Belépés
Mézes-rumos kávé
HOZZÁVALÓK:

1 tojás
2 cl konyak
1 teáskanál méz
1,5 dl erős kávé
2 evőkanál tejszín


ELKÉSZÍTÉS

A tojást a konyakkal és a mézzel habosra keverjük, majd tűzálló pohárba öntjük. A forró kávét rátöltjük, a tetejére öntjük a tejszínt úgy, hogy a tetején maradjon (ehhez egy kiskanálon csurgatjuk keresztül)....
2006-10-05 06:44:52
Málnaszorbet
HOZZÁVALÓK:

40 dkg málna
2 dl száraz pezsgő
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál porcukor


ELKÉSZÍTÉS

A málnát megmossuk, leszárítjuk, néhány szemet félreteszünk, a többit pürésítjük, és leszűrjük. A pürét a citromlével és a porcukorral kikeverjük, majd 2-3 órára a fagyasztóba tesszük. Apró gömböket teszünk egy pezsgőspohárba, ráön...
2006-10-05 06:44:11
Köménylikőr
HOZZÁVALÓK:

2 dkg köménymag
5 dl almavodka
40 dkg cukor
2 dl víz


ELKÉSZÍTÉS

A köménymagot mozsárban finomra törjük,és beleszórjuk a vodkába. 10 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, kihűtjük, majd összeöntjük a köményes vodkával....
2006-10-05 06:43:30
Kávékülönlegesség
HOZZÁVALÓK:

4 cl narancslikőr
1 csésze forró kávé
2 evőkanál felvert tejszínhab


ELKÉSZÍTÉS

A likőrt felmelegítjük, egy tűzálló talpas pohárba öntjük a forró kávéval, és a tetejére tesszük a tejszínhabot....
2006-10-05 06:42:53
Jeges tea
... pohárhoz


HOZZÁVALÓK:

1 citrom (leve)
1 felszeletelt citrom
12 teáskanál fekete tea
6 dl forró víz
cukor
jégkockák


ELKÉSZÍTÉS

A vízben két-három percig forraljuk a teafüvet, majd a cukorral meg a citrom levével ízesítjük, és kihűtjük. 4 poharat 2/3-ig megtöltünk jégkockával, ráöntjük a leszűrt teát, é...
2006-10-05 06:42:12
Fűszeres kávé
HOZZÁVALÓK:

1 darabka fahéj
1 vaniliarúd
1-1 narancs és citrom (héja)
2 dl konyak
6 kockacukor
6 csésze erős tea


ELKÉSZÍTÉS

A fűszereket a gyufaszálnyi darabokra vágott citrom- és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a konyakkal meglocsoljuk, kislángon felforraljuk, és flambírozzuk (meggyújtjuk, majd l...
2006-10-05 06:41:34
Frissítő koktél
HOZZÁVALÓK:

3 cl fehér rum
1 dl hűtött almalé
1 dl szénsavmentes ásványvíz
1 citrom (leve)

A díszítéshez:
citromszeletek
jégkockák


ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókat keverőpohárban összerázzuk, majd pohárba öntjük. Jégkockákat dobunk bele, és citromkarikákkal díszítjük....
2006-10-05 06:40:51
Forró almalé
HOZZÁVALÓK:

3 dl szűrt almalé
fél rúd vanília
1 darabka fahéj
1 kiskanál citromlé


ELKÉSZÍTÉS

Az almalevet a fűszerekkel felforraljuk, tűzálló pohárba töltjük, beleöntjük a citrom levét, és a poharat citromkarikával díszítjük....
2006-10-05 06:39:48
Flambírozott puncs
HOZZÁVALÓK:

1 citrom
25 dkg cukor
5 dl rum
5 dl erős tea


ELKÉSZÍTÉS

Mély tálban összekeverjük a felszeletelt citromot és a cukrot. Ráöntjük a forró teát, és jól összekeverjük. A rumot megmelegítjük, és egy karika citromon keresztül lassan a teába öntjük. Meggyújtjuk, és lángolva kínáljuk. Amikor a láng kialudt, ismét összeke...
2006-10-05 06:39:14
Feketeribizli-likőr
... (Liqueur de cassis)


HOZZÁVALÓK:

1 kg fekete ribizli
2-3 szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 liter gyümölcspálinka
75 dkg cukor


ELKÉSZÍTÉS

A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a pálinkát, végül a cukrot. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Átszűrjük, és üv...
2006-10-05 06:38:25
1 2 3 ................4922 4923 ........7383 7384 ........9803 9804 9805 9843 9844 9845 
Címkék: mézzel habosra, forró kávét, tetejére öntjük, tetején maradjon, kiskanálon csurgatjuk, málnát megmossuk, többit pürésítjük, porcukorral kikeverjük, fagyasztóba tesszük, köménymagot mozsárban, vízből szirupot, köményes vodkával, likőrt felmelegítjük, tűzálló talpas, forró kávéval, tetejére tesszük, vízben két-három, citrom levével, leszűrt teát, gyufaszálnyi darabokra, konyakkal meglocsoljuk, hozzávalókat keverőpohárban, fűszerekkel felforraljuk, citrom levét, poharat citromkarikával, felszeletelt citromot, forró teát, rumot megmelegítjük, karika citromon, teába öntjük, láng kialudt, ribizlit megmossuk, citromkarikákkal, gyümölcspálinka, citromkarikával, keverőpohárban, pezsgőspohárba, citromszeletek, feketeribizli, összekeverjük, megmelegítjük, szénsavmentes, felmelegítjük, narancshéjjal, flambírozott, felszeletelt, tejszínhabot, narancslikőr, málnaszorbet, meglocsoljuk, felforraljuk, hozzávalókat, flambírozzuk, gyufaszálnyi, félreteszünk, szegfűszeget, porcukorral, díszítéshez, citromlével, leszemezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.