Belépés
Fogalomzavar, primitívség, lázítás avagy, kik is ezek valój
... önkényétől függően ezért kaphatott fizetést, de ezt jogilag nem lehetett kikényszeríteni, bármikor lehetett csökkenteni vagy akár el is venni. Egyes jogrendszerek biztosítottak bizonyos szintű jogokat, míg másokban a rabszolga teljes mértékben ki volt szolgáltatva gazdájának, aki kínozhatta, akár meg is ölhette."
(Forrás: Wikipedia)

Stoffán György
...
2019-01-18 20:45:43
Nem tér vissza az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tanácskozására az orosz parlament küldöttsége
... a közgyűlés álláspontja érdemben nem változott meg. A nyilatkozat szerzői hangsúlyozták, hogy a PACE működésének szabályozását összhangba kell hozni az ET alapokmányával, amely egyenlő jogokat biztosít mind a 47 tagállam számára. Szerdán egyébként az orosz parlament felsőháza (szövetségi tanács) is hasonló szellemben foglalt állást.
Pjotr Tolsztoj, a duma alelnöke január 9-é...
2019-01-17 11:51:57
Az állami cégeket kérdezi a munka törvénykönyve módosításának alkalmazásáról az ellenzék
... az állami cégektől - folytatta -, tartsák be a kormányfő ígéretét, s mutassanak példát azoknak a cégeknek, amelyek "azon törik a fejüket", hogy ezt az emberi méltóságot és munkavállalói jogokat "lábbal tipró törvényt" végrehajtják.
Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselő közölte, támogatják ezt a nyomásgyakorlást azért, hogy az állami vállatok vezetői is megértsék: "a rabsz...
2019-01-16 15:51:53
Spanyol kormányfő: többet kell tenni Európa biztonságért
... döntés szabályát nem csak a külpolitikában, hanem az uniós költségvetés vagy az adóügyek területén annak érdekében, hogy az unió tiszteletben tudja tartani a jogállamiságot és az emberi jogokat.
Az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnésével (Brexit) kapcsolatban hangsúlyozta, "a Brexittel mindenki veszít, a kilépés mindenki számára káros".
Sajnálatát fejezte ki, h...
2019-01-16 13:01:46
Ukrán válság - Kijev: két idős ember meghalt, mert a szakadárok akadályozzák a civilek átjutását az ukrán ellen
... kénytelenek a hidegben hosszú ideig sorban állva várakozni az ellenőrző pontoknál.
Az ukrán parancsnokság figyelmeztetett arra, hogy "az orosz megszállók" ezzel megsértik az emberi jogokat és civilek életét sodorják veszélybe, hiszen ezrek kénytelenek rendszeresen átjárni az ideiglenesen megszállt területetekről az ukrán ellenőrzés alatti országrészbe "az agresszor állam álta...
2019-01-06 20:11:52
Illegális bevándorlás - Humanitárius szövetséget hozott létre három nemzetközi civil szervezet
...
Oscar Camps, a Proactiva Open Arms alapító igazgatója elmondta: együttműködésük a #United4Med elnevezést kapta. Céljuk, hogy a tengeren is védjék az emberi jogokat, és "frontot nyissanak az embertelenséggel szemben".
Adataik szerint idén szeptemberben minden ötödik ember életét vesztette azok közül, akik megpróbáltak átkelni a Földközi-tengeren, így ez számít az eddigi l...
2018-11-23 16:52:41
Szili: az EU-nak a hatáskörébe kellene vonnia az őshonos kisebbségek jogvédelmét
... őshonos kisebbségeivel, és úgy vélte, a jelenlegi szabályozás egyetlen pozitívuma, hogy az emberi jogok deklarálásán keresztül rögzíti az őshonos kisebbség tagjait egyes emberekként megillető jogokat, ugyanakkor hiányolta az őshonos kisebbség pontos definícióját, kifogásolta a közösségi védelem és a végrehajtási kontroll hiányát.
A miniszterelnöki megbízott megköszönte az in...
2018-11-22 14:59:13
Mogherini bízik Demirtas szabadon bocsátásában
... biztossal tartott sajtótájékoztatón leszögezte: az ügyben a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntése érvényes, Törökországnak aszerint kell eljárnia. Ankarának az emberi jogokat illetően be kell tartania az Európa Tanács előírásait - hangsúlyozta Mogherini.
Az EJEB kedden azért marasztalta el Törökországot, mert a török hatóságok több ponton is megsértették...
2018-11-22 12:59:50
Székely nagygyűlés - Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön
... ígért az együtt élő népek számára, vagyis területi és személyi elvű autonómiát, amit Románia sohasem teljesített, de az erdélyi magyarság nem törődhet bele a jogfosztásba.
"Területért jogokat követelünk. Hogyha már a hazánktól megfosztottak minket, új hazánkban, közös országunkban legalább alapvető emberi és kollektív jogainkat biztosítsák cserében" - szögezte le az EMNT elnö...
2018-11-18 16:16:14
Jogvédők krími gyermekek militarizálásáról fedtek fel újabb tényeket
... Közben Volodimir Jelcsenko ukrán ENSZ-nagykövet a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) szerdai ülésén arra hívta fel a figyelmet, hogy Oroszország változatlanul semmibe veszi az emberi jogokat az általa megszállt Krímben. Adatai alapján 2014 és 2017 között 108 ezer embert telepítettek át Oroszországból a Krímbe egyértelműen azzal a szándékkal, hogy megváltoztassák az elcsatol...
2018-10-31 16:42:25
1 2 3 ................103 104 ........154 155 ........205 206 207 
Címkék: Európa Tanács, Stoffán György, Pjotr Tolsztoj, Gréczy Zsolt DK-s, Egyesült Királyság, Oscar Camps, Proactiva Open Arms, Emberi Jogok Európai Bíróságának, Közben Volodimir Jelcsenko, Biztonsági Tanácsának, orosz parlament, állami cégeket, munka törvénykönyve, szakadárok akadályozzák, civilek átjutását, ukrán ellen, hatáskörébe kellene, őshonos kisebbségek, rabszolga teljes, közgyűlés álláspontja, nyilatkozat szerzői, duma alelnöke, állami cégektől, kormányfő ígéretét, emberi méltóságot, nyomásgyakorlást azért, állami vállatok, uniós költségvetés, adóügyek területén, unió tiszteletben, emberi jogokat, kilépés mindenki, hidegben hosszú, ellenőrző pontoknál, ukrán parancsnokság, orosz megszállók, ideiglenesen megszállt, ukrán ellenőrzés, agresszor állam, #United4Med elnevezést, embertelenséggel szemben, jelenlegi szabályozás, emberi jogok, őshonos kisebbség, közösségi védelem, végrehajtási kontroll, miniszterelnöki megbízott, strasbourgi Emberi, török hatóságok, erdélyi magyarság, hazánktól megfosztottak,
© 2013 TVN.HU Kft.