|
|
|
... meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
2. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
3. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fé... |
2010-07-20 17:26:25 |
|
|
|
|
|
|
... meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
2. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
3. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fé... |
|
2010-07-20 15:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... * 20 dkg liszt
* csipetnyi só
* 15 dkg vaj
* 1 tojássárgája
Elkészítés
A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és kézzel elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá 2-3 evőkanálnyi hideg vizet, összegyúrjuk.
30 percre hűtőbe tesszük. Enyhén lisztes felületen kinyújtjuk, majd tepsibe vagy tortaformába simítjuk... |
2010-07-18 21:19:12 |
|
|
|
|
|
|
... aludttej vagy tejföl
* só
* bors
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a borssal összekeverjük, a margarinnal, a burgonyával és a 3 tojás sárgájával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a Langyos cukros tejben felfuttatott az élesztőt és az aludttejet. 10 percig kelesztjük, kinyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk... |
|
2010-07-15 12:03:50 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
Tetejére:
* 20 dkg ribizli
* 1 cs tortazselé
elkészítés
1. A tojáson kívül minden hozzávalóját a tésztának egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán 20 cm kerek lapot nyújtunk a tésztából és a piteformát kibéleljük vele. Megszurkáljuk a tésztát villával és ... |
2010-07-13 14:24:37 |
|
|
|
|
|
|
... dkg darált dió
* 2 db alma
* 15 dkg cukorból készült karamella (vaj nélkül)
elkészítés
1. A lisztet a cukorral, vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, a tejföllel nyújtható tésztává gyúrjuk.
2. Kinyújtjuk és a tortaforma karimájával kivágjuk a tortaforma méretét. A leeső tésztából hurkát formálunk és ellapogatva a tésztára pereme... |
2010-07-13 14:14:18 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük az édesítőszerrel és a sütőporral.
2. A szoba-hőmérsékletű margarint belekockázzuk, majd a tenyerünk között elmorzsoljuk a liszttel.
3. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejet, hogy inkább lágy, rugalmas tésztát kapjunk.
4. 6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakúra sodorjuk (a tortaforma alját kör... |
2010-07-13 13:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... tortazselé
elkészítés
1. A tojáson kívül minden hozzávalóját a tésztának egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán 20 cm kerek lapot nyújtunk a tésztából és a piteformát kibéleljük vele. Megszúrkáljuk a tésztát villáva... |
2010-07-13 13:48:34 |
|
|
|
|
|
|
... * só
Tetejére:
* tojássárgája
* reszelt sajt
elkészítés
1. A rozslisztbe beletesszük a sót és a szódabikarbónát. Majd elmorzsoljuk a vajat a lisztben.
2. Ezután beletesszük a többi hozzávalót: reszelt sajtot, tejfölt és a tojást.
3. Miután összegyúrtuk, a hűtőbe rakjuk legalább 1 órára. (Nem baj, ha tová... |
2010-07-12 07:54:32 |
|
|
|
|