Belépés
Gligorics Teréz
... szendereg...
Látok-e még habjaidon
Nyiladozó virágot,
Suttogod-e, szelíd Tisza,
Jöjj közelebb, ki jár ott?

Látom-e még sötét vized
Hömpölyögni merészen,
Amint elsodrod a fákat
S a harmatot egészen...
Ha a falu tornya látszik
A délibábon keresztül,
Szivárvány fon koszorút
A napos égre felettünk.

Ringatod-e...
2016-04-20 21:30:34
Krumpli rétes Eta módra
... lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a krumpliba sót, 35 dkg finom lisztet és a tejet,,,a tészta közepes keménységü legyen. 4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan búza darát majd összetekerem mint a rétest. 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe. Az egyik képen látha...
2015-02-18 09:56:46
Szilvalekváros bukta Eta módra
... rakom. Amikor pukkan a teteje a tálnak kinyitom s visszadagasztom, ezt 3x ismétlem. Negyedszerre kiöntöm a tésztát deszkára, elosztom két fele és átgyúrom,,,hagyom kelni kb. 15 percig, majd elsodrom újnyi vastagra a tésztát, összemetélem kockákra s mehet bele a töltelék.
Összemetélem a tésztát kockákra s rákanalazom a tészta kockákra s mindegyikre teszek 1 tk lekvárt majd öss...
2015-01-24 15:06:28
Rongyos lángos Eta módra
... lereszeltem. Langyos tejjel dagasztok inkább egy picit gyengégg tésztát melyet hagyok meg kelni. Mikor meg kelt a tészta kiöntöm gyúródeszkára, át gyúrom és hagyom kb. 20 percig kelni majd elsodrom tégla alakúra kb. másfél újnyi vastagra. Az egész tésztát meg kenem vékonyan olvasztott zsírral és összetekerem mint a rétest.
Elmetélem a tésztát kb. 2 cm darabokra mintha darázsf...
2015-01-24 14:50:52
Krumpli rétes Eta módra
... lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a krumpliba sót, 35 dkg finom lisztet és a tejet,,,a tészta közepes keménységü legyen. 4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan búza darát majd összetekerem mint a rétest. 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe. Az egyik képen látha...
2014-10-08 10:29:55
Vízben főtt bukta
... só
gyümölcslekvár

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatom és könnyű kelt tésztát (fánktészta) készítek.

Ha megkelt a duplájára lisztezett felületre borítom kicsit átgyúrom és elsodrom kellő vastagságúra.

Felszeletelem négyszög alakúra lekvárt rakok a közepébe és gombósokat formázok mégpedig úgy ,hogy összefogom a tészta ...
2012-01-25 08:52:11
1 
Címkék: Gligorics Teréz, harmatot egészen, falu tornya, délibábon keresztül, napos égre, tészta közepes, kiolajozott tepsibe, egyik képen, tálnak kinyitom, tésztát deszkára, tésztát kockákra, tészta kockákra, picit gyengégg, tészta kiöntöm, egész tésztát, élesztőt langyos, duplájára lisztezett, visszadagasztom, szilvalekváros, gyümölcslekvár, felszeletelem, gyúródeszkára, összetekerem, lereszelheti, összemetélem, vastagságúra, negyedszerre, kiolajozott, hömpölyögni, felfuttatom, rákanalazom, mindegyikre, lereszeltem, keménységü, szivárvány, olvasztott, fánktészta, gombósokat, összefogom, elkészítés, lisztezett, nagyságra, dagasztok, délibábon, felettünk, duplájára, keresztül, felületre, gligorics, nyiladozó, darabokra, habjaidon, krumpliba, elmetélem, szendereg, vékonyan, elsodrom, deszkára, átgyúrom, ismétlem, négyszög, közepébe, mégpedig, formázok, kinyitom, kockákra, élesztőt, vastagra, teljesen, reszelőn, gyengégg,
© 2013 TVN.HU Kft.