Belépés
Rebarbarás eperlekvár
... hozzávalók 4 főre

* 1 kg eper
* 1 kg rebarbara
* 60 dkg cukor
* citromlé

elkészítés

1. Az eperszemeket mérettől függően kettő-négy darabba vágjuk, és közepes lángon égő tűzhelyre tesszük.
2. Míg az eper fődögél, megpuc...
2010-07-10 22:41:14
Eperlekvár


* 6 kg eper
* 1200 g kristálycukor

elkészítés

1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk. Az üstbe (fazékba) tesszük.
2. Ráöntjük a tetejére a cukrot, lefedjük és éjszakára állni hagyjuk.
3. Reggel köze...
2010-06-25 23:29:19
Eperlekvár


* 5 kg eper
* 2 egész citrom leve és húsa
* 1 rúd vanília kikapart magja
* 2 ek balzsamecetkrém
* 1 kg barna cukor
* 3 tasak Dr Oetker zselésítő

elkészítés

1. Az üvegeket alaposan mossuk ki, a tetőket tegyük be az előzőleg...
2010-06-25 22:56:23
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
1 
Címkék: eperszemeket mérettől, eper fődögél, epret megmossuk, nagyobbakat negyedbe, kisebbeket félbevágjuk, üvegeket alaposan, tetőket tegyük, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, balzsamecetkrém, tartósították, kristálycukor, cukrászmester, gyümölcseiket, eperszemeket, gyümölcsöket, tartósítsák, szárították, kicsumázzuk, nagyobbakat, félbevágjuk, gyümölcsök, tartósítás, eperlekvár, elkészítés, kisebbeket, jégverembe, hozzávalók, teremtette, rebarbarás, megmossuk, tűzhelyre, rebarbara, leszedett, zselésítő, története, dióhéjban, éjszakára, cukrozott, bogyókat, negyedbe, előzőleg, tetejére, reberbar, üvegeket, lefedjük, citromlé, kikapart, eperlekv, receptje, mérettől, alaposan, ráöntjük, vanília, fazékba, tesszük, hagyjuk, tetőket, nosalty, függően, görögök, darabba, közepes, rómaiak, francia, századi, alapját, befőzve, mustban,
© 2013 TVN.HU Kft.