Belépés
Varga Mihály: kiemelt cél az uniót meghaladó gazdasági növekedés fenntartása
... és várhatóan az év egészében is eléri a 4,8 százalékot.
A miniszter szerint Magyarország erősödő immunitása a negatív nemzetközi hatásokkal szemben annak köszönhető, hogy az elmúlt években gazdaságunk több lábra állt, és magas beruházási rátával működik. Emellett az új piacok felkutatása, köztük a keleti nyitás politikája is érezteti kedvező hatását - tette hozzá.
Varga...
2019-12-13 21:24:51
Varga Mihály: újabb gazdaságvédelmi akcióterv készül
... ország sem tudott ilyen ütemű adósságcsökkentést elérni.
A miniszter szerint a gazdasági sikerekben jelentős szerepe van annak az összefogásnak és együttműködésnek, amely az elmúlt években az önkormányzatok, az egyetemek, a vállalkozások és a kormányzat között kialakult.
Méltatta, hogy Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében a választók októberben egyértelmű üzenetet küldtek...
2019-12-13 19:04:00
Új szinttel bővítették a hódmezővásárhelyi Aranyossy-iskolát
... végzett munkájáért elismert - intézmény tanulói létszáma az elmúlt fél évtizedben több mint harminc fővel - csaknem százhetvenre - nőtt.
A létszámbővülés indokolta, hogy az elmúlt években 180 millió forintos európai uniós finanszírozásból megvalósult energetikai korszerűsítésen és felújításon átesett épületek bővítésébe kezdjen az egyházközség. A tetőtérben kialakított csakne...
2019-12-13 19:02:27
Átadták az új helikopterflotta első négy tagját Szolnokon
... kiképzett, felkészült, hazáját szerető és azért elkötelezett magyar katona, aki a kor követelményeinek megfelelő eszközökkel rendelkezik - mondta.
Az államtitkár közölte: az elmúlt években a gazdaság erősödése lehetővé tette a Magyar Honvédség átfogó reformját.
A kormány által 2016-ban meghirdetett honvédelmi és haderőfejlesztési program az elmúlt évtizedek legkomplexeb...
2019-12-13 19:00:10
A német GDP-növekedés erősödésére számít a Bundesbank
... termelés ennek köszönhetően ismét lendületbe jöhet és így részben felszámolhatja a német gazdaság kétsebességes jellegét" - fogalmazott Jens Weidmann. A német gazdaságot ugyanis az utóbbi években főként a belföldi felhasználás tartotta lendületben, miközben az exportkereslet jelentősen visszaesett.
A Bundesbank prognózisa szerint a belföldi kereslet az elkövetkező években már...
2019-12-13 18:48:58
DK: vissza kell állítani a nyugdíjszámításnál a svájci indexálást!
... jövőre a kormány mindössze 2,8 százalékkal fogja emelni a nyugdíjakat, holott még a jegybank szerint is 3,4 százalék lesz az infláció. Figyelembe véve, hogy az élelmiszer-infláció az elmúlt években mindig meghaladta az általános inflációt, több ezer forint hiányozhat majd januártól az idősek pénztárcájából - érvelt Gréczy Zsolt.
Hozzátette: azzal, hogy a Fidesz eltörölte a ny...
2019-12-13 18:46:13
109 éve született Karády Katalin
... Horthy Miklós kémfőnökéhez, Ujszászy István tábornokhoz, aki el is jegyezte, s megvásárolta neki a budai XII. kerületben, a Művész út 6. szám alatt álló villát. (Az épület a kilencvenes években Antall József, majd Horn Gyula miniszterelnök lakóhelye volt.)

A háború őt sem kímélte. Nemkívánatos személy lett, dalait betiltották, majd őt magát is letartóztatták három hóna...
2019-12-08 16:00:55
Nézőpont-konferencia - Kásler: számos pozitív intézkedés történt az egészségügyben az elmúlt években
... versenyképesség fenntartásához egészséges társadalomra van szükség.
Helyzetelemzésében az államtitkár elmondta, a magyar gazdaság növekedése függ az uniós bővüléstől is, az elmúlt években azonban az uniós átlagot érdemben meghaladó növekedést produkált a magyar gazdaság, idén 5,2 százalékkal.
Hozzátette: a versenyképesség javításában szerepet játszó foglalkoztatásban Ma...
2019-12-05 20:06:33
Kövér: a bizalomból eredő lelki összhang is szükséges egy egészséges társadalomhoz
... ÉFOÉSZ-nek, hogy "a munka dandárját magukra vállalták".
A szervezet költségvetési támogatása a 2010-es 92 millió forinthoz képest jövőre 187 millió forintra emelkedik. Továbbá az elmúlt években 850 millió forintból, több mint 1200, fogyatékossággal élő ember bevonásával az ország minden megyéjében és a fővárosban megkezdődött az Önálló Életviteli Centrumok - mint a fogyatékos...
2019-12-05 17:12:20
A keresztény könnyűzenét támogató program indult
... ezzel a "lélekkulcs birtokossággal" jól bánik, az közösséget tud kialakítani, ami a magyar kultúra számára nagy érték.
Megjegyezte továbbá, a kabinet a program keretében az elmúlt években sok támogatást biztosított a templomi orgonák felújításához, ennek során eddig több mint 50 olyan települést kerestek fel, ahol az orgona évek óta porosodott, nem tudták megszólaltatni. Öröm...
2019-12-05 16:33:09
1 2 3 .................861 862 .........1291 1292 .........1721 1722 1723 
Címkék: Varga Mihály, Karády Katalin, Magyar Honvédség, Jens Weidmann, Gréczy Zsolt, Horthy Miklós, Ujszászy István, Antall József, Horn Gyula, Önálló Életviteli Centrumok, uniót meghaladó, hódmezővásárhelyi Aranyossy-iskolát, német GDP-növekedés, svájci indexálást, elmúlt években, bizalomból eredő, egészséges társadalomhoz, keresztény könnyűzenét, miniszter szerint, negatív nemzetközi, keleti nyitás, gazdasági sikerekben, kormányzat között, választók októberben, létszámbővülés indokolta, tetőtérben kialakított, államtitkár közölte, gazdaság erősödése, kormány által, elmúlt évtizedek, német gazdaság, német gazdaságot, utóbbi években, belföldi felhasználás, exportkereslet jelentősen, belföldi kereslet, elkövetkező években, kormány mindössze, jegybank szerint, általános inflációt, idősek pénztárcájából, kilencvenes években, államtitkár elmondta, magyar gazdaság, uniós bővüléstől, uniós átlagot, versenyképesség javításában, munka dandárját, szervezet költségvetési, ország minden, fővárosban megkezdődött,
© 2013 TVN.HU Kft.