|
|
|
... fix
A leszedett gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk és kimagozzuk. Tisztítás után vastagtalpú rozsdamentes edénybe tesszük, megszórjuk a cukorral és jól elkeverjük. Ezután állni hagyjuk 20-30 percet, hogy levet eresszen. Kézzel “összetörjük", így lesznek szép nagy darab gyümölcsök... |
2017-06-21 14:07:09 |
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt 26x36 cm tepsibe öntjük a masszát, szépen elsimítjuk, majd rárakjuk a túrótölteléket.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojással, cukor és vanília cukorral, hozzátesszük a búzadarát és citromhéjat. Habzsákba szedjük a masszát és szép egyenlő távolságra, belenyomkodjuk a barna masszába, majd barackdarabká... |
|
2017-02-27 15:07:16 |
|
|
|
|
|
|
... majd hűtjük egy kicsit előbb.
Amíg hűl a rizspelyhes réteg, elkészítjük az almásat. Ez majdnem megegyezik az almás krémes torta töltelékével, de azért ideírom.
A pudingporokat elkeverjük egy kis kristálycukorral, majd 1 dl vízzel. A reszelt almához adjuk a többi vízzel együtt, és sűrűre főzzük, majd kis hűlés után a torta aljára öntjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal díszítj... |
2017-02-09 12:15:16 |
|
|
|
|
|
|
... dbkiwi
1 darabnarancs
2 darabbanán
1 csomagvajas keksz
Egy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük.
Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a kekszet kézzel apróra törjük, a gyümölcsöket megtisztítjuk, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk.
... |
|
2017-02-01 13:28:03 |
|
|
|
|
|
|
... felét tesszük. Légkeverésen 160, alsó-felső sütéssel 180 fokon 35 percig sütjük a lapokat.
Amíg sülnek a lapok, a meggybefőttet lábasba öntjük, a levéből kiveszünk fél decit, ebben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és amikor forr a meggy, beleöntjük. Megvárjuk, amíg besűrűsödik, és elzárjuk alatta a lángot.
A megsült tortalapokat hagyjuk kihűlni, majd kiválasztjuk a... |
|
2017-01-31 14:46:30 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve, le ne égjen.
2. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is.
3. Itt két választásunk van: vagy belereszeljük a marcipánt és elkeverjük, a sütőpapíros formába öntjük, megszórjuk meggyel és így sütjük meg. Ha nem reszeljük bele, akkor a csokis masszát a sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, elegyengetjük és a te... |
2017-01-30 08:54:55 |
|
|
|
|
|
|
... sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretû tepsit (23x38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan ö... |
2017-01-26 10:57:51 |
|
|
|
|
|
|
... apróra kockázzuk, a gombát és a többi zöldséget felszeleteljük. Olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a gombát, és a borsó kivételével a többi zöldséget. Kissé elkeverjük, majd rádobjuk a csíkokra vágott (vagy kockázott) csirkemellet. Aprított petrezselyemzöldet szórunk rá és a hús fehéredéséig kevergetve pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk ... |
2017-01-03 21:57:57 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olaj
1, 5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só
Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos hely... |
2017-01-03 12:05:11 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a karamellszirupot. A cukor felét (5 dkg) magasabb falú edénybe tesszük, és közepes hőfokon megkaramellizáljuk. Ezután óvatosan a karamellhez adjuk a forró vizet és a citromlevet. Elkeverjük, és tovább melegítjük.
Amikor a karamell teljesen feloldódott a vízben, hozzáadjuk a maradék 5 dkg cukrot is. Ezután közepes hőfokon addig főzzük a szirupot, amíg sima... |
2016-12-21 20:10:06 |
|
|
|
|