|
|
|
... pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt (melynek a fele rétesliszt legyen), 25 dkg margarin, 1 doboz tejföl, 2 tojássárgája, 1 csomag szárított élesztő, 2 kávéskanál só.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a 2 tojássárgáját, beleszórjuk az élesztőt, illetve a sót. Jól kidolgozzuk. Puha tésztát kapunk. Pihentetni kell 1-2 órát. Kinyújtjuk 1 cm vasta... |
2011-01-14 21:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... tálalom.
Makói teasütemény
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 18 dkg vaj, 2 tojás, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál só
A vöröshagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a reszelt vöröshagymát és a sót. Jól összegyúrva sima tésztává dolgozzuk össze. Lisztezett deszkán pihentetjük fél órán át, majd a tész... |
|
2011-01-14 20:26:48 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
* 1 citrom
* 30 dkg darált dió
* 25 dkg porcukor
* 1 cs. vaníliás cukor
* só
Elkészítés:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, 1 citrom levét, 1 csipet sót és tésztát gyúrunk belőle. Diónyi golyókat gyúrunk belőle, majd fél napig pihenni hagyjuk. Másnap a golyókat vékon... |
|
2011-01-14 16:58:50 |
|
|
|
|
|
|
... óra
Háromszéki pogácsa
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szagga... |
|
2011-01-13 20:57:52 |
|
|
|
|
|
|
... óra
Háromszéki pogácsa
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szagga... |
2011-01-13 17:33:03 |
|
|
|
|
|
|
...
1 kávéskanál só
1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, deszkára vagy keverőtálba tesszük, a
közepébe lyukat mélyítünk. A vajat beletesszük és elmorzsoljuk. A langyos vízben feloldjuk a sót és az ecetet, ezt is a mélyedésbe öntjük. Sima, hólyagos tésztát gyúrunk (nem 5 perc, legalább 20). Cipót formázunk belőle, és vékonyan megkenjük a tete... |
2011-01-12 22:26:13 |
|
|
|
|
|
|
... mandula
Elkészítés: A vajat a porcukorral és a tojássárgájával jól kikeverjük, és váltakozva fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A sütőport és az élesztőt a liszttel egyenletesen elmorzsoljuk és belehintjük a lisztbe. Favilla segítségével jól kidolgozzuk, és végül nagyon óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját. Az így elkészített tésztát a kivajazott, liszte... |
2011-01-12 19:58:36 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi vízzel, a cukorral, és a fahéjjal puhára párolunk, majd a mazsolát is belekeverjük, és addig pároljuk, míg a levét elfőtte. Félre tesszük hűlni. A tésztához a lisztbe a vajat elmorzsoljuk, beletesszük a tojást, a cukrot, a tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk, háromszor kinyújtjuk-összehajtjuk, közben minden hajtogatás után fél órát pihentetjük. Harmadszor kétfelé vág... |
2011-01-11 13:35:04 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
- csipet só
- 1 ek. porcukor
- 2 dkg élesztő
/- ha szükséges: 1-1.5 dl tej/
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
... |
2011-01-10 20:11:12 |
|
|
|
|