Belépés
Egri húsleves gazdagon
... 1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cikk zeller
1 db paradicsom
1 db zöld paprika
1 cikk karalábé
1 csipet bors
10 dkg eperlevél tészta
3 szál petrezselyemzöld

Elkészítés

Vizet forralunk, és beletesszük a csontokat. Ha ismét forr a víz, leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk a cso...
2018-07-22 00:57:52
Illúzió
... sokszor a húslevestől a töltött paprikáig mindent. Ma is a kedvenc eszköze



Csőröge fánk, barátfüle, eperlevél tészta célszerszáma ez a derelye vágó volt és talán mindig is marad. A legtöbb háztartásban fellelhető mind a mai napig. Van ahol rádli a neve.

...
2016-03-20 17:30:25
Ketten, kis pénzből, könnyedén
... megmolyosodna valamelyik, ne fertőzze tovább a többi alapanyagot.

Jó, ha a szekrényben akad pár fajta száraztészta is. Ezek között lehet egy levesbetétnek ideális cérnametélt vagy eperlevél, a látványos és gyors vacsorák elengedhetetlen kelléke, egy zacskónyi spagetti, valamilyen apróbb, köretnek, tésztasalátának is ideális olasz száraztészta (pl. farfalle), s a magyaro...
2014-10-20 22:01:49
PH - érték meghatározása

PH -érték meghatározásának - mérésének leírása
Lúgosításról, savtalanításról, a savasító jellegű és lúgosító jellegű ételekről és italokról, mozgás és légzéstechnikáról, kellő mennyiségű folyadék fogyasztásról szóló leírások során egyre többször halljuk és értjük ezen tényezőknek a jelentőségét, a megelőzés lehetőségei között, ...
2013-11-11 07:56:07
Tejszínes-tárkonyos leves
... leves

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 kis fej karfiol
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
2-3 sárgarépa
1 doboz kukoricakonzerv
25 dkg aprótészta (pl. eperlevél)
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1 tojássárgája
fűszerek: só, bors, tárkony, citromlé

Elkészítés:
A csirkemellfilét megmossuk, kis kockákra vágj...
2013-11-10 00:36:18
Hideg eperleves recept
Hozzávalók:

50 dkg eper
0.5 l tej
3 cl tejszín
3 ek cukor
3 ek méz

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd felszeleteljük. Kb. 10 szemet félreteszünk, levesbetétnek. Az epret leturmixoljuk robotgéppel, hozzáadjuk a tejet és mézzel, valamint cukorral ízesítjük. Tejszínnel sűrítjük. Ha nem lesz elég sűrű, esetleg e...
2012-06-30 10:37:26
3. ARAB KONYHA
... margarin

- eper-aroma illatosító

- piros és zöld ételszínező

- 50 g mandulaliszt

- 1-2 kanál étkezési keményítő, amivel összeáll az eperlevél



A kókuszreszeléket daráljuk le még egyszer. A cukormennyiségből egy pohár vízzel főzzünk szirupot. A kész szirupba keverjük el a margarint. A kókuszt kev...
2012-03-26 22:15:28
2. ARAB KONYHA
... margarin

- eper-aroma illatosító

- piros és zöld ételszínezo

- 50 g mandulaliszt

- 1-2 kanál étkezési keményíto, amivel összeáll az eperlevél

A kókuszreszeléket daráljuk le még egyszer. A cukormennyiségbol egy pohár vízzel fozzünk szirupot. A kész szirupba keverjük el a margarint. A kókuszt keverjük el a sziruppal ...
2012-03-26 21:59:30
Eperleves tejszínnel recept
Hozzávalók:

1 db narancs
2 ek cukor
50 dkg eper
1 l tej
0.5 l növényi tejszín
1 csokor fahéj
1 csipet szegfűszeg

Elkészítés:

Egy lábasban, úgy fél liter vizet felforralunk. Belerakjuk a fűszereket és a narancsot, majd addig főzzük, amíg a víz barna és illatos lesz, aztán leszűrjük. Az így készült fűszeres vízhe...
2011-10-07 22:49:03
Tejszínes-tárkonyos leves
... 50 dkg csirkemellfilé
1 kis fej karfiol
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
2-3 sárgarépa
1 doboz kukoricakonzerv
25 dkg apró tészta ( eperlevél)
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1 tojássárgája
fűszerek: só, bors, tárkony, citromlé

Elkészítés:

A csirkemellfilét megmossuk, kis k...
2011-04-03 11:45:31
1 2 3 
Címkék: ARAB KONYHA, töltött paprikáig, kedvenc eszköze, derelye vágó, legtöbb háztartásban, többi alapanyagot, szekrényben akad, levesbetétnek ideális, zacskónyi spagetti, savasító jellegű, megelőzés lehetőségei, csirkemellfilét megmossuk, epret megmossuk, epret leturmixoljuk, kókuszreszeléket daráljuk, pohár vízzel, kész szirupba, kókuszt keverjük, kókuszreszeléket, petrezselyemzöld, meghatározásának, savtalanításról, csirkemellfilét, kukoricakonzerv, tésztasalátának, elengedhetetlen, felszeleteljük, csirkemellfilé, meghatározása, fogyasztásról, levesbetétnek, leturmixoljuk, megmolyosodna, mandulaliszt, háztartásban, lúgosításról, félreteszünk, célszerszáma, tojássárgája, száraztészta, felforralunk, jelentőségét, cérnametélt, ételszínezo, lehetőségei, beletesszük, lecsumázzuk, húslevestől, alapanyagot, robotgéppel, szekrényben, tényezőknek, ételszínező, vöröshagyma, tejszínnel, paradicsom, fellelhető, valamelyik, elkészítés, hozzávalók, szegfűszeg, mennyiségű, hozzáadjuk, illatosító, valamilyen, aprótészta, belerakjuk, fűszereket,
© 2013 TVN.HU Kft.