Belépés
Meggyes lepény
... meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
2. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
3. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fé...
2010-07-20 17:26:25
Meggyes lepény 3.
... meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
2. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
3. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fé...
2010-07-20 15:45:13
Sonkás-cukkinis lepény
... * 20 dkg liszt
* csipetnyi só
* 15 dkg vaj
* 1 tojássárgája

Elkészítés
A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és kézzel elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá 2-3 evőkanálnyi hideg vizet, összegyúrjuk.
30 percre hűtőbe tesszük. Enyhén lisztes felületen kinyújtjuk, majd tepsibe vagy tortaformába simítjuk...
2010-07-18 21:19:12
Gáspár nagyi pogácsája
... aludttej vagy tejföl
* só
* bors

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a borssal összekeverjük, a margarinnal, a burgonyával és a 3 tojás sárgájával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a Langyos cukros tejben felfuttatott az élesztőt és az aludttejet. 10 percig kelesztjük, kinyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk...
2010-07-15 12:03:50
Ribizlis túrós
... liszt

Tetejére:

* 20 dkg ribizli
* 1 cs tortazselé

elkészítés

1. A tojáson kívül minden hozzávalóját a tésztának egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán 20 cm kerek lapot nyújtunk a tésztából és a piteformát kibéleljük vele. Megszurkáljuk a tésztát villával és ...
2010-07-13 14:24:37
Karamellás almatorta
... dkg darált dió
* 2 db alma
* 15 dkg cukorból készült karamella (vaj nélkül)

elkészítés

1. A lisztet a cukorral, vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, a tejföllel nyújtható tésztává gyúrjuk.
2. Kinyújtjuk és a tortaforma karimájával kivágjuk a tortaforma méretét. A leeső tésztából hurkát formálunk és ellapogatva a tésztára pereme...
2010-07-13 14:14:18
Stefánia torta
... elkészítés

1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük az édesítőszerrel és a sütőporral.
2. A szoba-hőmérsékletű margarint belekockázzuk, majd a tenyerünk között elmorzsoljuk a liszttel.
3. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejet, hogy inkább lágy, rugalmas tésztát kapjunk.
4. 6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakúra sodorjuk (a tortaforma alját kör...
2010-07-13 13:54:17
Ribizlis túrós
... tortazselé

elkészítés

1. A tojáson kívül minden hozzávalóját a tésztának egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán 20 cm kerek lapot nyújtunk a tésztából és a piteformát kibéleljük vele. Megszúrkáljuk a tésztát villáva...
2010-07-13 13:48:34
Sajtos rozsos perec és pogácsa
... * só

Tetejére:

* tojássárgája
* reszelt sajt

elkészítés

1. A rozslisztbe beletesszük a sót és a szódabikarbónát. Majd elmorzsoljuk a vajat a lisztben.
2. Ezután beletesszük a többi hozzávalót: reszelt sajtot, tejfölt és a tojást.
3. Miután összegyúrtuk, a hűtőbe rakjuk legalább 1 órára. (Nem baj, ha tová...
2010-07-12 07:54:32
1 2 3 ....................133 134 ..........196 197 198 199 200 ..........265 266 267 
Címkék: margarinnal elmorzsoljuk, lisztet összeforgatjuk, cukorral tejjel, almát meghámozzuk, borssal összekeverjük, tojáson kívül, tálban elmorzsoljuk, piteformát kibéleljük, tésztát villával, élesztővel elmorzsoljuk, tejföllel nyújtható, tortaforma karimájával, tortaforma méretét, leeső tésztából, tésztára pereme, lisztet átszitáljuk, tenyerünk között, tortaforma alját, tésztát villáva, rozslisztbe beletesszük, többi hozzávalót, hűtőbe rakjuk, szódabikarbónát, tojássárgájával, édesítőszerrel, összeforgatjuk, megszurkáljuk, megszúrkáljuk, összekeverjük, menüajánlatok, belekockázzuk, tojássárgáját, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, tojássárgája, hozzávalóját, baracklekvár, kettéosztjuk, felfuttatott, összegyúrtuk, tortaformába, hőmérsékletű, ellapogatva, karimájával, elkészítjük, citromhéjat, margarinnal, beletesszük, berácsozzuk, burgonyával, lereszeljük, összekeverj, evőkanálnyi, lecukrozzuk, meghámozzuk, átszitáljuk, rozslisztbe, kinyújtjuk, piteformát, lisztezett, hozzáadjuk, kelesztjük, sárgájával, elkészítés, kibéleljük,
© 2013 TVN.HU Kft.