|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 1 kg eper
* 1 kg rebarbara
* 60 dkg cukor
* citromlé
elkészítés
1. Az eperszemeket mérettől függően kettő-négy darabba vágjuk, és közepes lángon égő tűzhelyre tesszük.
2. Míg az eper fődögél, megpuc... |
2010-07-10 22:41:14 |
|
|
|
|
|
|
* 6 kg eper
* 1200 g kristálycukor
elkészítés
1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk. Az üstbe (fazékba) tesszük.
2. Ráöntjük a tetejére a cukrot, lefedjük és éjszakára állni hagyjuk.
3. Reggel köze... |
|
2010-06-25 23:29:19 |
|
|
|
|
|
|
* 5 kg eper
* 2 egész citrom leve és húsa
* 1 rúd vanília kikapart magja
* 2 ek balzsamecetkrém
* 1 kg barna cukor
* 3 tasak Dr Oetker zselésítő
elkészítés
1. Az üvegeket alaposan mossuk ki, a tetőket tegyük be az előzőleg... |
2010-06-25 22:56:23 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|