Belépés
Koronavírus - Romániában egy korrekció miatt másfélszeresére nőtt a halálos áldozatok száma a statisztikában
... embert pedig újabb 14 napos vesztegzár alá vontak. Egy hétfő este kiadott újabb katonai rendelet értelmében most már a karanténköltségeket is nekik kell fizetniük és bűnvádi eljárás is indul ellenük, vagy bírsággal sújtják őket.
A rendőrök az utóbbi 24 órában 15 ügyben indítottak bűnvádi eljárást a járvány megfékezésére irányuló erőfeszítések meghiúsítása címén, és csaknem 99...
2020-03-31 13:21:50
Katalán válság - Kezdeményezi Carles Puigdemont mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél a span
... EP épületeibe, mivel a májusi választások után nem tették le képviselői esküjüket, ahhoz ugyanis Spanyolországba kellett volna utazniuk, ahol viszont letartóztatási parancs van érvényben ellenük.
A Spanyolország által kezdeményezett kiadatási eljárásukat a belga hatóságok felfüggesztették addig, amíg az EP szerint mentelmi joguk érvényben van.
Carles Puigdemont és szepar...
2020-01-10 16:21:53
Katalán válság - Rövid időre őrizetbe vettek két függetlenségpárti katalán politikust Belgiumban
... leváltott katalán elnök kormányának két egykori tagja, Lluis Puig és Toni Comín csütörtökön önként megjelent a rendőrségen, és ott őrizetbe vették őket, hivatalos tájékoztatást adva számukra az ellenük kiadott elfogatóparancsról.
"L. Puig és T. Comín nem egyeztek bele abba, hogy kiadják őket Spanyolországnak" - tájékoztatott a belga szövetségi vádhatóság.
A Puigdemonthoz...
2019-11-08 16:22:20
Az illetékes ukrán bíróság lefoglalta a nemrég feltartóztatott orosz tartályhajót
... elengedték, és Moldován keresztül visszatérhettek Oroszországba. Az SZBU később kiadott közleménye szerint ugyanis a hajó mostani legénységének nem volt köze a tavalyi tengeri incidenshez, így ellenük nem emeltek vádat.
2018. november 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félsziget partjaitól 13-14 tenge...
2019-07-30 17:05:18
Az amerikai Mississippi állam kormányzója aláírta a törvényt az abortusz szigorításáról
... kormányzó azt mondta újságíróknak, hogy nem érdekli, ha különböző civil szervezetek pert indítanak. Mint fogalmazott: ezek a szervezetek "nem tisztelik az élet szentségét, harcolni fogunk ellenük, megéri a küzdelem".
Hillary Schneller, a Reproduktív Jogok Központja nevű szervezet jogásza rögtön a törvény aláírása után kiadott közleményében azt hangoztatta: a törvényhozók "el...
2019-03-21 20:42:35
Közös nyilatkozatban foglaltak állást az erdélyi pártok és politikai szervezetek a közösség legégetőbb kérdései
... tanácskozás után kiadott, és az MTI-hez eljuttatott közös nyilatkozatukban közölték: szolidaritást vállalnak "a koncepciós perek áldozataivá vált" Beke Istvánnal és Szőcs Zoltánnal, követelik az ellenük kimondott ítélet haladék nélküli felülvizsgálatát, és az "európai jogrendet meghatározó szellemben történő" megváltoztatását.
A pártok és szervezetek felszólították a román h...
2018-08-24 19:21:34
Katalán válság - Elhagyja Németországot a volt katalán elnök
... parlament elnökségének tagjai ellen. Puigdemont minden vádat tagad, és több társával Belgiumba menekült a spanyol igazságszolgáltatás elől, amely azonban európai elfogatóparancsot adott ki ellenük. A volt elnököt ez alapján vették őrizetbe négy hónappal ezelőtt Németországban, ahol a bíróság két héttel ezelőtt úgy döntött, hogy lázadás miatt nem lehet kiadni Spanyolországnak, de a...
2018-07-25 12:00:45
Brexit - Brit belügyminiszter: az EU-állampolgárok "néhány egyszerű kérdésre" válaszolva tartózkodási engedélyt
... után is Nagy-Britanniában kívánnak maradni, a brit hatóságok mindössze annyit kérnek majd, hogy hitelesen igazolják személyazonosságukat, nyilatkozzanak arról, hogy a múltban született-e ellenük elmarasztaló bírósági ítélet valamely bűncselekmény miatt, és igazolják, hogy életvitelszerűen Nagy-Britanniában élnek.
Javid szerint a válaszok hatósági ellenőrzése után a folyamodvá...
2018-06-21 15:14:36
Levelezik a NER-értelmiség:
... vádlottak visszatértek és kérleléssel akadályozták a sértettet abban, hogy az esti vonattal visszatérjen a Fővárosba. Tették ezt pedig azért, hogy ne legyen alkalma a sértettnek azonnal ellenük feljelentést a helybeli rendőrségen tenni."4
Porcelán az utcán, elefánt a kirakatban

M. Mária megerőszakolása 1962. április 25-én késő délután, kora este...
2018-06-10 09:26:58
Katalán válság - Elutasította a belga bíróság a kiadatási kérelmet három volt katalán vezető ügyében
... volt kormányának külföldre menekült tagjai, köztük ezen három politikus ellen március végén adott ki újfent európai elfogatóparancsot a spanyol legfelsőbb bíróság, miután vádat emeltek ellenük lázadás, illetve közpénzek hűtlen kezelése miatt a tavaly október 1-én alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezésének következményeként.
Puigdemont, aki leváltá...
2018-05-16 14:42:15
1 2 3 ..10 11 .16 17 .20 21 22 
Címkék: Kezdeményezi Carles Puigdemont, Európai Parlamentnél, Elhagyja Németországot, Carles Puigdemont, Lluis Puig, Toni Comín, Hillary Schneller, Reproduktív Jogok Központja, Beke Istvánnal, Szőcs Zoltánnal, korrekció miatt, halálos áldozatok, illetékes ukrán, nemrég feltartóztatott, amerikai Mississippi, abortusz szigorításáról, erdélyi pártok, közösség legégetőbb, volt katalán, belga bíróság, kiadatási kérelmet, hétfő este, járvány megfékezésére, májusi választások, belga hatóságok, ellenük kiadott, belga szövetségi, hajó mostani, tavalyi tengeri, élet szentségét, törvény aláírása, koncepciós perek, ellenük kimondott, volt elnököt, brit hatóságok, múltban született-e, válaszok hatósági, sértettet abban, esti vonattal, sértettnek azonnal, helybeli rend&#245, spanyol legfelsőbb, tavaly október, spanyolországnak, nyilatkozatukban, felülvizsgálatát, megváltoztatását, felfüggesztették, életvitelszerűen, megrendezésének, feltartóztatott, felfüggesztését, másfélszeresére, visszatérhettek, spanyolországba,
© 2013 TVN.HU Kft.