Belépés
Vasárnap hirdetik ki a Bartók Világverseny zeneszerzés fordulójának nyertesét
... rektora a kedden tartott budapesti sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy a Bartók Világverseny és Fesztivál ha évet ível át, a különböző versenykategóriák láncszemekként kapcsolódnak össze. Emlékeztetett arra, hogy 2017-ben rendezték meg a hegedű fordulót és az idei győztes zeneművekből kerülnek ki a 2019-es zongora forduló kötelező darabjai.
A versekkel és levélrészletekkel szí...
2018-11-20 12:26:13
Magyar Zene Háza - Koncert segíti a Jónak lenni jó! kezdeményezést
... zajszimfónia "darabjait" a szervezők a zajszimfonikusok@zenehaza.com e-mail címre várják vagy feltölthetők az Instagramra a következő hashtagekkel: #zajszimfonikusok, #zeneháza.
Emlékeztetett arra, hogy a közmédia Jónak lenni jó! egész napos adománygyűjtő műsorfolyamában december 16-án a cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjtenek, ehhe...
2018-11-20 11:59:07
Alapjogokért Központ: a migrációs szempontjából is fontos a Nyugat-Balkán integrációja
... mondta, hogy az Európai Unió az elmúlt években nem foglalkozott megfelelően a balkáni országok helyzetével és a térségen kontrolálatlanul átáramló illegális bevándorló tömeggel.
Emlékeztetett: az elmúlt években Magyarország többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a Balkán uniós csatlakozását segíteni kell, mert a régió integrációja az EU-nak is érdeke.
Hétfőn a Nyug...
2018-11-20 11:55:04
Hazaárulásért 12 év börtönbüntetésre ítéltek egy volt krími képviselőt Ukrajnában
... 2017 februárjában, amikor már az ítélethirdetésig csak néhány ülés volt hátra, a Legfelsőbb Igazságügyi Tanács leváltotta az ügyét tárgyaló vezető bírót, és a pert újraindították - emlékeztetett a hírportál.
Hanis 2010 és 2014 között volt a krími parlament képviselője, a Viktor Janukovics - utóbb Oroszországba menekült - akkori ukrán elnököt támogató Régiók Pártja frakciójána...
2018-11-19 21:01:22
Ókori erotikus freskót tártak fel Pompejiben
... Leonardo és Michelangelo eredeti képei már nincsenek meg, de másolataik szerepelnek a gyűjteményekben. A mítoszt William Butler Yeats egy klasszikus költeménye is megörökítette - emlékeztetett a brit hírportál.
A közelmúltban a Léda-freskó közelében egy római termékenységi isten, Priapus freskóját is megtalálták, de az kevésbé jó állapotban került elő.
Pompejit a Vezúv k...
2018-11-19 21:01:13
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
...
LMP: támogatja a kormány a dugódíj bevezetését?
Ungár Péter (LMP) emlékeztetett arra, hogy Budapesten arányaiban több ember hal meg a légszennyezettség következtében, mint bármelyik vidéki városban. A képviselő azt kérdezte, hogy a kormány támogatja-e a fővárosi dugódíj bevezetését és tesz-e valamit annak érdekében, hogy növekedjen a zöldfelületek aránya.
Rétvári Be...
2018-11-19 16:08:47
Felújított formában ismét mozikban a Cinema Paradiso
... mozivásznon van a helye. A mozi hőskoráról, a szerelemről és a filmek iránti szerelemről is szól a történet, ami a három évtizeddel ezelőtti premier után több mint száz filmdíjat nyert el - emlékeztetett rá Maresch Dániel.
Mint fogalmazott: néhány évvel ezelőtt éppen azért vágott bele cégével az olasz filmipar remekeink magyarországi forgalmazásába, mert az elmúlt évtizedekbe...
2018-11-19 13:38:11
Krónika 2. rész (napirend előtt: Gruevszki-ügy, migráció, népesedés)
... gyermekvállalást
Lezsák Sándor (Fidesz) az MDF egyik alapítójának, az elhunyt író, Fekete Gyula egykori, családvédelemmel kapcsolatos röpiratának tanulságait elevenítette fel. Emlékeztetett: Fekete Gyula már az 1960-as években szívügyének tekintette az édesanyák és a sokgyermekesek gondjait, és már akkor érzékelte a népesedési problémákat.
Ő tett javaslatot a gyermekgo...
2018-11-19 13:28:32
Hitelszakértő: nagy érdeklődést válthat ki a bővített csok
... építkezésekből származó ingatlanokat várhatóan 2019-ben adják át, ezzel nő az új lakások piaca, így a vásárlásnál igénybe vehető kedvezményes hitelkonstrukciók kihasználása is.
Emlékeztetett: a bővített csok által már a két gyermekes családok számára is elérhető lesz a 10 millió forintos, új lakás vásárlására fordítható kedvezményes kamatozású lakáshitel, a három gyermekesek ...
2018-11-19 10:58:05
Csapadékvíz-gazdálkodást szolgáló pályázat indul Pest megyében
... településrész vízgazdálkodási rendszerének szerves részét képezik, vagy meghatározó szerepet töltenek be a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodásában.
Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig összesen 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt a Pest megyei önkormányzatok és vállalkozások fejlesztéseire. A hazai forr...
2018-11-19 08:53:59
1 2 3 ............1281 1282 .......1922 1923 ......2562 2563 
Címkék: Bartók Világverseny, Magyar Zene Háza, Alapjogokért Központ, Cinema Paradiso, Európai Unió, Legfelsőbb Igazságügyi Tanács, Viktor Janukovics, Régiók Pártja, William Butler Yeats, Ungár Péter, Rétvári Be, Maresch Dániel, Lezsák Sándor, Fekete Gyula, migrációs szempontjából, volt krími, bővített csok, kedden tartott, különböző versenykategóriák, hegedű fordulót, idei győztes, 2019-es zongora, következő hashtagekkel, közmédia Jónak, cukorbeteg gyerekek, elmúlt években, balkáni országok, térségen kontrolálatlanul, figyelmet arra, régió integrációja, ítélethirdetésig csak, ügyét tárgyaló, pert újraindították, krími parlament, mítoszt William, klasszikus költeménye, brit hírportál, római termékenységi, dugódíj bevezetését, légszennyezettség következtében, kormány támogatja-e, fővárosi dugódíj, zöldfelületek aránya, mozi hőskoráról, filmek iránti, három évtizeddel, olasz filmipar, elmúlt évtizedekbe, 1960-as években, sokgyermekesek gondjait, népesedési problémákat, vásárlásnál igénybe, három gyermekesek,
© 2013 TVN.HU Kft.