Belépés
Takáts Gyula: Egry Józsefről, az emberről
... lenni. Legkedvesebb helye a Nemzeti Múzeum volt, bár sokszor nem engedték be, mert nem volt cipője. Tehetsége mellé nem kevés emberi tartás is kellett.
Mert tehetsége már az 1900-as években kitűnt: festők mellett inaskodott, járt a Mintarajziskolába, majd Korcsek János arcképfestő beavatta a festészet rejtelmeibe. ,,Boldog voltam, hogy képek közé kerültem. Közvetlen ell...
2021-01-10 14:23:04
Régi hagyományt élesztettek fel
... amelyet majd a kegyoltártól küldenek el amerikai premontrei rendtársaiknak.
Az amerikai Orange premontrei apátságát ugyanis csornai premontrei szerzetesek alapítottak még az '50-es években. Isten kegyelméből szerzetesi közösségük az elmúlt években olyan sok új hivatással gyarapodott, hogy egy új apátsági épületet építenek, amelynek egyik kápolnájában helyezik majd el a ...
2021-01-06 15:09:04
Tóth János versei
... három kislányával. Már több mint 20 éve ír verseket, vagy annak látszó írásokat. A természetből merít írásaihoz ihletet, vagy az ihlet merít belőle és elmondja neki.

Az elmúlt években pályázatokon vett részt és megjelentek versei antológiákban, hangos kiadványokban és jelenleg kilenc saját verseskötetet mondhat magáénak.

"Egyszerű család nem túl bonyolult fia...
2021-01-05 21:15:29
Koronavírus ellen - természetesen
... Az új típusú koronavírus, SARS-CoV-2, súlyos, akut légzési szindrómát okozhat, nagy veszélyt jelent az emberek egészégi állapotára. Amióta az első esetek napvilágra kerültek Wuhan városából, a vírus gyorsan elterjedt világszerte, mára több, mint 72 millió fertőzöttről tudunk, a halálos áldozatok száma pedig jelenleg átlépte az 1,6 milliót.

Gyógynövények és gyógygo...
2021-01-03 22:18:39
Naptárakat elő! Hét hosszú hétvége jut 2021-re
... szálláshelyeket is - mondta Szorcsik Viktória.
- Ilyenkor feltöltődöm testileg-lelkileg, máris könnyebben kezdek utána a következő hétnek. Jó látni egyébként, hogy az elmúlt években jelentősen megnőtt azoknak a családoknak a száma, akik elutaznak a hosszú hétvégére.

Már most megtervezheti a következő év nyaralását!
...
2021-01-03 17:31:02
Rákellenes baktériumgyilkos a kurkuma
... több ezer éve használja a kurkumát. Az indiaiak átlagosan fél teáskanálnyi kurkumát fogyasztanak el egy nap. A kurkuma gyökeréből sárga por készül, mely a curry fő összetevője. Az elmúlt években hazánkban is egyre elterjedtebbé vált az aranysárga fűszernövény konyhai alkalmazása: nem csupán pikáns ízének, de pozitív egészségügyi hatásainak köszönhetően is.

Mi az a kurk...
2020-12-29 13:35:01
Vírusölő és gyulladáscsökkentő étkek
... készült extraktum anti-tumor, antioxidáns, májvédő és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt használatos.
A chaga gyógygomba vírus pusztító hatása szintén ígéretesnek tűnik, az elmúlt években sok olyan tanulmány látott napvilágot, mely kedvező hatását erősítette meg.

Az Inonotus obliquus legfontosabb hatásmechanizmusa a krónikus gyulladások visszaszorításában rejl...
2020-12-15 20:28:42
Tönkölybúza, a természet áldása
... ma kapható, tartósított, génkezelt, manipulált ételek mellett párhuzamosan egyre nagyobb az igény a vegyszermentes, egészségkímélő, természetes és minőségi élelmiszerek iránt, az elmúlt években ismét életre kelhetett a magyar föld egyik jellegzetes büszkesége, a tönköly.

Ebben nagy szerepe volt két neves, elszánt tudós-fajtanemesítő, dr. Kalmár Gergely és dr. Kajdi Fer...
2020-12-03 21:46:19
Pio atya fenyőfája
Néhány perccel ezelőtt felállították a karácsonyfát a Szentély előtt. Idén nehezebb elkészíteni az ünneplés jeleit, de azok értéke minden bizonnyal fontosabb, mint az elmúlt években.
További információ erről a forrásszövegről
............
...
2020-12-01 19:58:27
Cserháti Ferenc püspök karácsonyi körlevele
... embertársaik szolgálatában állnak: az orvosok, az ápolók, a közellátásban dolgozók, a rendfenntartók, az önkéntesek... De az Úr közelségét szeretném megéreztetni azokkal is, akik az elmúlt években külföldre kényszerültek, vagy csak éppen az idegenben akartak szerencsét próbálni, és most szeretteiktől, szüleiktől, gyermekeiktől, rokonaiktól elszakadva, valahol a nagyvilági szétszór...
2020-11-27 11:36:17
1 2 3 ..................890 891 .........1335 1336 ..........1780 1781 1782 
Címkék: Takáts Gyula, Egry Józsefről, Tóth János, Cserháti Ferenc, Nemzeti Múzeum, Korcsek János, Szorcsik Viktória, Kalmár Gergely, Kajdi Fer, természet áldása, 1900-as években, festészet rejtelmeibe, kegyoltártól küldenek, amerikai Orange, elmúlt években, természetből merít, ihlet merít, emberek egészégi, első esetek, vírus gyorsan, halálos áldozatok, következő hétnek, hosszú hétvégére, indiaiak átlagosan, kurkuma gyökeréből, aranysárga fűszernövény, chaga gyógygomba, krónikus gyulladások, magyar föld, ünneplés jeleit, közellátásban dolgozók, idegenben akartak, nagyvilági szétszór, baktériumgyilkos, forrásszövegről, szálláshelyeket, rendfenntartók, vegyszermentes, rendtársaiknak, egészségkímélő, gyermekeiktől, megtervezheti, elterjedtebbé, fajtanemesítő, felállították, antológiákban, kiadványokban, verseskötetet, szeretteiktől, természetesen, szolgálatában, kényszerültek, közellátásban, gyógynövények, egészségügyi, köszönhetően, kegyoltártól, tulajdonsága, legkedvesebb, pályázatokon, természetből, fertőzöttről,
© 2013 TVN.HU Kft.