Belépés
Sárgabarackhab fagylalttal
Sárgabarackhab fagylalttal és friss barackkal


HOZZÁVALÓK:

10 szem sárgabarack
2 dl cukros víz
3 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A 6 szem friss sárgabarackot (lehet puhább is), hámozzuk meg, magozzuk ki, és 2 dl cukros vízben főzzük szét. Cukor helyett használhatunk mézet is. Szőrszitán törjük át, és hagyjuk kihűlni. ...
2006-10-05 07:20:45
Sáfrányos kenyér
... mandulaforgács
1 liter vörösbor
1 dl vodka
2 evőkanál barna cukor
2 darabka fahéj
5 cm-es darabka gyömbér
8 narancs reszelt héja
6 szegfűszeg



ELKÉSZÍTÉS

A sáfrányt 2 evőkanál langyos tejbe áztatjuk. Mély tálban összekeverjük a cukrot, az olvasztott margarint, a maradék tejet és csipetnyi sót. Az elmorzsolt éleszt...
2006-10-05 07:19:21
Sajttorta
... cukor
3 tojás
8 zselatinlap
3 citrom
1 tasak vaníliáscukor
12 dkg barna cukor
2,5 dl tejszín
5 evőkanál sűrített tej




ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, 7,5 dkg cukrot, 12,5 dkg vajat, 1 tojást összegyúrunk, és 30 percig pihentetjük. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát 30-32 cm át...
2006-10-05 07:18:28
Sajtos mézes
... személyre


HOZZÁVALÓK:

40 dkg liszt
30 dkg kemény sajt
3 dkg vaj
1 tojás
6 evőkanál gesztenyeméz
olaj, a sütéshez



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet deszkára szitáljuk, mélyedést vájunk a közepébe, beleütjük a tojást, a megpuhult vajat, és annyi enyhén sós vizet, hogy sima tésztát gyúrhassunk belőle. A tésztá...
2006-10-05 07:17:32
Sajtos fonott kalács
... reszelt gouda sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem


A tetejére:
1 tojássárgája
tengeri só
a forma kikenéséhez: vaj



ELKÉSZÍTÉS


1.
Az élesztőt és a cukrot 2 evőkanál langyos vízbe keverjük, 10 percig meleg helyen állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a vajat, és kihűtjük....
2006-10-05 07:16:38
Sacher-torta
... dkg kakaó
4 tojás
5 dkg vaj
2,5 dl tejszín
6 dkg porcukor
10 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg csokoládé
1 kávéskanál olaj
vaj



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet és 12,5 dkg kakaót tálba szitálunk. A tojásokat és a cukrot meleg, de nem lobogó vízgőz felett habosra keverjük, addig, míg az alapanyag méretének háromszorosát kapju...
2006-10-05 07:15:28
Sacher torta
... (őrölt)
4 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
1 darab vaníliarúd

40 dkg étcsokoládé
12 dkg tejszín
3 dkg cukor
40 dkg sárgabaracklekvár



ELKÉSZÍTÉS

A tojássárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és habverővel keverjük simára. Hasítsuk ketté a vaníl...
2006-10-05 07:14:41
Rumos-kókuszos fatörzs
... vaníliáscukor
4 evőkanál rum

A külső krémhez:
17 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál kávé
4 evőkanál cukorszirup
2 dkg kókuszreszelék



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban felverjük a tojássárgákat a cukorral, közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vajat, a lisztet, a rumot...
2006-10-05 07:13:26
Rumos-habos nektarin
... rum
1,25-1,25 dl őszibarackszörp és narancsszörp
4 csepp vaníliaaroma
3 tojás
6 dkg cukor
2 dkg kukoricakeményítő
1,5 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A nektarinok kettévágjuk, magjukat kiszedjük, húsukat felkockázzuk. Mély tálba tesszük, a rummal meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és 1 óráig hűtőben állni hagyjuk. A kétféle szö...
2006-10-05 07:12:26
Rumos-gyümölcsös csemege
...

4 mentalevél
1 citrom
2 körte
2 alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
1 evőkanál rum
10 dkg vaj
5 dkg cukor
20 dkg málna



ELKÉSZÍTÉS

A citromot kettévágjuk, és a fél citrom levét kinyomjuk. A körtéket meghámozzuk, 8 szeletre vágjuk, magházukat és magjaikat kiszedjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat...
2006-10-05 07:11:42
1 2 3 ................4923 4924 ........7384 7385 ........9802 9803 9804 9845 9846 9847 
Címkék: olvasztott margarint, maradék tejet, elmorzsolt éleszt, tésztát 30-32, lisztet deszkára, megpuhult vajat, forma kikenéséhez, tejet felforraljuk, cukrot meleg, alapanyag méretének, tojássárgákat keverjük, megolvasztott vajat, külső krémhez, tojásfehérjét kemény, nektarinok kettévágjuk, rummal meglocsoljuk, citromot kettévágjuk, körtéket meghámozzuk, almákat meghámozzuk, kókuszreszeléket, őszibarackszörp, kókuszreszelék, sárgabarackhab, mandulaforgács, használhatunk, összekeverjük, sárgabarackot, vaníliáscukor, tojássárgákat, háromszorosát, megolvasztott, tojásfehérjét, felkockázzuk, meglocsoljuk, belekeverjük, felforraljuk, tojássárgája, vaníliaaroma, összegyúrunk, gesztenyeméz, kilisztezünk, petrezselyem, narancsszörp, sárgabarack, cukorszirup, meghámozzuk, fagylalttal, pihentetjük, zselatinlap, kettévágjuk, gyúrhassunk, étcsokoládé, kikenéséhez, gyümölcsös, szegfűszeg, elkészítés, elmorzsolt, olvasztott, nektarinok, kivajazunk, magházukat, habverővel, vaníliarúd, folpackkal, hozzávalók, kávéskanál, hozzáadjuk, szőrszitán,
© 2013 TVN.HU Kft.