Belépés
Útravaló – 2020. május 24. - Urunk mennybe menetetele
... (surrexit), leereszkedett, majd ismét fölkelt (resurrexit), és fölment a mennybe. Az ő megaláztatása és felemeltetése a mi felemelkedésünk. Talán éppen ezt érthették meg az apostolok az utolsó találkozásban, hiszen leborulva imádták, majd nem azon keseregtek, hogy elment, hanem nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe, mert megígérte, hogy visszajön, ők pedig várták.
Több szerz...
2020-05-24 08:00:05
Jakubinyi György emlékezése Szent II. János Pál pápára
... Püspökök Konferenciája) ötévenként kötelező római ad limina (az apostolfejedelmek sírjai ,,küszöbéhez") zarándoklatai alkalmával 1991-ben, 1996-ban és 2003-ban megvalósult találkozások. Ezek mellett 27 alkalommal voltam ,,magánkihallgatáson" a Szentatyánál, egyszerűen kézcsókra, rövid köszöntéssel, vagy a három ad limina látogatáskor egy-egy negyedórai időker...
2020-05-21 11:41:14
V4/koronavírus - Babis: jó lenne, ha a határok egyszerre nyílhatnának meg
... Brünnben találkozik, hogy egyeztessék álláspontjaikat az Európai Tanács ülése előtt.
"A koronavírus-pandémia kirobbanása óta ez lesz a visegrádi négyek vezetőinek első személyes találkozása" - szögezte le Babis. Az Európai Tanács ülésére a tervek szerint június 18. és 20. között kerül sor Brüsszelben.
A négy visegrádi kormányfő Angela Merkellel tartott tárgyalása előtt...
2020-05-19 14:52:54
A Szentatya keze
Visszaemlékezés egy húsz évvel ezelőtti találkozásra - visszaemlékezés egy szent kezére, amely barátságos volt és meleg
A Szentatya keze
...................
Visszaemlékezés egy húsz évvel ezelőtti találkozásra - visszaemlékezés egy szent kezére, amely barátságos volt és meleg....
2020-05-18 23:26:57
Gebhardt Nóra versei
... kell ragadnunk, hiszen ha elszalasszuk, nem lesz rá lehetőségünk...talán soha! És akkor hiába keressük életünk végéig, hogy hol a Csoda!
Az első találkozás

Az asztalnál ültem az irodában és vártam, hogy megérkezzen az autó, amivel a nyári munkához szükséges orvosi vizsgálatra megyünk a leendő kollégáimmal. Unalmamban a mobiltelefo...
2020-05-18 21:30:05
„Ne féljetek!” – II. János Pál pápa székfo
... és mindig imádságaitokban!
Kitárom a szívemet felétek is, különböző keresztény közösségeket képviselő Testvérek, és külön szeretettel fordulok azokhoz, akik egy közeli személyes találkozásra várva vannak itt jelen. Addig is őszinte köszönetemet fejezem ki nektek a jelenlétetekért!
És most az összes emberhez fordulok, minden emberhez. De mekkora tisztelettel kell kimondan...
2020-05-17 12:10:22
Várszegi Asztrik: Róma püspökeként mindenkihez köze volt
... lengyel püspöki kar nem volt egészen harmonikus viszonyban. A lengyelek kritikusan nézték a magyarokat, így a pápa e mondatának mélyebb jelentéstartalma is volt.
- Több ad limina találkozáson is részt vett. Milyen emlékezetes találkozásai voltak a pápával?
- Jómagam ad limina látogatáson találkoztam vele először 1991-ben főapátként, később többször is találkoztunk személ...
2020-05-17 07:35:43
Hangjáték készül a Szegedi Nemzeti Színházban
... vacsorán, hanem előbb-utóbb házastársaikon is osztoznak.
Szegezdi Róbert szerint "a cél ugyanaz, mint mindig: jelen lenni". Valahogy, mindenáron megadni a közönségnek a lehetőséget a találkozásra. Hogy a színház akkor is jelen legyen, amikor sehol sem megy fel a függöny, üresen kong a nézőtér, sötét és néma a színpad - fogalmazott a rendező.
A tavaly fiatalon elhunyt Rad...
2020-05-16 14:42:33
Mária Kert : Az öröm Udvara! több részben
...1. A Találkozás, a döntés udvara: Ezen a szép napon, 2020. május 2-án, szeretnénk belépni a Találkozás Udvarába és megcsodálni ahogyan Mária fogadja Isten angyalát, és a pár perces beszélgetés végén, Teremtőjére figyelve, hogy hoz egy örök életre szóló döntést! "Legyen nékem a te Igéd szerint!"
Videó

2. Az öröm Udvara! Jelké...
2020-05-15 14:13:53
Koronavírus - Bodó Sándor: a cégek saját hatáskörben dönthetnek a munkahelyi munkavégzés újbóli bevezetéséről
... munkakörét figyelembe véve a távmunka mellett dönteniük, ha ez nem jelent gátat a munkavállalók feladatainak elvégzésében.
A fertőzési kockázatok mérséklésének fontos eszköze a személyes találkozások számának csökkentése, így amennyiben megoldható, a távmunka fenntartása javasolt az egészségügyi védekezés szempontjából is. Ha az elmúlt hónapok tapasztalatai kedvezőek, és a vá...
2020-05-15 10:52:18
1 2 3 .....................266 267 ...........400 401 ...........532 533 534 
Címkék: Jakubinyi György, Szent II, János Pál, Gebhardt Nóra, Várszegi Asztrik, Szegedi Nemzeti Színházban, Mária Kert, Bodó Sándor, Püspökök Konferenciája, Európai Tanács, Angela Merkellel, Szegezdi Róbert, Találkozás Udvarába, határok egyszerre, öröm Udvara, cégek saját, munkahelyi munkavégzés, utolsó találkozásban, apostolfejedelmek sírjai, visegrádi négyek, tervek szerint, négy visegrádi, húsz évvel, szent kezére, első találkozás, asztalnál ültem, nyári munkához, leendő kollégáimmal, szívemet felétek, közeli személyes, összes emberhez, lengyelek kritikusan, színház akkor, tavaly fiatalon, döntés udvara, szép napon, örök életre, távmunka mellett, munkavállalók feladatainak, fertőzési kockázatok, személyes találkozások, távmunka fenntartása, egészségügyi védekezés, elmúlt hónapok, jelentéstartalma, visszaemlékezés, felemelkedésünk, álláspontjaikat, imádságaitokban, jelenlétetekért, házastársaikon, találkozásban, megaláztatása, bevezetéséről, leereszkedett, felemeltetése, munkavállalók, tapasztalatai, zarándoklatai,
© 2013 TVN.HU Kft.