|
|
|
... élesztő
* 2 dl langyos víz
* 1 kk só
* 3 ek olívaolaj
* nagy szemű tengeri só
* rozmaring
elkészítés
1. A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és a felfutott élesztőt a közepére öntjük.
3. A sót az élesztőtől kicsit távolabb szórjuk, és hozzáöntjük az olíva... |
2010-07-11 21:56:01 |
|
|
|
|
|
|
... elősütjük.
A felezett őszibarackot lecsepegtetjük, félbevágjuk, majd a negyedeket keresztben többször bevágjuk. A tojásokat és a tejszínt habverővel felverjük. A kétszersültet elmorzsoljuk, és a cukorral, a sóval, a mandulával, a cukrozott citromhéjjal, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük, a habhoz adjuk, és lazán elkeverjük. A masszát az omlós tésztára öntjük, a tetejér... |
|
2010-07-11 15:42:27 |
|
|
|
|
|
|
... lekvár)
Tetejére:
* vaníliás porcukor
elkészítés
1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
2. Eldolgozzuk a vajjal, kezünk között elmorzsoljuk a liszttel.
3. Belekeverjük a túrót, és jól átgyúrjuk.
4. Kivajazunk két sütőlemezt, vagy nagyobb tepsit, és a sütőt előmelegítjük.
5. A tésztát lis... |
2010-07-11 14:10:35 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
* 1/2 cs sütőpor
* csipet só
kenéshez
* 1 tojássárga
elkészítés
1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
2. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, cukrokat és a csipet sót.
3. Addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta.
4. A tésztabucit 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket ... |
|
2010-07-11 13:34:56 |
|
|
|
|
|
|
... só
kenéshez
* 1 tojássárga
elkészítés
1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
2. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, cukrokat és a csipet sót.
3. Addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta.
4. A tésztabucit 8 egyenlő részre ... |
|
2010-07-11 08:28:17 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
köménymag
Töltelék:
20 dkg vaj
25 dk .reszelt sajt
só
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgájákat, a sütőport és a sót. Összegyúrjuk!
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és bel... |
2010-07-10 22:55:22 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
* 1 db tömlős krémsajt
* 2 teáskanál só
* reszelt sajt
Elkészítés:
Egy pohár tejfölben az élesztőt kelni hagyjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd beletesszük a tejfölt és az élesztőt, a krémsajtot, és a sót. Mindezt összegyúrjuk (ha úgy érezzük, hogy ragadós a tészta akkor még adhatunk hozzá lisztet, de fontos, hogy ... |
2010-07-10 16:33:45 |
|
|
|
|
|
|
... A dzsemhez:
* 40 dkg szeder
* 2 evőkanál víz
* 30 dkg cukor
* 1 kisebb citrom
Elkészítés:
A pogácsához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, és ráöntjük a tojás és a tej keverékét. Ősszegyúrjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tojással megkenjük, de vigyázzunk, nehogy lefolyjon, mert nem jön fel akkor! Bemártjuk cukorba... |
2010-07-10 16:13:42 |
|
|
|
|
|
|
... tökmag a tetejére
elkészítés
1. A túrót villával áttörjük, a sajtot lereszeljük, a tökmagot feldaraboljuk.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a túrót, a tojássárgát, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
4. 15 perc pihentetés után 1 cm vastagságúra nyújtjuk és 30 percre betess... |
2010-07-09 13:35:26 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
A tetejére:
olvasztott csokoládé - ehhez a mennyiséghez 4 kockányi elegendő egy jó minőségű fekete csokoládéból, cseppnyi vajjal
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába csomagolva 1/2 órára pihenni küldjük a hűtőszekrény... |
2010-07-08 17:22:21 |
|
|
|
|