|
|
|
... élesztő
1 dkg só
3 dl tej
4 tojássárga
vaníliás cukor
citromhéj
rum
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben elmorzsoljuk, és hozzáteszünk annyi lisztet, hogy tejfölsűrűségű legyen. Kicsi liszttel megszórva meleg helyre tesszük a kovászt, és hagyjuk megkelni. Ezalatt a margarint a cukorral habosra keve... |
2011-01-25 19:26:56 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Kenéshez:
Tojásfehérje
Tejföl
Szóráshoz:
Sajt
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és duplájára kel... |
|
2011-01-25 12:01:30 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál baracklekvár (de jó másmilyen is)
10 dkg apróra vagdalt dió
1tojás és kevés tej a lekenéshez
Elkészítés:
A sütőporral elkeverjük a lisztet és elmorzsoljuk benne a margarint.
A tejfölt, tojást, csipet sót és cukrot alaposan kikeverjük. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel; jól formálható tésztát kapunk, amit 2 részre osztunk. Az egyiket ... |
2011-01-21 18:37:28 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs
1 citrom reszelt héja
8 dkg vaj + kikenéshez
1 tojás + 1 tojássárgája
durva szemű cukor a szóráshoz
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, majd 10 dkg liszttel és 1 evőkanál cukorral a 1,5 dl pohár langyos tejben csomómentesen feloldjuk és jól összekeverjük. Egy mélyebb tálban laza cipót formálunk belőle, és hagyjuk... |
|
2011-01-21 08:41:52 |
|
|
|
|
|
|
... fokig szerencsére hideg- és csókálló vagyok). :)
kezdődjék a munka. A cukros, meleg tejben útnak indítjuk az élesztőt. Jókora keverőtálban elkeverjük a lisztet a sóval, elmorzsoljuk a puhácskára mikrózott margarinnal. Krumplinyomón áttörjük a kétféle túrót, mikróban picit meglangyosítjuk, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk. Jöhet, a célba ért élesztő, a sárgája, végül a la... |
|
2011-01-20 19:36:21 |
|
|
|
|
|
|
... szerint mazsola
A tetejére:
4 tojásfehérje
16 dkg kristálycukor
30-35 dkg baracklekvár
A tésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, és a tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát kb. 20x20 cm méretűre, fél cm vastagra nyújtjuk, megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben enyhén világosbarnára sütjük. Ha langyosr... |
2011-01-19 22:45:42 |
|
|
|
|
|
|
... meggyszem.
Előkészítés előző este: A felfőzött tejszínben, felolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, keverőgéppel fél percen át felverjük, majd éjszakára hűtőbe tesszük. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, porcukorral, sóval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és tejföllel összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és negyed órára hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előme... |
2011-01-16 23:07:13 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
Elkészítés:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyo... |
2011-01-16 08:54:08 |
|
|
|
|
|
|
... bors, gyömbér.
Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, és a két tojás keményre felvert habját, 1 mokkáskanál ő... |
2011-01-15 18:45:34 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
Az élesztőt fél deci hideg tejjel elkeverjük, majd hozzáadunk még 1 deci tejet, a tojássárgáját, csipet sót, porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot, és összegyúrjuk az előzőleg elkészített tejes masszával. Közepes keménységű tésztát készítünk, majd hűtőben pihentetjük egy órát. Közben elkészítjük a tölteléket: a maradék tej... |
2011-01-14 21:59:44 |
|
|
|
|