Belépés
karácsonyi linzer
... tojás
1 tojás sárgája
2 kávéskanál sötőpor
1 csomag vaniliás cukor, (mézecskalács fűszerkeverék 1 kávés kanállal)
kb. 1 kávéscsészényi víz

A lisztet elmorzsoljuk a langyos margarinnal és hozzáadjuk a többi hozzávalót. A vízzel összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt kisütjü...
2007-12-10 12:15:03
Lottó süti
... reszelt héja és leve,
tej,
kakaópor,
meggy,
20 dkg porcukor,
16 dkg darált dió.

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd cukrot, 3 tojássárgáját, vaníliás cukrot, és kis reszelt citromhéjat adunk hozzá. Kevés tejjel tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, az egyik felébe kakaót teszünk, kinyújt...
2007-12-03 18:20:55
mai recept
... zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tej, só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél citrom, 4 dkg búzadara vagy zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg porcukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrj...
2007-12-03 04:16:03
Gerbeaud Emil eredeti receptje
... dióbél, 40 dkg sárgabaracklekvár, 30 dkg kristálycukor

a tészta lekenésére 1 tojássárgája

a tetejére:16-18 dkg étcsokoládé

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk,a tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.Kb.10 percig így hagyjuk,ezalatt kissé felfut.Közben a rumot is meglangyosítjuk,majd a cukrot beleszórjuk, ezután az élesztős tej...
2007-11-12 16:24:01
Gyorsan 30 perc kész a pogi
... margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez

Elkészítés:
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza...
2007-10-29 20:32:27
Tarka-barka sütik
... darabhoz:

30 dkg vaj
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg kakaópor
1 db tojásfehérje

Előkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a tojásokat, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összegyúrtuk, elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába c...
2007-10-28 22:16:57
Sonkás pogácsa
... sonka.
1 db tojás a kenéshez, és liszt a nyújtáshoz.
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a túróval, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk,. hogy elváljon az edény falától. A főtt sonkát apróra vágjuk, majd a tésztához d...
2007-10-15 12:53:42
Sajtos túrós pogácsa
... dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.

Elkészítés:

A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a cur...
2007-10-15 10:47:16
kapros túrós lepény
... töltelékhez: 1 kg félzsíros tehéntúró, egy csokor kapor, 4 tojás, 10 + 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj/margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejföl.

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, meghintjük a cukorral és a sóval. A langyos tejfölben elkeverjük az élesztőt és a tojássárgákat, a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát ke...
2007-10-07 05:11:41
Kapros túrós lepény
... töltelékhez: 1 kg félzsíros tehéntúró, egy csokor kapor, 4 tojás, 10 + 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj/margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejföl.

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, meghintjük a cukorral és a sóval. A langyos tejfölben elkeverjük az élesztőt és a tojássárgákat, a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát ke...
2007-10-07 00:29:33
1 2 3 ....................133 134 ..........199 200 ..........262 263 264 265 266 267 
Címkék: Gerbeaud Emil, lisztet elmorzsoljuk, langyos margarinnal, többi hozzávalót, vízzel összegyúrjuk, sütőporral elkevert, zsírral elmorzsoljuk, egyik felébe, tésztához vegyítjük, tészta lekenésére, vajjal elmorzsoljuk, tejet meglangyosítjuk, élesztőt belemorzsoljuk, cukrot beleszórjuk, sutoporos liszttel, reszelt sajtot, vajat elmorzsoljuk, langyos tejbe, puha vajat, tejföllel összedolgozzuk, edény falától, főtt sonkát, tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, sajt felét, csokor kapor, langyos tejfölben, liszthez adjuk, meglangyosítjuk, tojássárgájával, belemorzsoljuk, szétmorzsoljuk, kávéscsészényi, összedolgozzuk, tojássárgáját, tojássárgákat, kristálycukor, előmelegített, fűszerkeverék, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, mézecskalács, belekeverjuk, zsemlemorzsa, felfuttatjuk, kiszaggatjuk, tojásfehérje, tojássárgája, összegyúrtuk, belekeverjük, pihentetjük, töltelékhez, beleszórjuk, citromhéjat, osszealljon, belegyúrjuk, étcsokoládé, mokkáskanál, előkészítés, porcukorral, margarinnal,
© 2013 TVN.HU Kft.