Belépés
Erdő Péter: a keresztények egységéhez kevés az emberi erőfeszítés
... programsorozat nyitó istentiszteletén felidézte: az utóbbi évtizedekben a keresztény felekezetek képviselői sokszor áttekintették közös történetüket. "Gyakran és kölcsönösen szóltunk olyan emberi hibákról is, amelyek hozzájárultak a szakadások kialakulásához és elmélyüléséhez".
Már ezeknek a hibáknak a felismerése is "magában hordozza a feladatot, hogy nagyobb szeretettel és ...
2020-01-19 20:22:09
A pesti gettó felszabadítására emlékeztek a Dohány utcai zsinagógában
... múlttal szembenézve Magyarország összefog azért, hogy semmilyen nemzeti, etnikai vagy vallási közösséghez tartozó ember ne szenvedjen el jogsérelmet. Az alaptörvény a biztosíték arra, hogy az emberi méltóság és az emberi jogok egyenlően illessenek meg mindenkit - hangoztatta.
Kitért arra: a 75 évvel ezelőtti helyzettel ellentétben ma a magyar zsidóság - ha a közösség töredéke...
2020-01-19 15:01:31
Mondd nekem is: „Legyen világosság.”
... útjára oktatta. Világosság, melyet Izsák bensőleg láta akkor, amikor szemeire külszerint homály borulván, fiának a jövendőket elbeszélte. Fény, (miként mondom:) láthatatlan, mely előtt az emberi szív minden mélysége látható.
2. Világosság, melyet láta Jákób akkor, amikor, miként te őt bensőleg oktatád, fiának a külvilágban történendőket megjövendölé. Lám, sötétség terjeng ért...
2020-01-18 18:22:43
Dr. Székely János megyéspüspök körlevelét közöljük
... mással fogják betölteni, nem a kereszténységgel, nem hiteles értékekkel. Krisztus vár benneteket erre a találkozásra, és erre kötelez a nagyobb közösség, a hazánk és még tágabban az egész emberi család iránt érzett felelősségünk is.
Mindszenty bíboros egyik legmeghatározóbb gyermekkori élménye egy vasvári búcsú volt. A közel százezres tömegben ő az Édesanyja mellet állt, az É...
2020-01-18 18:03:50
Novák Katalin: az Egyesült Államok szerint Magyarország tölti be a vezető szerepet a családpolitika területén
... kezdeményezéshez.
Novák Katalin hangsúlyozta: az együttműködésben résztvevők ugyan sok dologban különböző nézeteket képviselnek, de "abban mindannyian egyetértünk, hogy a család és az emberi élet értékét őriznünk kellene, és hogy a családot tekintjük közösségeink alapjának, amelyre erős nemzeteket lehet építeni".
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmond...
2020-01-17 09:41:02
A csakrák betegségei
... férfi- és női polaritás, amely egy harmadik témán - a kapcsolaton, szerelmen belül - oldódik fel, összekapcsolva a két pólust. A szexcsakra a gyökércsakrával együtt felelős az emberi szexualitás örömeiért és szenvedéseiért. Fontos tudnunk, hogy a férfi- és női szexualitás alapvetően más módon fejeződik ki. A nőknél például gyakran szorosan összetartozik a szerelem és a...
2020-01-15 22:02:28
Ki ismerte meg Istent?
... van örök élet.

Uram, hogy vagy, mások sohasem tagadják,
De mint Igéd mondja, úgy el nem fogadják.
Elcsűrik-csavarják, hibát lelnek benne,
Mintha amit mondol, csak emberi lenne.
Így bolyongnak sokan útmutató nélkül
Isten közelében, de reménytelenül.
A ,,tudás-fájáról ma is sokan esznek,
De élő hit nélkül bölcsebbek nem lesznek....
2020-01-15 19:23:30
Emberi jogi bírság: Oroszország megsértette a tiszteséges tárgyaláshoz való jogot Hodorkovszkij ügyében
... olajvállalat több volt vezetőjét azzal vádolták, hogy 51 milliárd dollárt vontak ki Oroszországból offshore cégeken keresztül.
A strasbourgi székhelyű Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság tájékoztatása szerint a jogsértésre Hodorkovszkij és társa ügyének második tárgyalási fordulója idején, 2009 márciusa és 2010 decembere között került sor.
A bírósá...
2020-01-14 19:50:21
Nincsen szó...
... meg!

De ha Isten közbelépett,
amit mond nemcsak ígéret,
hanem élet - végtelen...
De rövid a földi élet,
s nem tudom mikor ér véget;
de már Isten v...
2020-01-14 17:05:24
Csendre vágyom...
... dermedt hallgatását,
Mikor a fájó szív zokogni nem mer -
Hanem a lélek felszabadulását...

Kicsiny élet-hajónk viharba került:
Sátáni erővel dúl a fergeteg...
Az emberi lelkek örvénylő mélyén
Új vihar születik, s szívünk megremeg.
Már-már elmerülünk, segítség nincsen;
Kihez forduljunk? - a hős is elesett -
Vitorláink tépett, irányt...
2020-01-14 16:04:11
1 2 3 ............1246 1247 ......1869 1870 ......2492 2493 
Címkék: Erdő Péter, Székely János, Novák Katalin, Egyesült Államok, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Európa Tanács, keresztények egységéhez, emberi erőfeszítés, pesti gettó, vezető szerepet, családpolitika területén, csakrák betegségei, tiszteséges tárgyaláshoz, utóbbi évtizedekben, keresztény felekezetek, szakadások kialakulásához, biztosíték arra, emberi méltóság, emberi jogok, magyar zsidóság, közösség töredéke, jövendőket elbeszélte, emberi szív, külvilágban történendőket, nagyobb közösség, egész emberi, vasvári búcsú, közel százezres, együttműködésben résztvevők, emberi élet, családot tekintjük, harmadik témán, gyökércsakrával együtt, emberi szexualitás, nőknél például, strasbourgi székhelyű, jogsértésre Hodorkovszkij, földi élet, fájó szív, lélek felszabadulását, emberi lelkek, kereszténységgel, kezdeményezéshez, legmeghatározóbb, együttműködésben, felszabadítására, minisztériumának, istentiszteletén, felszabadulását, gyökércsakrával, összekapcsolva, szenvedéseiért, programsorozat, családpolitika,
© 2013 TVN.HU Kft.