|
|
|
... szikkadt szalonnát, húst, 40 dkg sót, 8 dkg édes pirospaprikát, 3 csapott k. őrölt borsot, 6 dkg erős pirospaprikát, 1 csapott k. őrölt köményt, 1 nagy fej zúzott fokhagymát zománcos edényben elkeverjük.
Ledaráljuk 8 mm lyukbőségű tárcsán, jól összegyúrjuk. 3-3.5 cm átmérőjű sertés vékonybélbe töltjük. . 25 cm hosszú darabokra pározzuk úgy, hogy vigyázva megcsavarjuk a belet... |
2011-01-13 17:12:51 |
|
|
|
|
|
|
... készíteni), 40 dkg liszt, 1 csapott
k. só, 2 hagyma, 2 tojásnyi zsír.
A burgonyát kockákra vágjuk, megfőzzük, összetörjük, megsózzuk (kásaszerű legyen). A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a burgonyatörővel vagy fakanállal. A lisztet teljesen beledagasztjuk, és még tovább folytatjuk, míg nagyon nehezen dagaszthatóvá válik. Kicsit hagyjuk lángon, de a... |
|
2011-01-13 16:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával, sóval, törött borssal, kockára vágott zöldpaprikával és paradicsommal kisütött szalonna zsírjában megpároljuk. Kifőzünk csusza tésztát, majd leszűrjük, leöblítjük, kis margarinnal elkeverjük. Hozzáadjuk az előkészített gombát. A halszeleteket paprikás lisztbe mártjuk, és olajba félig kisütjük. A gombás csuszatésztát kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráfektetjük a halsze... |
2011-01-13 15:07:11 |
|
|
|
|
|
|
... sütő-papírt, és nedves konyharuhával együtt feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém:
Nagy lábosban fel melegítünk a 0,4 l kókusztejet 1 kk kókuszkrémmel. A hideg kókusztejet külön-külön elkeverjük a tojássárgájával, a zab lisztel, a mézzel, a kakaóporral és végül a zselatinnal, és belekeverjük a forró tejbe. Addig keverjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd óvatosan, hogy ne törj... |
|
2011-01-12 15:56:42 |
|
|
|
|
|
|
... nekiállhatunk a krémnek. A cukrot zsemleszínűre pirítjuk (ha marad benne pár csomó, nem baj, később felolvad), a tejet 1 dl kivételével felforraljuk.
A maradék tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd a hideg masszát a forró tejbe keverjük. Az egészet addig melegítjük, míg újra felforr.
Ezután a cukor alatt takarékra vesszük a lángot, s lassan felengedjük a forró t... |
|
2011-01-12 15:41:23 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, kis pirospaprika, 1 fej fokhagyma, bors, só, 2 kg krumpli
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, megpaprikázzuk, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, elkeverjük, lefedjük. Lassú tűzön sűrűn keverve pároljuk, majd 2-3 gerezd zúzott fokhagymát teszünk rá. Ha még nem eléggé puha, 0.5 dl vizet öntünk rá. Ha puha, a többi fokhagymát is rátesszük, meg... |
2011-01-10 14:54:18 |
|
|
|
|
|
|
... szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, a lábosból kiemeljük. A visszamaradó olajban közepes lángon, kevergetve aranysárgára sütjük a finomra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - felöntjük 5 dl vízzel. 1 kiskanál sót beleszórunk, a présen áttört fokhagymával és az őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát kicsumázzuk, ... |
2011-01-10 13:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... lencsét feltesszük a sertés-csontból főzött hús levébe főni.A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk.Mielőtt levesszük a tűzről apróra vágott fokhagymát és piros-paprikát teszünk hozzá, elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez. Cukorral lepirított, barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük. Ízkés szerint kevés mustárt is tehetünk bele.... |
2011-01-09 09:52:58 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeggel feltesszük főni. A tejszín felét liszttel csomómentesre keverjük, majd 20 perc u... |
2011-01-09 09:45:49 |
|
|
|
|
|
|
... A meghámozott barack felét felszeljük, és borban puhára pároljuk. Fél liter vizet forralunk, belefőzzük a ... |
2011-01-09 09:34:12 |
|
|
|
|