|
|
|
... sárgabaracklekvár; a tepsi kikenéséhez: 2 dkg sütőmargarin; a sütemény lekenéséhez: 2 tojásfehérje.
1. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a puha margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgájával, a tejföllel, cukorral és a sóval tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Két részre osztjuk, az egyik legyen kicsit nagyobb, mert a... |
2007-06-17 00:44:41 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük, a húslevessel felöntjük. Fedő alatt 30 percig, többször megkeverve, lassan megfőzzük. A spagettit enyhén sós vízben roppanósra kifőzzük. Leszűrve melegen tartjuk. A sajtot elmorzsoljuk, vagy apróbb kockákra vágjuk. A babérlevelet eltávolítjuk a mártásból. Még egyszer ízleljük, és ha kell, ízesítjük. A tejszínt elkeverjük a mártásban. A spagettit elosztjuk a tányérokon, ... |
|
2007-06-05 00:45:59 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
Elkészítése: A mézet a cukorral és 1 dl vízzel felforraljuk. A tűzről levéve többször megkevergetjük, ha kihűlt hozzáadjuk a
liszthez, és elmorzsoljuk vele. Aztán hozzádjuk a vajat, a 3 tojássárgáját, a sütőport, a fahéjat és a citromhéjat, végül a 2 dl langyos tejben megáztatott szalalkálit. Alaposan kidolgozzuk. 1 éjszakát pihe... |
2007-05-15 17:27:09 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
3 tojás
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, és a szódabikarbonát.
Jól kidolgozzuk.
A tésztát tepsibe téve megkenjük baracklekvárral, majd a három tojásfehérjét habbá... |
|
2007-05-04 11:12:50 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi szódabikarbóna, késhegynyi só, 1 citrom reszelt héja, 2 egész tojás, 1 dl tej, 5 dkg kókuszreszelék, mazsola
u Elkészítés: A lisztet és a vajat egy tálban jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, sütőport, szódabikarbónát, a sót és a citrom héját. Jól összekeverjük, és hozzáadjuk a 2 tojást, a tejet, a kókuszt és a mazsolát. Az egészet jó ... |
|
2007-04-30 00:41:36 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi őrölt fahéj, negyed kk. őrölt szegfűszeg, a kenéshez 2 tojás.
1. Egy deci meglangyosított tejben elkeverjük a mokkacukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, sót és reszelt citromhéjat, összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk, letakarjuk, s fél órát pihenni-ke... |
2007-04-10 00:47:04 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj, 4 ek. cukor, 2 tojás, 1 dl tejföl, só; a töltelékhez: 1 kg alma, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg dió, 15 dkg cukor, fahéj, citromlé
Elkészítése:
A liszthez elmorzsoljuk a vajat, cukrot, sót és tojást adunk hozzá, végül annyi tejfölt, hogy jól gyúrható legyen. Két cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük. Az almákat lereszeljük. (Időnként megspricceljük ci... |
2007-03-09 00:37:37 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt
A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát.
... |
2007-02-26 06:10:11 |
|
|
|
|
|
|
... tojás, 80 dkg zsír, 40 dkg íz, 10 dkg vaníliás cukor.
Elkészítése:
40 dkg lisztet a gyúrótáblára szitálunk, ebben 2 dkg porcukrot és egy csepp sót elkeverünk, elmorzsoljuk benne a 10 dkg vajat, közepébe egy kis gödröt csinálunk, beleöntjük a 4 tojássárgáját, a rumot és annyi tejfölt, hogy középkeménységű tésztát kapjunk.
Hideg helyen legalább 20 percig p... |
2007-02-04 01:03:29 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 tojás sárgája, 50 dkg cukor, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl rum, só, reszelt citromhéj.
1. A megszitált lisztet gyúródeszkán a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, rumot, tejfölt, a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót. Összegyúrjuk, cipóra formázzuk, és fél óráig pihentetjük.
2. A pihentetés után hár... |
2007-01-19 01:03:07 |
|
|
|
|