül vásárolni, orvoshoz, egészségügyi sétára vagy szabadtéri sporttevékenységet végezni. A kijárási korlátozásokat 100 ezer rendőr felügyeli, rends...
2020-05-06 14:02:14
Fókuszban a gyermekek címmel indít programot a Balassagyarmati Fegyház és Börtön
... gyerekek részére értékközvetítő tábort szerveznek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel, és kiadnak egy tájékoztató füzetet "Látogatóba megyek a börtönbe" címmel, melynek elkészítésébe bevonják a börtönben lévő szülőket is.
Fontos eleme a projektnek a szülői szerep erősítése. Kialakítják az elektronikus látogatófogadás, a skype-olás lehetőségét is.
A pr...
2020-04-15 12:51:51
Új szellemi kulturális örökségek kerülhetnek az UNESCO listájára
... ménesgazdaságokkal.
Magyarország kiemelkedik a lipicai lóval gyakorolt fogathajtás nemzetközi eredményeivel - mutat rá a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kommünikéje, hozzátéve: a felterjesztés elkészítésében az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad és a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete volt a szakmai partner.
Magyarország önálló felterjesztésként nyújtotta be a mag...
2020-04-07 13:32:14
A Nemzetközi Beruházási Bank bevezette első banki kötvényprogramját a dublini értéktőzsdén
... kibocsátani a nemzetközi piacokon, képes lesz rugalmasan kihasználni a rövidtávú piaci lehetőségeket és zártkörű kibocsátásokat végrehajtani.
A tájékoztatás szerint a program elkészítésében a JP Morgan mint szervező és állandó kereskedő működött közre, öt másik pénzügyi intézettel: UniCredit Bank, ING Bank, Goldman Sachs, OTP Bank, Raiffeisen Bank. A programot az Euronext Dub...
2020-03-23 10:01:31
Koronavírus - Fülöp Attila: a megváltozott munkaképességűek is segítenek a leginkább veszélyeztetetteknek
... varrókapacitással rendelkező állami cég, amely összesen kilencezer - köztük nyolcezer megváltozott munkaképességű - embert foglalkoztat. Közülük több mint ezer varrónő tud segíteni a maszkok elkészítésében.
Fülöp Attila hangsúlyozta: általában arról szólnak a híradások, hogy a kormány és a társadalom milyen támogatást tud nyújtani a megváltozott munkaképességű és a fogyatékos...
2020-03-20 21:23:37
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......88 89 90 
Címkék: Concerto Budapest, Mezzo TV-n, Balassagyarmati Fegyház, Nemzetközi Beruházási Bank, Fülöp Attila, Imperial College, Brit Szívalapítvány, Wellcome Trust, Kremerata Baltica, Keller András, Gidon Kremer, Szabó Stein Imre, Mahler, Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete, UniCredit Bank, Goldman Sachs, Raiffeisen Bank, Euronext Dub, nyugati országok, franciák átlagosan, karantén idején, gyermekek címmel, szja-bevallási tervezeteket, dublini értéktőzsdén, megváltozott munkaképességűek, szeretet tárgyiasult, megbecsülés jele, meglepetés elkészítésébe, világ több, londoni Imperial, film rendezője, zenei vállalkozás, kilométeres körzetében, karanténként megjelölt, órára mehetnek, kijárási korlátozásokat, tájékoztató füzetet, börtönben lévő, szülői szerep, elektronikus látogatófogadás, skype-olás lehetőségét, lipicai lóval, felterjesztés elkészítésében, szakmai partner,
© 2013 TVN.HU Kft.