|
|
|
... enyhülhetnek, és az elnehezült láb is sokkal kevésbé fog fájni. Ezek a lábáztatók csökkentik a gyulladást és a fájdalmat is. Csak annyi a dolgunk, hogy a hozzávalókat lábáztató vízben elkeverjük, 20 percig áztatjuk benne a lábunkat, majd szárazra töröljük azt.
Cédrusos lábáztató fájó és fáradt lábakhoz hozzávalói:
fél csésze Epsom-só,
negyed csésze szódabika... |
2024-04-16 19:14:07 |
|
|
|
|
|
|
... is, majd félretesszük.
A serpenyőbe még egy kevés olajat öntünk, a hagymát és a fokhagymát illatosra
dinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét, elkeverjük,
felöntjük a fehérborral, majd a tejszínnel és a tejföllel, simára keverjük, majd
beletesszük az elősütött csirkehúst és a gombát, és takarékra véve a hőt kb.
10 perc al... |
|
2024-02-20 09:13:43 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
kapor
metélőhagyma
borsikafű (esetleg csombor vagy fehérbors)
só
ELKÉSZÍTÉS
1 A finomra vágott zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsikafüvet olajjal elkeverjük.
2 A feldarabolt jércemellet 2-3 órára ebbe a páclébe tesszük, majd sütőben vagy grillen gyorsan készre sütjük.
3 Friss salátával, esetleg grillzöldsége... |
2024-02-09 18:45:48 |
|
|
|
|
|
|
... parajkrém
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
1 ek. liszt
3 ek. olaj
só
bors
fűszerpaprika
reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
1 A tésztát kifőzzük, elkeverjük a felvert tojásokkal.
2 A spenótot fűszerezzük, a tejszínnel és a liszttel felforraljuk.
3 A gombát lepároljuk, az egészet egy tűzálló tepsiben összekeverjük, és sajttal meghint... |
|
2024-02-09 18:43:24 |
|
|
|
|
|
|
... körtét és az édesítőszert. Pároljuk 4-5 percig, fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
3 A csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük a fűszersóval.
4 A dijoni mustárt elkeverjük az olívaolajjal, és ebbe beleforgatjuk a húst, egy éjszakán keresztül pácoljuk.
5 Egy serpenyőbe tesszük az olajat, hozzáadjuk a vajat, és ha forró, beletesszük a csirkemellfilét.... |
|
2024-02-09 18:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... fennmaradt vizet.
3,A maradék vajat megolvasztjuk, átforgatjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a leveshez, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és még 5 percig főzzük.
4,Tálalás előtt elkeverjük a tejszínnel. Ekkor már nem szabad forralni! Minden tányér aljára kis darab vajat teszünk, rámerjük a levest, és egy csipet finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük. Különösen finom, ha a ... |
2024-02-09 18:03:08 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
olaj
Egyéb:
Makaróni tészta
Elkészítés:
A karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Mind két oldalukat megsózzuk.
A lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk
benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük,
és félretesszük.
A visszamaradt olajon megd... |
2024-01-24 06:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... kávédarálóban vagy turmixgépben porítjuk. Nem kell tökéletesen porítani, csak viszonylag egynemű keveréket kapjunk. Egy porcelán tálba öntve azonos mennyiségű tönkölykorpával (kb. 5 evőkanál) elkeverjük, majd az illóolajokat is belekeverjük. Ha zabpelyhet használunk, akkor azt is turmixoljuk bele. Jól záródó üvegbe tesszük. Használatakor 3 evőkanálnyit beleteszünk egy vászon mosóz... |
2024-01-09 21:08:22 |
|
|
|
|
|
|
... szervezetünknek szüksége van. Kiemelkedő hatása, hogy csökkenti a váladéktermelést is. Hogyan fogyasszuk? Önmagában is fogyaszthatunk nyers mézet, de akkor is hatékony, ha meleg vízben elkeverjük, és ily módon fogyasztjuk el.
A gyulladt tüdő megnyugtatására gyakran használják Indiában a mustárolajat is. Hogyan alkalmazzuk?
Az egyik módszer, ha valamilyen hordozóol... |
2023-12-04 21:11:01 |
|
|
|
|
|
|
... Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük mint a lapokat.
A krémhez :
a lisztet a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és a citrom levét is.
Ha kellően kihűlt a tejes krém... |
2023-11-22 17:11:40 |
|
|
|
|