Belépés
A jó emésztésért
Az emésztőrendszer egészségének megőrzése rendkívül fontos, hiszen a jó emésztés fokozza az immunitást, javítja a bőr minőségét, hozzájárul a jobb hangulathoz, illetve a tápanyagok felszívódása is sokkal hatékonyabb lesz. Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy az emésztésünkkel ne legyenek gondok. A cikkben néhány olyan táplálékot sorolunk fel, melyek nagyon hatékony...
2021-02-27 23:30:01
Borbolyával a vastagbél egészségéért
... hogy csökkentheti a vércukorszintet, így a cukorbetegség kialakulásával szemben is nyújt némi védelmet. A gyógynövénynek nagy szerepe van még a fertőzések leküzdésében, illetve az emésztőrendszer védelmében is.

A borbolyával kapcsolatban számtalan vizsgálatot végeztek. Fény derült arra, hogy szerepe lehet a vastagbélben képződő polipok kialakulásának megelőzésében. Miér...
2021-02-26 20:08:15
Egy hizlaló baktérium !
... a súlyt a firmicutes?

A firmicutes baktériumok az anyagcserét és a túlsúly leadását is befolyásolják. Szerencsére lehet változtatni a helyzeten.

Az emberi emésztőrendszer több ezer baktériumfajtát tartalmaz, ezek alkotják az emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok összességét, a bélflórát.

A bélflórában kétféle baktériumcsoportot különböztethetünk...
2021-01-24 22:58:31
Ájurvédikus gyógyító gyógynövények
... fáradtság leküzdésében is segítségünkre lehet.

A keserű dinnye egy trópusi növény, amely nemcsak Afrikában, de Ázsiában is megterem. Ez a gyógynövény nagyon hasznos az emésztőrendszer karbantartására, illetve cukorbetegeknél csökkenti az inzulinrezisztenciát. A keserű dinnye a koleszterinszint csökkentésében is hasznunkra lehet.

A bakopa nevű gyógynövényt ren...
2021-01-18 20:10:10
Az immunrendszer támogatása egészséges kiegészítőkkel
... szervezetben képződő szabad gyököket.

Az A-, a C- és az E-vitaminok mind antioxidánsok, pontosabban antioxidáns hatásokkal rendelkező vitaminok. Ezek mindegyike támogatja az emésztőrendszert, illetve a megfelelő légzést, hiszen védik a tüdő egészségét, ami nagy segítség a téli időszakban, amikor sokan küzdenek influenzával és megfázással.

Szervezetünknek D-vi...
2021-01-18 17:04:35
Erősíti a csontokat és a bélfalat a mángold
... folátot, valamint biotint (H-vitamin).

Kutatók állatkísérletekkel igazolták, hogy magas rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt hatásos a mángold fogyasztása az emésztőrendszeri daganatok megelőzésében, csökkenti a kreatin és karbamid szintet, védi ez által a cukorbetegek veséjét.

A fiatalok és a változó korban lévő nők számára fontos lenne minél gya...
2021-01-15 23:21:46
A bélrendszer egészségének fenntartása egyszerűen
... körülmények között tartott, hormonokkal nem kezelt állati eredetű termékek, illetve zöldségek, gyümölcsök, olajok és a teljes kiőrlésű gabonák mind-mind hozzájárulnak az egészséges emésztőrendszerhez. Ha hasonló alapanyagokból készítjük el az ételeinket, akkor a bélflóránk egyensúlya is megfelelő lesz.

A bélrendszer akkor maradhat egészséges, ha megfelelően tápláljuk és...
2021-01-14 22:24:53
Otthoni gyógymódok savtúltengés ellen
Az gyomor által termelt sósav és emésztő enzim (pepszin) ha bekerül a nyelőcsőbe, akkor "gyomorégést" hasfájást, puffadást, hányingert, rossz leheletet és más tüneteket okozhat. Ez egy igen gyakori probléma, amely minden korosztályt érinthet. Aki gyakran szenved refluxban és savtúltengésben, arra azt mondjuk, "savas" gyomra van. Persze a gyomra mindenkinek savas, hiszen éhezéskor ...
2021-01-13 22:22:56
/2/ Kezelheted magad a gyógyító természettel
Lenmag

A lenmag hatását az emésztőrendszeren, a légzőszerveken (és a bőrön), a vizeletkiválasztó rendszeren keresztül fejti ki. Használható asztma, idült bronchitis, tüdőgyulladás, gyomor és bélgyulladások, húgyúti fertőzések, hasmenés, lesoványodás, lábadozás, daganatok esetén. Hasonló tulajdonságú, mint a szezámmag.

Lecitint, növényi zsírt, egy fajta omega...
2021-01-09 21:59:21
Ezek a szívroham jelei
... lehet, de a szívinfarktusnak is vezető tünete lehet.

Mivel a szívroham harmadik tünete a laikus ember számára nem kapcsolódik szorosan a szívinfarktushoz, így a gyomor és emésztőrendszeri problémák, mint a hasi fájdalom, gyomorfájdalom, hányás és hányinger nem is szokott gyanút kelteni. Sokan ilyenkor megpróbálják önmagukat kezelni, hiszen nem gondolnak arra, hogy ezek ...
2021-01-06 22:17:38
1 2 3 .......................146 147 ............220 221 ............292 293 294 
Címkék: Szervezetünknek D-vi, vastagbél egészségéért, hizlaló baktérium, immunrendszer támogatása, bélrendszer egészségének, gyógyító természettel, szívroham jelei, emésztőrendszer egészségének, jobb hangulathoz, tápanyagok felszívódása, egészséges táplálkozás, cikkben néhány, cukorbetegség kialakulásával, gyógynövénynek nagy, fertőzések leküzdésében, emésztőrendszer védelmében, borbolyával kapcsolatban, vastagbélben képződő, firmicutes baktériumok, túlsúly leadását, emberi emésztőrendszer, bélflórában kétféle, keserű dinnye, trópusi növény, gyógynövény nagyon, emésztőrendszer karbantartására, koleszterinszint csökkentésében, bakopa nevű, megfelelő légzést, tüdő egészségét, téli időszakban, mángold fogyasztása, emésztőrendszeri daganatok, cukorbetegek veséjét, változó korban, teljes kiőrlésű, bélflóránk egyensúlya, bélrendszer akkor, gyomor által, igen gyakori, gyomra mindenkinek, lenmag hatását, vizeletkiválasztó rendszeren, fajta omega, szívroham harmadik, laikus ember, hasi fájdalom,
© 2013 TVN.HU Kft.