Belépés
Popper Péter - Idézetek
... is.

Mert nem tudja kiszámítani döntésének a következményeit. ...

Tehát ne döntsünk,ne válasszunk?

Dehogynem!

Csak ne görcsösen,hanem könnyedén és mosolyogva-majdnem azt írtam,hogy vállvonogatva.

Mert nem az eredményességben kell hinni,hanem abban,hogy a választás és döntés bátorsága lelkileg megtart minket.

Tulajdon...
2022-06-20 19:15:55
A királyok kora: Romulus és Remus
... lettek férjeiknek. Romulus, aki a megnövekedett népet harminc új törzsre osztotta, ezeket a törzseket a nők nevéről nevezte el. A csata emlékére pedig azt a tavat, amelybe Mettius Curtius majdnem beléveszett, Curtius-tónak nevezték el.

Ettől fogva Titus Tatius haláláig két király uralkodott Rómában. A szabin király szintén Rómába tette székhelyét. De néhány esztendő múl...
2014-10-22 14:49:06
Dr. Gehrig Oszkár: Bombazáporban Európa kultúrája
... Magasra törő, világos szerkesztésű, kiforrott téglaépület-stílus. Számos nyitott ív veszi körül a kórust és a hajót. A lübecki St. Marien Északkelet-Németország és a keleti-tengeri vidék majdnem minden nagy templomának mintaképe lett; így Lüneburg, Schwerin, Wissmar, Doberan, Rostock, Stralsund, de Malmö, Riga, Reval és Dorpat templomainak is. Belső berendezése rendkívül értékes é...
2014-02-17 19:44:03
Botos László : Elhallgatások
... létezik a magyarban, s az isemukut szó helyes felbontása a következő: ise-muk-ut 'ős-ünk-et'.[7]
7.A kínai tum 'kelet' a magyar tám-adat-al szemben: ,,quasis Oriens dedit", azaz 'majdnem kelet adta' értelemmel, ahol S a tám- szót nyilvánvalóan 'kelet'-ként értelmezte, s az adat szót az ad ige múlt idejű egyes szám harmadik személyű alakjaként kezeli. Azonban a tám-adat s...
2013-12-31 06:51:34
szeretettel
... Nincs egy negyedórája sem, hogy neked szaladt, amikor az utcába befordultunk.

És most eszembe jutott, hogy csakugyan nekem jött egy gyümölcsös ember, fején nagy kosár almával, és majdnem fellökött, amikor a rue C.-ről ebbe a sikátorba befordultunk - de mi köze ennek Chantillyhez?... Sehogy sem értettem.

Pedig Dupin szavaiban nem volt semmi charlatanerie[35].|...
2013-10-11 15:34:19
szeretettel
... Nincs egy negyedórája sem, hogy neked szaladt, amikor az utcába befordultunk.

És most eszembe jutott, hogy csakugyan nekem jött egy gyümölcsös ember, fején nagy kosár almával, és majdnem fellökött, amikor a rue C.-ről ebbe a sikátorba befordultunk - de mi köze ennek Chantillyhez?... Sehogy sem értettem.

Pedig Dupin szavaiban nem volt semmi szemfényvesztés....
2013-10-06 18:41:08
A zsidókereszténység védőbástyáján
... vezérekkel az élen, berber hadak végezték a hódítás és bekebelezés gyors munkáját (6). Ámde soha ne feledkezzünk meg arról, hogy mint minden igazi fasizmus, az iszlám is, majdhogynem mindig és majdnem mindenütt, számszerű kisebbségben a vaskezű, vékony uralkodó réteget képviselte.

Ami a térítést illeti, az uralom váltig kétarcú volt. Egyfelől hol a) mint másodrendű álla...
2013-10-04 10:35:23
szeretettel
... külső dolgokra: ezt úgy magyaráztam lázas estéimen, hogy a ruháim tulajdonképpen eleven állatok, s illik, hogy piros vér folydogáljon ereikben. Ezért áttértem a piros zsebbélésekre s már majdnem keresztülvittem a pirosítást, amikor egy váratlan esemény hirtelen véget vetett betegségemnek.

Egy boltban, ahol dacosan és harciasan megkérdeztem, hogy van-e piros inggombjuk, ...
2013-06-14 16:50:35
Nincs Cím
A MORGUE UTCAI KETTŐS GYILKOSSÁG

Hogy mit énekeltek a szirének, és milyen nevet
vett föl Akhilleusz, mikor elrejtőzött a nők között,
fogas kérdés, de nem megoldhatatlan.

SIR THOMAS BROWNE[7]

Azok a szellemi tulajdonságok, amelyeket elemzőnek szoktak nevezni, önmagukban...
2013-02-11 13:14:20
Nincs Cím
... Megreggelizünk valamelyik resztoránban, aztán ha akarja: lakást keresünk. Ha nem találunk, hotelben nézek majd kettős szobát. Itt nem maradhatunk.

S az órájára nézett:

- Tyű, majdnem éjfél! Lehet, hogy csak kilenc után jövök. Fáradt vagyok. Ön is bizonyára fáradt. Siessen ágyba. Jó éjszakát.

S bólintott. De megint visszafordult:

- Majd e...
2013-02-10 12:52:20
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Popper Péter, Gehrig Oszkár, Bombazáporban Európa, Botos László, Nincs Cím, Mettius Curtius, Titus Tatius, Marien Északkelet-Németország, Pedig Dupin, MORGUE UTCAI KETTŐS GYILKOSSÁG, THOMAS BROWNE, királyok kora, eredményességben kell, megnövekedett népet, csata emlékére, szabin király, keleti-tengeri vidék, magyar tám-adat-al, tám- szót, adat szót, utcába befordultunk, gyümölcsös ember, sikátorba befordultunk, térítést illeti, uralom váltig, ruháim tulajdonképpen, piros zsebbélésekre, váratlan esemény, szellemi tulajdonságok, órájára nézett, eredményességben, következményeit, szemfényvesztés, keresztülvittem, megreggelizünk, megoldhatatlan, tulajdonképpen, elhallgatások, vállvonogatva, védőbástyáján, charlatanerie, zsebbélésekre, megnövekedett, nyilvánvalóan, betegségemnek, bombazáporban, tulajdonságok, visszafordult, chantillyhez, kepfeltoltes, szerkesztésű, folydogáljon, megkérdeztem, befordultunk, templomainak, kisebbségben, resztoránban, feledkezzünk, berendezése, negyedórája, magyaráztam, bekebelezés,
© 2013 TVN.HU Kft.