Belépés
német-magyar digitális óra
Unokám hívott bennünket, hogy segítsünk történelemből. A kubai válságot kellett elmagyaráznom, hogy vázlatot készítsen belőle az ingolstadti suliba. Meg a koreai háborúról. Én elmondtam a törtétetet, ő jegyzetelt németül. A legérdekesebb az volt, hogy én magyarul mondtam, s ő németül írta. Voltak szavak, amelyeket körül kellett írni - tűzszünet, hidegháború, támaszpont stb. Mindket...
2021-01-13 18:32:49
Mai hír: a kormány azt tervezi, hogy a jövőben CSAK FOLYÓSZÁMLÁRA ÉRKEZHET A NYUGDÍJ! - Hülyék ezek?
... m...
2017-09-05 11:02:09
Bayer Zsolt: A spekuláns Izraelben
... segítségével. Izrael pedig most egy példátlanul szigorú törvényt fogad el, hogy mindezt megakadályozza, és ellehetetlenítse Soros tevékenységét az országban. Talán nem kell hosszasan elmagyaráznom, miért érdekes és különösen fontos ez most nekünk.

Magyarország pontosan ugyanezzel szembesült, és egyáltalán nem példátlan - főleg nem példátlanul szigorú -, hane...
2017-07-14 18:24:35
Illegális bevándorlás - Visszautasította a kormányszóvivő a The New York Times állítását a tranzitzónákról
... ugyanakkor a II. világháború időszaka alatt begyűjtött zsidókra, romákra és másokra egészen más sors várt. "Valóban egy igazi mélyponthoz érkeztünk, ha a The New York Timesnak kell elmagyaráznom a különbséget" - jegyezte meg.
Kovács Zoltán visszautasította, hogy a tranzitzónát "fogolytábornak" nevezzék, amikor az szabadon elhagyható. Hozzátette: a menekültkérelmükre várók bár...
2017-04-21 12:12:49
Halak, vízi állatok
... macskára essen.

- Képzeld, tegnap este megerőszakolt egy szellemi fogyatékos!
- Úristen! És miből gondolod, hogy szellemi fogyatékos volt?
- Legalább ötször kellett elmagyaráznom, hogy mit, hogyan csináljon.


...
2016-12-24 06:13:59
Nincs is szebb annál, mint amikor Orbán Viktor a német sajtó
... Erzsébet 2016-09-11

Nincs is szebb annál, mint amikor Orbán Viktor a német sajtószabadságért aggódik


Ha a cinizmus, a képmutatást egyetlen idézettel kellene elmagyaráznom egy ide tévedt marslakónak, vagy egy elvakult hívőnek - bár a második reménytelenebb vállalkozásnak tűnik - ezt az Orbán Viktor idézetet választanám:

Németo...
2016-09-11 21:19:20
Zárt osztály
... elindultam. Az Intézménybe.

Becsöngettem.

Biztonsági őr, nyitotta az ajtót. Meg is lepődött!

- Ön, itt? Mit keres itt?
- Ez, most hosszú lenne elmagyaráznom, beenged?
- Természetesen.
- Kérem, ha reggel találkozik a Dokival, mondja meg, hogy visszatértem. Most megyek, és megkeresem a Főnővért, hátha van egy szabad ágya.
- Pers...
2016-08-25 22:15:21
Vannak hírek amelyek hetekig forognak s vannak olyanok amely
...

Vannak hírek amelyek hetekig forognak s vannak olyanok amelyek csak percekig élnek. Pedig kellene még mondani valami lénygeset, fontosat. Hogy miért van így? Hosszú lenne itt elmagyaráznom. Maradjunk annyiban, hogy: azért lett rövid hír , mert fentről szóltak.... Ilyen gyors hír volt a legutóbbi párizsi hír, mi szerint Párizsi 2- es számú metró Sztálingrád nevű állomásá...
2016-04-18 19:55:02
Megkérdezhetem, hogy nektek 2016. januártól nem lassult e le az internetetek?
Tibor! Nekem csak egy kérdésem volna. Miért eveztél Te 2015-ben is még XP-vel? Windows XP 2001. október 25.-én jelent meg a piacon! Gondolom nem kell elmagyaráznom, hogy a Computer technikában (hardware) és a sofware fejlesztésben 14 év az annyi mint a gépkocsi fejlesztésben 50-80 év. Egy kis info. Az elsö Windows 30 éves!!!!

Windows 1.0 20.______________november 1985 ...
2016-01-06 10:15:04
Szerintetek mi jó az álmosság ellen?
... számít!

Ja, és utálok nagyon aludni, mert ez irgalmatlan időveszteség. Gondolj bele,
hogy az, aki napi 8 órát alszik, az 60 éves korára átaludt 20 évet! S gondolom
nem kell elmagyaráznom, hogy milyen rövid is az emberi élet......Aztán van olyan álmosság ami inkább fárdság vagy figyelem lankadás.
Ilyen van nálam akkor ha 8-10 órát...
2015-10-29 19:47:32
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: CSAK FOLYÓSZÁMLÁRA ÉRKEZHET NYUGDÍJ, Bayer Zsolt, York Times, Orbán Viktor, York Timesnak, Kovács Zoltán, Windows XP, jövőben CSAK, spekuláns Izraelben, német sajtó, álmosság ellen, kubai válságot, ingolstadti suliba, koreai háborúról, példátlanul szigorú, igazi mélyponthoz, szabadon elhagyható, szellemi fogyatékos, német sajtószabadságért, képmutatást egyetlen, elvakult hívőnek, második reménytelenebb, szabad ágya, legutóbbi párizsi, kérdésem volna, sofware fejlesztésben, annyi mint, gépkocsi fejlesztésben, elsö Windows, emberi élet, ellehetetlenítse, visszautasította, tranzitzónákról, megkérdezhetem, vállalkozásnak, kormányszóvivő, fogolytábornak, megakadályozza, reménytelenebb, fejlesztésben, történelemből, elmagyaráznom, legérdekesebb, tevékenységét, folyószámlára, természetesen, megerőszakolt, magyarország, internetetek, időveszteség, tranzitzónát, visszatértem, becsöngettem, segítségével, irgalmatlan, ingolstadti, szerintetek, hidegháború, marslakónak, bevándorlás, sztálingrád, technikában, különbséget,
© 2013 TVN.HU Kft.