Belépés
Karol Wojtyła: Invokáció
... Wojtyła, vagyis II. János Pál pápa. Még krakkói érsekként írta a ,,Húsvét vigíliája 1966" című versciklust, melynek első darabját olvassuk ma este.
Invokáció, vagyis kiáltás az Emberhez, akiben testet ölt a történelem

Hozzád kiáltok, Ember, Téged kereslek - akiben
testet ölt az emberi történelem.
Hozzád megyek, és nem mondom: ,,jöjj&...
2019-05-19 17:48:34
húsvét 4. hét hétfő 05.13
... az ő tanítása vezet minket az örök élet felé. De hogyan lehetséges, hogy az ő földi világból való távozása, mennybemenetele után is terjedjen a világban az örömhír és el is jusson minden emberhez? A válasz egyszerű: Az Úr megbízatást, küldetést adott apostolainak, az évszázadok során pedig küldetést ad az apostolok utódainak, a püspököknek és a papoknak, hogy folytassák az üdvössé...
2019-05-13 10:32:09
Hamis próféta
...,,Sok emberhez hasonlóan a hamis próféták is hajlamosak megfeledkezni arról, hogy Isten legrafináltabb álarcaik mögött is tisztán látja őket, és átlát lenyűgöző ábrándjaikon. Miként azt is jól tudja, hogy szenzációéhségük éppúgy eltávolítja őket a valóságtól, mint tévelygéseik."

-Derek Kidner-...
2019-05-07 16:42:15
Boldog Gizella - a Béke bajnoka
... földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet.
Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,44-46
...
2019-05-07 08:25:55
Európai Bizottság: az EU havonta nyújt pénzbeli támogatást a törökországi menekült családoknak
... adott állam területén lehet használni, a kedvezményezettek személyazonosságát pedig havonta ellenőrzik. A bankkártyás rendszer a kedvezményezettek számára több méltóságot biztosít, mivel így emberhez méltóbb életet élhetnek, megvásárolhatják maguknak a szükséges termékeket, és nem kell órákig várakozniuk az élelmiszerosztásokra - húzták alá.
Kiemelték, hogy Törökországban a S...
2019-05-02 19:43:10
A tibeti magaslatokon is élt a gyenyiszovai ember
... tudományos lapban bemutatott eredmények szerint a gyenyiszovai ember örökíthette át a modern emberre azt a gént, mely segíti a magaslatokon való túlélést.
Először azonosítottak gyenyiszovai emberhez köthető fosszíliát a barlangon kívüli területen: egy alsóállkapocs-csontot találtak a Baisija karsztbarlangban, a Tibeti-fennsíkon, 3280 méteres magasságban - írja a BBC.com....
2019-05-02 12:51:29
Húsvét - Kozma Imre atya a húsvét üzenetéről
... jó válasza van rá, azaz irgalmas, megbocsátó, nagylelkű és az életét adja az emberekért.
Hozzátette: az isteni erőteret az egyház őrzi és a keresztényekn...
2019-04-19 10:21:19
Nagyszerda 04.17
... ünnepének első napján a tanítványok ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Hol készítsük el neked a húsvéti vacsorát?" Ő így felelt: ,,Menjetek be a városba, egy bizonyos emberhez, és mondjátok neki: A Mester üzeni: »Közel van az én időm; tanítványaimmal nálad költöm el a húsvéti vacsorát.«" A tanítványok úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik, és...
2019-04-17 08:32:04
Ébresztő Magyarország
... Németországban élő arab (!) viccet mesél. Ezt:

Egy fekete-afrikai migráns meg szeretné köszönni a németeknek, hogy befogadták, fedél van a feje felett, van mit ennie. Odamegy az utcán egy emberhez:
- Köszönöm önnek, hogy befogadtak, hálás vagyok a németeknek!
Mire az ember:
- Én nem vagyok német, albán vagyok.
A fekete továbbmegy, és...
2019-03-26 20:45:07
Megemlékezés
... tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

S a nép hajdan csak eledelt kivánt,
Mivelhogy akkor még állat vala;
De az állatból végre ember lett,
S emberhez illik, hogy legyen joga.
Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
Isten teremtményén, s ki rásüti:
Isten kezét el nem kerűlheti.
|...
2019-03-15 08:04:46
1 2 3 ...............387 388 ........581 582 ........773 774 775 
Címkék: Karol Wojtyła, Boldog Gizella, Európai Bizottság, Kozma Imre, Ébresztő Magyarország, János Pál, törökországi menekült, tibeti magaslatokon, gyenyiszovai ember, húsvét üzenetéről, emberi történelem, örök élet, válasz egyszerű, évszázadok során, apostolok utódainak, hamis próféták, mennyek országa, kereskedő emberhez, nagyon értékes, evangélium igéi, bankkártyás rendszer, kedvezményezettek számára, szükséges termékeket, modern emberre, magaslatokon való, barlangon kívüli, életét adja, isteni erőteret, egyház őrzi, tanítványok ezzel, kérdéssel fordultak, húsvéti vacsorát, bizonyos emberhez, fekete-afrikai migráns, feje felett, fekete továbbmegy, állatból végre, legrútabb bélyeg, karsztbarlangban, szenzációéhségük, megvásárolhatják, mennybemenetele, tanítványaimmal, németországban, törökországban, legrafináltabb, azonosítottak, megfeledkezni, keresztényekn, alsóállkapocs, gyenyiszovai, igazgyöngyöt, törökországi, magyarország, igazgyöngyre, megemlékezés, teremtményén, megvásárolja, magaslatokon, tévelygéseik,
© 2013 TVN.HU Kft.