|
|
|
S Z A K Á C S K Ö N Y V
Nyers eltevés
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3 %A1csk%C3%B6nyv/Tart%C3%B3s%C3%ADt%C 3%A1s/Nyers_eltev%C3%A9s
A nyers eltevéseknél hatványozottan fontos az üvegek sterilizálása,
használat előtti kifőzése. Nem kisebb jelentősége van a légmentes zárásnak.
Ha lehetőség van rá, erre a célra elsősorban a bádogtetejű csavaros üvegeket,... |
2013-03-15 22:26:05 |
|
|
|
|
|
|
Cseresznye saját levében eltéve
Elkészítés: 120 perc Nehézség: 1
Alapadag: tetszés szerint
Elkészítése: A frissen szedett, szárától megtisztított cseresznyét mázas cserépfazékba tesszük, meg-megrázogatva, hogy jól eligazodjanak a szemek. Tiszta vászonnal és még a tetejére tett hólyaggal jól bekötözzük. Friss vízzel telt nagy lábasba állítjuk (körülbelül... |
|
2010-09-19 18:57:00 |
|
|
|
|
|
|
Petrezselyemzöld olajban eltéve
Elkészítése: A petrezselyem leveleit alaposan megmossuk, majd műanyag zacskóba téve lemérjük. Kilónként 20 dkg sóval és 3 dl olajjal leturmixoljuk. Kisebb üvegekbe töltjük, alaposan lenyomkodjuk, hogy az eresztett lé feljöjjön a zöld tetejére, majd minden üvegbe még kb. 1 cm-es olajréteget töltünk. Az üvegeket lezárjuk, és azonnal a végleges... |
2010-09-16 05:39:30 |
|
|
|
|