Belépés
Tallóztam
... tartósítószerek és a szintetikus adalékanyagok az élelmiszerekben gátolják az oxigén metabolizmust és késleltethetik a penész és a gomba kialakulását, ami persze a termékek hosszabb eltarthatóságát eredményezi. Azonban miután elfogyasztja őket az ember, ezek a mérgek megfosztják a sejteket az oxigéntől és a tápanyagoktól. Ez a sejtek mutációjához vezet, tökéletes táptalajt nyúltv...
2018-10-05 07:25:51
Tartósítás fontos eleme: CUKOR
...
- A cukrot tiszta, száraz helyen kell tárolni, mert ellenkező esetben maga is erősen szennyezetté válik. A mikroorganizmusoktól fertőzött cukor a tartósításra szánt termékek eltarthatóságát csökken. Főzéssel, forralással a cukor csírátlanítható. Ezért kell minden esetben a cukoroldatot felfőzni.

...
2018-07-26 18:57:09
CD, DVD, BLU-RAY lemezeknek mennyi az élettartamuk? Ti használtok még 2018-ban?
Senki nem tudja biztosan, egy CD/DVD eltarthatóságát mert
még nem érte el azt a kort egyik sem, ami az adat pusztulás jeleit
mutatná! A szalagos (VHS) videókazettákra is azt mondták
hogy 20 év. Nekem van az elsökböl, s van müködö lejátszóm
is! 1960-as évekböl szármozó zenekazettám is van s jól
lejátszható csak már ritka a kazettás rádió!

Igaz, a...
2018-06-19 06:48:51
Étel-allergia - nem árt tudni
... élelmiszer-adalékanyagok egyre gyakrabban váltanak ki allergiás reakciót. Önmagukban nem minősülnek élelmiszernek, csupán arra szolgálnak, hogy javítsák az ételek kinézetét, ízét és állagát, fokozzák eltarthatóságát és eladhatóságát, vagyis alkalmazásuk elsősorban a gyártók érdekeit szolgálja. Az EU több évtizede kidolgozta az engedélyezett adalékanyagok azonosító rendszerét. Ezek...
2018-03-14 17:51:34
Magas vérnyomás? Ezzel a 6 élelmiszertípussal vigyázzon
... érdemesebb sovány, bőr nélküli és fehér húsokat a tálra tennünk. A transz-zsírokkal történő eljárást hidrogénezésnek nevezzük, a hidrogénezett olajo...
2017-10-28 17:39:57
Fazekas Sándor a mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés fejlesztéséről tárgyal Izraelben
... eljárásokat tanulmányozták, például az olyan csomagolás technológiát, amely megőrzi a termék természetes nedvességét, illetve az olyan eljárásokat, amelyek meghosszabbítják a termékek eltarthatóságát.
Fazekas Sándor elmondta, hogy Izraelben komoly kutatások zajlanak a már megtermelt élelmiszer mintegy harminc százalékát jelentő, a betakarítást követő veszteségek csökkentése é...
2016-11-29 18:12:46
8+1 tuti lekvárfőzési tipp
... nélkül tartósabb

A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fontos, mert a habban található levegőbuborékok csökkentik a lekvár vagy dzsem eltarthatóságát.

5. Töltési trükkök

A befőttesüvegeket állítsd tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és melegítsd, amíg töltöd a lekvárt. Az üvegek peremét töröld teljesen tisztára, m...
2016-05-21 20:02:23
Mi a különbség az olíva olaj, és az extra szűz olívaolaj között?
... olajokétól.

Az extra szűz olívaolajat préselés után általában megszűrik, mert a benne maradó szilárd anyagok (a gyümölcshús és a mag egészen finom törmeléke) csökkentheti az olaj eltarthatóságát. Sok kistermelő palackoz szűretlen extra szűz olívaolajat is; ez az olaj ködös, opálos (nem zavaros!). Manapság a fogyasztók fokozottabban keresik a természetesebb, kevesebb fel...
2016-01-24 22:09:27
Száműzik a transzzsírsavakat az amerikai élelmiszerekből
... nagyobb mennyiségű transzzsírsavat tartalmazhat többek között a sült burgonya és a sült hús, valamint a sütemények cukorbevonata.
Az olajok hidrogénezése megnöveli a termékek eltarthatóságát és ízstabilitását, továbbá megemeli a zsírok olvadáspontját is, így lehet előállítani szobahőmérsékleten félig szilárd állagú olajszármazékokat. Transzzsírok ugyanakkor természetes úton i...
2015-06-17 11:52:09
8+1 tuti lekvárfőzési tipp
... nélkül tartósabb

A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fontos, mert a habban található levegőbuborékok csökkentik a lekvár vagy dzsem eltarthatóságát.

5. Töltési trükkök

A befőttesüvegeket állítsd tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és melegítsd, amíg töltöd a lekvárt. Az üvegek peremét töröld teljesen tisztára, m...
2015-06-15 11:52:26
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Fazekas Sándor, olíva olaj, extra szűz, amerikai élelmiszerekből, szintetikus adalékanyagok, élelmiszerekben gátolják, oxigén metabolizmust, gomba kialakulását, termékek hosszabb, mérgek megfosztják, sejtek mutációjához, tartósításra szánt, cukor csírátlanítható, cukoroldatot felfőzni, kort egyik, adat pusztulás, kazettás rádió, ételek kinézetét, gyártók érdekeit, engedélyezett adalékanyagok, tálra tennünk, transz-zsírokkal történő, hidrogénezett olajo, olyan csomagolás, termék természetes, olyan eljárásokat, termékek eltarthatóságát, betakarítást követő, dzsem forrásakor, habban található, lekvár vagy, befőttesüvegeket állítsd, üvegek peremét, benne maradó, olaj eltarthatóságát, olaj ködös, fogyasztók fokozottabban, sült burgonya, sütemények cukorbevonata, olajok hidrogénezése, zsírok olvadáspontját, befőttesüvegeket, meghosszabbítják, habszedőkanállal, transzzsírsavat, eltarthatóságát, élelmiszeripari, csírátlanítható, tartósítószerek, levegőbuborékok, élelmiszerekből, élelmiszerekben,
© 2013 TVN.HU Kft.