Belépés
Ferdinánd tekercs


Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája pu...
2019-04-23 20:36:32
Jeges kifli vagy Vízen kullogó

Jeges kifli vagy Vízen kullogó

Nem éppen megszokott a kelesztési módja, és kicsit macerás is az elkészítése, de úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes nekilátni, mert nagyon finom péksütemény lesz a végeredmény. Nálunk legalábbis hihet...
2017-12-22 07:54:37
Krumplis pogácsák
Aludttejes burgonyapogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 dl aludttej vagy kefir, 25 dkg főtt áttört

burgonya, só, fehér bors

Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott

élesztőt, az aludttejet, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olv...
2017-11-22 13:56:40
Habos meggyes pite
Hozzávalók egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez :
a tésztához:

40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,25 dl tej
2 tojás
9 dkg porcukor
12 dkg vaj
csipet só


a tetejére:

15 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál méz
3 evőkanál tejszín
15 dkg mandulalap...
2017-05-26 11:20:53
Pusztamagyaródi szalagos fánk
Hozzávalók 20 darab fánkhoz:
3.5 dl tej
4 dkg friss élesztő
3 ek porcukor
50 dkg fehér liszt
1 db tojás
3 db tojássárgája
10 dkg olvasztott vaj
2 ek rum
1 mokkáskanál só

A sütéshez:
8 dl étolaj

A tálaláshoz:
vaníliás porcukor
lekvár

Elkészítés
A langyos tejbe 1 evőkanál porc...
2017-01-18 14:49:54
Ferdinánd tekercs
Hozzávalók a tésztához:
8 dkg vaj
3 tojás sárgája
40 dkg finomliszt (de a fele lehet graham liszt is, néha azzal készítem)
egy csipet só
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dl tej
2 dkg élesztő

A töltelékhez:
10 dkg vaj
14 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor

A körbekenéshez:
4 dkg vaj
...
2016-11-24 18:08:50
Habos meggyes pite


Hozzávalók egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez (a tésztához):

40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,25 dl tej
2 tojás
9 dkg porcukor
12 dkg vaj
csipet só

a tetejére:

15 dkg vaj
20 dkg kristálycuko...
2015-06-19 20:48:14
x
...





Hagymásiné Berei Joli Jol...


Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só...
2014-06-13 17:21:33
x
...





Máthé Györgyné Rozália [Huga...


* szítés nehézsége:
* Árkategória:
* Hányan tették saját recepttárjukba: 168
* Hányan küldték tovább: 17
* Hagymaleves
* Hagymaleves
* Hagymaleves
galéria megnyitása
Hozzávalók:
* 50 dkg póréhagyma,
* 3 dkg hagymás fűszervaj,
*...
2014-06-08 03:20:08
Krumplis pogácsa
... Krumplis pogácsa

Egy jó kis csülkös bableves mellé.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg krumpli
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
1kanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás
1 dl langyos tej
1 dl a burgonya főzővizéből

A kenéshez:
1 tojás

Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk, kockára vágjuk és enyhén s...
2014-05-27 19:44:22
1 2 3 4 
Címkék: Hagymásiné Berei Joli Jol, Máthé Györgyné Rozália, egyik legfinomabb, tejszínnek köszönhetően, kelesztési módja, zsírral elmorzsoljuk, kevés langyos, langyos tejbe, fele lehet, nagyon finom, család kedvence, burgonya főzővizéből, pusztamagyaródi, burgonyapogácsa, lelkiismerettel, különlegességet, recepttárjukba, összedolgozzuk, körbekenéshez, kristálycukor, megtisztítjuk, köszönhetően, kristálycuko, elmorzsoljuk, mindenképpen, tojássárgája, felfuttatott, aaaaaaaacgc, mokkáskanál, hagymaleves, kostoljátok, töltelékhez, legfinomabb, készítettem, árkategória, elkészítése, főzővizéből, péksütemény, végeredmény, tejszínnek, hozzávalók, finomliszt, aludttejet, elkészítés, mandulalap, hozzáadjuk, kelesztési, legalábbis, megszokott, olvasztott, tálaláshoz, aludttejes, sertéscomb, hagymásiné, megnyitása, póréhagyma, tésztához, nehézsége, ferdinánd, fokhagyma, borsozzuk, fűszervaj, teáskanál, mondhatom, megmossuk, burgonyát, ferdinand, nekilátni, aaaaaaaad, tepsihez, kenéshez,
© 2013 TVN.HU Kft.