|
|
|
... majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját (amiben elkeverjük a mézet és a sütőport), és tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárgája teljesen elkeveredik a fehérjében. A lisztet és a kakaóport elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. Előmelegített sütőben 170C° kb. 10-12 perc alatt készre... |
2021-11-16 13:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... kenje be magát.
2 - Harc a pattanások ellen
A pattanások és mitesszerek, illetve egyéb bőrproblémák gyakrabban jelentkeznek a nyári hónapok során, mivel az izzadtság elkeveredik a bőrén található kosszal és olajokkal, eltömítve pórusait és bőrproblémákat okozva. Emellett bizonyos naptejek és kültéri pollenek is hozzájárulhatnak pórusai eltömődéséhez.
... |
|
2021-07-09 22:29:55 |
|
|
|
|
|
|
... majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokon kb. 30-35 percig! aranybarnára süt... |
2017-10-02 14:07:54 |
|
|
|
|
|
|
... majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük fakanállal, hogy a ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokon kb. 35 perc alatt aranyb... |
|
2017-10-02 14:07:15 |
|
|
|
|
|
|
... én, aki a füvek beszédjét
S a kométák dübörgését delelőtökre terelem,
Tudom, hogy nemcsak por vagyunk:
Por és Istenpor vagyunk.
Visszahullván
A por a porral elkeveredik,
Visszahullván
Igy keveredik el Istennel a lélek.
Ki szagolta meg közületek az égi vir... |
|
2017-03-02 08:49:24 |
|
|
|
|
|
|
... alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul) A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével. A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a leges legvégén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt! Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a k... |
2017-02-28 09:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... hó is lehetne
Kisded a jászolnak mélyén
Merülünk alá a csöndbe
Megfúlunk halunk a végén
Kifolyik belőlünk is már
Kifolyik remény a hittel
A van is elkeveredik
Szép lassan sokféle ninccsel
Elvérzett hát ez az év is
Pohár a kezünkben nézzük
Jövőre koccintunk mintha
Lenne és múltunkkal fénylik
Fenékig ürítj... |
2017-01-12 11:44:28 |
|
|
|
|
|
|
... hó is lehetne
Kisded a jászolnak mélyén
Merülünk alá a csöndbe
Megfúlunk halunk a végén
Kifolyik belőlünk is már
Kifolyik remény a hittel
A van is elkeveredik
Szép lassan sokféle ninccsel
Elvérzett hát ez az év is
Pohár a kezünkben nézzük
Jövőre koccintunk mintha
Lenne és múltunkkal fénylik
Fenékig ürítj... |
2017-01-10 18:55:28 |
|
|
|
|
|
|
... hó is lehetne
Kisded a jászolnak mélyén
Merülünk alá a csöndbe
Megfúlunk halunk a végén
Kifolyik belőlünk is már
Kifolyik remény a hittel
A van is elkeveredik
Szép lassan sokféle ninccsel
Elvérzett hát ez az év is
Pohár a kezünkben nézzük
Jövőre koccintunk mintha
Lenne és múltunkkal fénylik
Fenékig ürít... |
2017-01-09 06:35:49 |
|
|
|
|
|
|
..."Istenem, csillagokat iszom!" - ezzel a mondattal kezdődött a pezsgő története!
Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti.
H... |
2016-12-24 23:58:55 |
|
|
|
|