Belépés
Képes tudósítás
Ennyi jelent meg a Kisalföld 2019.05.16-ai számában.

Emlékőrzők

Az elmúlt hétvégén az '56-os emlékmegőrzők szabadtéri előadásokkal és kiállításokkal várták az érdeklődőket a mosonmagyaróvári Gyász térre.
A délelőtt 10 órától délután 5 óráig tartó rendezvény célja az emlékhelyek népszerűsítése volt,
A nemzeti - és történelmi emlékhelyek ilyenkor külö...
2019-05-16 17:17:05
MITEM - Francia, svéd és határon túli magyar előadás is látható a hétvégén a Nemzeti Színházban
...
A MITEM-en határon túli magyar előadásként a komáromi Jókai Színház A félkegyelmű című produkcióját játsszák Martin Huba rendezésében. A Dosztojevszkij regényéből készült darabot pénteken 19 órakor magyar nyelven, angol szinkrontolmácsolással láthatja a közönség a Gobbi Hilda Színpadon.
Szombaton a Saigon című francia produkció, Caroline Guiela Nguyen rendezése látható 1...
2019-05-03 14:41:16
Illegális bevándorlás - Felerősödött az illegális migráció Szlovéniában
... viszonyok ebben az évben jobban kedveztek a migránsoknak, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Hozzátették: a napokban ugyanakkor különösképpen felerősödött a migráció Szlovéniában. Csak a hétvégén 111 illegális bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok.
Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter csütörtökön Ilirska Bistricára látogatott, ahol az elmúlt időszakban nőtt az illeg...
2019-04-25 17:39:32
Eltorlaszolták a londoni tőzsdét a környezetvédő tiltakozók
... téren.
A demonstrációk miatt hosszú ideig 55 londoni autóbuszjárat nem közlekedett; ez önmagában naponta 500 ezer ember utazását érintette.
Az Extinction Rebellion a húsvéti hétvégén megpróbálta megbénítani a legforgalmasabb európai repülőtér, a londoni Heathrow működését is, ez azonban a rendkívüli rendőrségi készenlét miatt nem sikerült.
Sajid Javid brit belügymin...
2019-04-25 10:58:50
Tavaszköszöntő Floralia ünnepet tartanak a hétvégén Gorsiumban
...
Az eseményt felvezető hétfői székesfehérvári sajtótájékoztatón Kovács Loránd Olivér, a park vezetője elmondta, hogy mindkét nap tíz órakor kezdődnek a programok. A római kori kultúrát a Szent István Király Múzeum munkatársai és hagyományőrző csoportok ismertetik meg a közönséggel: a látogatók a viseletekről, a szokásokról, a szertartásokról is számos érdekességet tudhatnak me...
2019-04-23 12:21:08
Újságíró halt meg egy észak-írországi lövöldözésben
... városban több helyszínen házkutatásba kezdett fegyvereket keresve, mivel a hatóságok attól tartanak, hogy szakadár republikánus csoportok tagjai erőszakcselekményekre készülnek a húsvéti hétvégén.
A rajtaütések helyszínein több tucatnyi benzinbombát dobtak a rendőrségi járművekre, majd egy fegyveres több lövést adott le a rendőrökre, ám a 29 éves Lyra McKee oknyomozó újságíró...
2019-04-19 11:31:25
Francia zavargások - A terrorelhárítási erőket is mozgósítják a következő tüntetésre
... szombaton nem engedélyezi a sárgamellényesek megmozdulásait a városban.
"Soha nem fogom elfogadni, hogy Nizza rendbontók zsákmánya legyen" - írta a városvezető a szociális hálón.
A hétvégén a dél-franciaországi városba várják Hszi Csin-ping kínai elnököt és meghívóját, Emmanuel Macron államfőt.
Az üzemanyagadó emelése ellen 2018 novemberében létrejött sárgamellénye...
2019-03-20 18:11:58
Tanúvallomást tett a szlovák államfő az őt ért állítólagos zsarolás ügyében
... megengedetnél több, kérdéses eredetű pénzt használhatott fel. Kiska ügyei az aktuális államfőválasztás kampányában is előkerültek. Konkrétan úgy, hogy az Irány által támogatott államfőjelölt - a hétvégén a március végi második fordulóba továbbjutott - Maros Sefcovic egyik kijelentésében utalást tett arra, hogy második fordulós ellenfele, az ellenzéki liberálisok által támogatott Z...
2019-03-20 14:52:08
Francia zavargások - Szakértő: nem adják fel a sárgamellényesek
... tud betartani? - tette fel a kérdést.
Gazdag Ferenc úgy fogalmazott: Franciaországban "vannak hagyományai" annak, hogy gyújtogatnak a tüntetők, de az, hogy 18 héten keresztül minden hétvégén kint vannak, azt mutatja, hogy a mélyben nagy társadalmi, szerkezeti problémák vannak, és ezek bukkantak a felszínre.
Megjegyezte ugyanakkor, hogy a szervezettség oldaláról lát probl...
2019-03-19 22:36:15
Krisztus számít rád
... mozgalom tagjainak a budapesti Szent Kereszt-templomban. A szentmise hálaadás volt a hazai mozgalom elmúlt 30 évéért és a 100. női cursillóért is, melyet Tahitótfaluban tartottak ezen a hétvégén.
..............
Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hirek/kri sztus-szamit-rad-erdo-peterrel...
2019-03-10 22:02:00
1 2 3 .............................93 94 ...............140 141 ...............186 187 188 
Címkék: Nemzeti Színházban, Tavaszköszöntő Floralia, Jókai Színház, Martin Huba, Gobbi Hilda Színpadon, Caroline Guiela Nguyen, Bostjan Poklukar, Ilirska Bistricára, Extinction Rebellion, Sajid Javid, Kovács Loránd Olivér, Szent István Király Múzeum, Lyra McKee, Hszi Csin-ping, Emmanuel Macron, Maros Sefcovic, Gazdag Ferenc, Szent Kereszt-templomban, illegális migráció, londoni tőzsdét, környezetvédő tiltakozók, hétvégén Gorsiumban, észak-írországi lövöldözésben, terrorelhárítási erőket, következő tüntetésre, szlovák államfő, elmúlt hétvégén, mosonmagyaróvári Gyász, emlékhelyek népszerűsítése, komáromi Jókai, félkegyelmű című, évben jobban, napokban ugyanakkor, migráció Szlovéniában, elmúlt időszakban, demonstrációk miatt, húsvéti hétvégén, legforgalmasabb európai, londoni Heathrow, rendkívüli rendőrségi, eseményt felvezető, park vezetője, római kori, hatóságok attól, rajtaütések helyszínein, rendőrségi járművekre, fegyveres több, sárgamellényesek megmozdulásait, szociális hálón, üzemanyagadó emelése,
© 2013 TVN.HU Kft.