Belépés
Szedertorta
... (őrölt)
1 (kb. 20 dkg) rétesalma
3 dkg zsemlemorzsa
70 dkg szeder
5 dkg cukor

A díszítéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A mandulát egy száraz serpenyő...
2006-10-05 14:58:44
Sütőtökös fánkok
... rétesliszt
2 tojás
2 evőkanál rum
1 evőkanál olaj

2 evőkanál porcukor
1 dl tej
olaj, a sütéshez
porcukor, a tetejére



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet, a tojássárgákat, az apróra vágott citromhéjat, a rumot, a cukrot, csipetnyi sót és az olajat robotgéppel összedolgozzuk, majd tovább keverve apránként bele...
2006-10-05 14:57:33
Sütőtök tortácska
... (reszelt héja)
1 teáskanál őrölt fahéj
12-12 dkg liszt és mandula (őrölt)
20 dkg porcukor
fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál tökmag




ELKÉSZÍTÉS

A sütőtököt meghámozzuk, a húsát lereszeljük. A tojássárgákat a kristálycukorral és csipetnyi sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és héját, a tököt és a mandulát...
2006-10-05 14:55:55
Sütemény aszalt gyümölcsökkel
... sárgabarack (aszalt)
2 evőkanál konyak
15 dkg liszt
25 dkg cukor
4 dl tej
12 dkg vaj
5 tojás

A díszítéshez:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A szilvákat és a sárgabarackokat apróra vágjuk, mély tálba tesszük, és 1 evőkanál konyakba forgatjuk. Annyi meleg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 3 óráig lefedve állni hag...
2006-10-05 14:51:23
Sült mézes sárgabarack
HOZZÁVALÓK:

5 dkg mandulaforgács
50 dkg érett sárgabarack
3 evőkanál hársfaméz
2 evőkanál körtepálinka



ELKÉSZÍTÉS

Teflonedényben, zsiradék nélkül, kislángon megpirítjuk a mandulát. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd még kétfelé vágjuk. A mézet mély lábosban, kislángon meglangyosítjuk, belekeverjük a ...
2006-10-05 14:50:22
Sült Carte d'Or jégkrém
HOZZÁVALÓK:

1 csomag réteslap
3 dkg vaj
2 dl Carte d' Or Ír Krémlikőr Jégkrém



ELKÉSZÍTÉS

A jégkrémet réteslapba csomagoljuk, mintha töltöttkáposzta-töltelék lenne (azaz az oldalán jól behajtva batyut formálunk). Vajjal megkenjük. Szűrőkanállal addig tartjuk a forró olajba, amíg aranybarnára nem sül. Ez kb 1-2 perc. Lecsepeg...
2006-10-05 14:49:30
Sült ananász cseresznyével
HOZZÁVALÓK:

1 ananász
8 evőkanál rum
1 citrom (leve)
10 evőkanál barna cukor
16 nagyszemű cseresznye
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

Az ananászt hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a levelei is megmaradjanak, majd még egyszer kettévágjuk. Külön-külön alufóliára tesszük, a rummal és a citromlével meglocsoljuk, és 8 evőkaná...
2006-10-05 14:48:26
Sárgabarackos-mogyorós torta
... (50 dkg) leveles tészta
1 kg érett sárgabarack
5 dkg vaj
1 tojás
7,5 dkg őrölt mogyoró
30 dkg apróra vágott mogyoró
3 evőkanál méz



ELKÉSZÍTÉS

Zsírpapírral kibélelt kerek tortaformába simítjuk a tésztát, az alját villával megszurkáljuk, és 15 percre hűtőbe állítjuk. A vajat a cukorral, a tojással, és az őrölt mogyoróva...
2006-10-05 07:23:43
Sárgabarackos-almás palacsinta
... palacsintatorta


HOZZÁVALÓK:

20 dkg sárgabarackkompót
4 alma (jonagold)
3 dkg vaj
5 dkg cukor
12 édes palacsinta
1,5 dl almalé
fahéj



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat felszeleteljük, és a vajban aranysárgára pirítjuk. Cukorral megszórjuk, és enyhén karamellizál...
2006-10-05 07:22:46
Sárgabarackos szorbet
HOZZÁVALÓK:

16 fél sárgabarackbefőtt
45 dkg cukor
2 tojásfehérje
1 citrom (leve)
6 dl sör
citromfű



ELKÉSZÍTÉS

5 dkg cukrot és 2 evőkanál vizet felforralunk, majd közepes lángon 2 percig főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a forró cukorszirupot, és fényesre keverjük. A mar...
2006-10-05 07:21:28
1 2 3 ................4923 4924 ........7384 7385 ........9801 9802 9803 9845 9846 9847 
Címkék: Sült Carte, Krémlikőr Jégkrém, margarinnal elmorzsoljuk, többi hozzávalóval, hűtőbe tesszük, száraz serpenyő, apróra vágott, olajat robotgéppel, sütőtököt meghámozzuk, húsát lereszeljük, citrom levét, sárgabarackokat apróra, barackokat megmossuk, mézet mély, jégkrémet réteslapba, forró olajba, ananászt hosszában, citromlével meglocsoljuk, alját villával, őrölt mogyoróva, almákat meghámozzuk, vajban aranysárgára, tojásfehérjét kemény, forró cukorszirupot, kristálycukorral, meglangyosítjuk, sárgabarackokat, töltöttkáposzta, palacsintatorta, teflonedényben, összedolgozzuk, mandulaforgács, felszeleteljük, megmaradjanak, cseresznyével, sárgabarackos, megszurkáljuk, gyümölcsökkel, tojásfehérjét, cukorszirupot, tojássárgákat, szűrőkanállal, karamellizál, meglocsoljuk, tojássárgája, aranybarnára, tojásfehérje, elmorzsoljuk, hozzávalóval, aranysárgára, felforralunk, zsemlemorzsa, körtepálinka, tortaformába, belekeverjük, zsírpapírral, sárgabarack, díszítéshez, megpirítjuk, meghámozzuk, szedertorta, csomagoljuk, margarinnal,
© 2013 TVN.HU Kft.