Belépés
Bencze Marianna
... hallgatom,
Némán magasztalom láthatatlan kórusát,
Elfeledve a nagyváros minden rút zaját.

Itt még tiszta az oltár, rajta harmat a bor,
Nem szennyezte be leplét emberi kor,
Tömjéne avar és virágok illata,
Örök-fénye nap és hold sugara.

... úgy képzelem...


a Föld is álmodik éjj...
2020-08-07 21:00:16
Babits Mihály: Örökkék ég a felhők mögött
... eszemben, s vizsgálom, mit hiszek? Óh örökkék ég minden felhők mögött, kiirthatatlan optimizmus!

Hiszek abban, hogy élni érdemes. Talán nincsen célja és értelme, mert "cél és értelem" emberi fogalmak: a világnak nincs rájuk szüksége. A világ több mint minden emberi, hiszek a világban, mert eszem el nem éri.

S mégis hiszek, az észben, hogy ameddig ér, hűséges ...
2020-08-05 11:16:26
Több mint félszáz program a Zempléni Fesztiválon
... képzőművészek gyűjteményes kiállítását láthatják.
A látogatók a rendezvényekhez kapcsolódóan több mint egy tucat pincészet borait kóstolhatják meg.
A Zempléni Fesztivál programsorozata az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a helyi önkormányzatok támogatásával valósul meg. A programokról részletes információ a www.zemplenifesztival.hu ...
2020-08-04 13:31:38
Hatékony arcmaszk - akár hegekre is
Bőrünk az első dolog, amit az emberek meglátnak. A tiszta, szép arc jó érzéseket kelt, a szép emberek sikeresebbek az élet minden területén, nemcsak az emberi viszonyaikban.

Megőrizni a fiatalos, tiszta arcbőrt nem is olyan bonyolult dolog, de folyamatosan ápolni kell.

Sajnos, arcbőrrel több gond alakulhat ki az idő során. Az idősödés jelei (ráncok és beesetts...
2020-08-03 23:32:59
Koronavírus - Gulyás: stagnál Magyarországon a fertőzöttek száma
... hogy segítse a zeneiparban dolgozókat, akiket nehezen érint a fesztiválszezon elmaradása. Hozzátette, a kormány megérti ezeknek az embereknek a csalódottságát, de most a biztonság és az emberi élet védelme a legfontosabb.
A támogatás pontos részleteit hamarosan nyilvánosságra hozza a Magyar Turisztikai Ügynökség - tájékoztatott a miniszter.
A foglalkoztatási adatokról sz...
2020-08-02 07:31:09
Minden nap ígér valami szépet . . .
... napot , hol a gondok
érdekek , egymásnak soha nem feszülnek .
Amikor az arcokon nem ül a bánat ,
ahol rossz hírt keltő sarat nem dobálnak .
Hisz mire is vágyik az emberi lélek ,
nyugalmat szeretne , és örök békességet ?!
Hol még a romok között is ott ragyog az Élet ,
s a reménykedő szívek könnyet nem ismernek .
******


|...
2020-07-31 16:18:12
Beadási határidő: 2020.október 12.
... részvételéért, a megtorlás áldozataként börtönbe került. Kérdezd arról, miként tudta feldolgozni bebörtönzését, miből merített erőt a túléléshez, milyen körülmények között teltek fogsága évei, milyen emberi-cellatársi kapcsolatok segítették a börtönévek elviselésében, kikre számíthatott, s mit őriz meg emlékezetében örökre.
Dolgozatodat elkészítheted közvetlen vagy közvetett ...
2020-07-31 04:27:53
Könny
Ó üdvöt hozó víz, amely eltörölsz minden bűnt, ó élet, amelyen keresztül a Paradicsomba jutunk, ó áldásos könnyfürdő, amely annyiszor állsz készen tisztító vízeddel, valahányszor tisztulásra szorul az emberi szív.

Ágoston...
2020-07-25 22:48:31
Bizalom Isten Igéjében
... hiányzik. És a harmadik szint túlszárnyalja az első kettőt, mert ez olyan hit, ami hisz Istenben és Igéjében akkor is, amikor a körülmények, érzelmek, megjelenések, emberek és bármilyen emberi érvelés mind együtt mintha valami ellenkezőt sürgetne. Pál gyakorolta a hitnek ezt a szintjét, amikor ezt mondta: ,,Amikor pedig több napon át sem a nap, sem a csillagok nem látszottak,...
2020-07-25 19:42:28
Helyettesítő képviselet
Helyettesítő képviselet

Mivel Jézus, az emberré lett Isten fia, az életet, a mi életünket élte értünk. Jézus élete helyettesítő képviselet. Ezért minden emberi élet általa helyettesítő élet. Jézus nem az egyén életét élte, aki a saját maga tökéletességére törekszik, hanem úgy élt, mint aki befogadta magába és hordozza minden ember énjét. Egész élete, működése és szenvedé...
2020-07-24 20:32:57
1 2 3 ............1260 1261 ......1890 1891 .......2519 2520 2521 
Címkék: Bencze Marianna, Babits Mihály, Zempléni Fesztiválon, Bizalom Isten Igéjében, Zempléni Fesztivál, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség, Mivel Jézus, felhők mögött, fertőzöttek száma, nagyváros minden, világnak nincs, világ több, rendezvényekhez kapcsolódóan, tucat pincészet, helyi önkormányzatok, programokról részletes, első dolog, emberek meglátnak, szép emberek, élet minden, emberi viszonyaikban, idősödés jelei, zeneiparban dolgozókat, fesztiválszezon elmaradása, kormány megérti, emberi élet, támogatás pontos, foglalkoztatási adatokról, emberi lélek, romok között, reménykedő szívek, megtorlás áldozataként, börtönévek elviselésében, emberi szív, harmadik szint, első kettőt, emberré lett, egyén életét, saját maga, rendezvényekhez, programsorozata, foglalkoztatási, tökéletességére, fesztiválszezon, magyarországon, önkormányzatok, csalódottságát, nyilvánosságra, részvételéért, támogatásával, túlszárnyalja, tájékoztatott, kiirthatatlan, minisztériuma,
© 2013 TVN.HU Kft.