Belépés
Birsalmás, gesztenyés kacsasült
...





Hozzávalók

1 egész pecsenyekacsa
4 db birsalma
300 g hámozott egész gesztenye

sütőzacskó

Elkészítés

Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalmák magházát , szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüreg...
2018-11-09 19:15:19
Majonézes almás káposztasaláta
... főzzük.
Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, ma...
2018-11-05 17:46:21
Almás pite háromszögek villámgyorsan
... fahéj
3 ek víz
6 db tortilla (kisebb)
1 db tojás
2 ek porcukor


Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk.
Az almakockákat egy száraz serpenyőbe öntjük, és közepes lángon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a fahéjat, majd kevergetve addig pároljuk...
2018-10-23 17:31:25
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
... felöntjük a zöldséglével. A lencsét, babérlevelet, korandert hozzákeverjük és felforraljuk.
Alacsony hőmérsékleten 5-20 percig főzzük, míg a lencse puha lesz.
A babérleveleket eltávolítjuk és a lencsét sóval, cayenne-borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A petrezselymet összeaprítjuk és azt is hozzákeverjük.
A maradék hagymát és fokhagymákat megpucoljuk, daraboljuk....
2018-10-13 22:06:21
Paradicsomos rakott tészta
... főzzük és leszűrjük. A bacont és a szárított paradicsomot csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk.
A paradicsomokat néhány percre forrásba lévő vízbe tesszük, majd eltávolítjuk a héját. Cikkekre vágjuk és összeturmixoljuk az olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Egy hőálló tálba szétterítjük a tésztát, ráöntjük a paradicsommártást,...
2018-09-27 01:09:25
Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve
... majoránna (morzsolt)
fűszerkeverék (sült krumpli ízű)
1 dl sör


Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a...
2018-09-22 00:29:59
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felfo...
2018-09-17 23:54:49
Almás levél
... alma
2 ek méz
1 csomag vaníliás cukor
1 mk almás-pite fűszerkeverék
1 db tojás


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk az almás-pite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pár percig páro...
2018-09-17 23:54:08
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... 4
babérlevél, 8 szem borókabogyó, 5 dkg őrölt paprika, só, őrölt feketebors, 4
gerezd fokhagyma.
A vadhúst lehártyázzuk, kisebb darabokra vágjuk a csontos részeket is, a faggyút
eltávolítjuk. Több vízben alaposan átmossuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük....
2018-09-16 17:43:08
Paprikás csirke galuskával
... zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejföl t (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forr...
2018-09-15 23:43:44
1 2 3 ........................149 150 .............224 225 ............298 299 300 
Címkék: birsalmák magházát, kacsa hasüreg, összes folyadék, almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, száraz serpenyőbe, lencse puha, babérleveleket eltávolítjuk, lencsét sóval, petrezselymet összeaprítjuk, maradék hagymát, szárított paradicsomot, paradicsomokat néhány, hőálló tálba, krumplit meghámozzuk, csülökből eltávolítjuk, nagy nyél, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, almát meghámozzuk, mézet felhevítjük, felkockázott almát, almás-pite fűszerkeverékkel, vaníliás cukorral, vadhúst lehártyázzuk, csontos részeket, fokhagymát megtisztítjuk, szalonnát felkockázzuk, bográcsban kisütjük, pörcöket kiszedjük, saját levében, fűszerkeverékkel, összeturmixoljuk, nyírmártonfalva, szerecsendióval, káposztasaláta, paradicsomokat, lecsepegtetjük, babérleveleket, zellerszárakat, padlizsánragu, fűszerkeverék, hozzákeverjük, bazsalikommal, pecsenyekacsa, hőmérsékleten, összeaprítjuk, petrezselymet, megtisztítjuk, villámgyorsan, felkarikázzuk, fokhagymákat, paradicsomos, felkockázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.