Belépés
Szeretett versek - első rész
... Ákos

IMA
az a sírás várjon. Várnia kell.
Sokáig, akármeddig, nem tudom.
Az isten verje meg lépteid
nyomát. Lábaidra,
lábaidra vigyázzon


EPIKTÉTOSZ-VISSZHANG
Sose mondd azt: ,,el-
veszítettem", semmiről;
mondd: ,,visszaadtam".


CANTICUM CANTICORUM
úgy vágyom rád, mint ha i...
2008-07-20 22:02:36
Mai bölcsességek...
... kinevetnek, és kigúnyol a tömeg. Ám ha kitartasz elveid mellett, azok, akik előbb kinevettek, bámulóid lesznek, ha azonban hatásuk alatt megtántorodsz, kétszeres gúny lesz jutalmad. (Epiktétosz)

BIBLIAVERSEK, IGEHELYEK
Bibliavers július tizenhatodikára

És az ...
2008-07-16 12:54:39
Mai napi Aforizmák...
... BÖLCSESSÉGEK, AFORIZMÁK
Aforizma július tizenötödikére

Ha haladni akarsz a bölcsességben, el kell viselned, hogy külsőleges dolgokban ügyetlennek és együgyűnek tartsanak. (Epiktétosz)

BIBLIAVERSEK, IGEHELYEK
Bibliavers július tizenötödi...
2008-07-15 18:11:46
A betegség
..."A betegség csak a testet bénítja meg, a szabad elhatározást nem, ha az maga nem akarja. A sántaság is csak a lábat akadályozza, de a szabad elhatározást nem. Ezt mondd mindennel kapcsolatban, ami eléd kerül: rájössz, hogy minden csak más valamit akadályozhat, téged nem."

/ Epiktétosz/


...
2008-05-20 17:49:45
Aforizmák, Bölcsességek 04.14.
... sántaság is csak a lábat akadályozza, de a szabad elhatározást nem. Ezt mondd mindennel kapcsolatban, ami eléd kerül: rájössz, hogy minden csak más valamit akadályozhat, téged nem. (Epiktétosz)
BIBLIAVERSEK, IGEHELYEK
Bibliavers április tizennegyedikére

Az embernek napjai olyanok, mint a fű, úgy virágzik, mint a mezőnek virága.....
2008-04-14 11:14:49
Aforizmák, Bölcsességek
... megtalálod az önmegtartóztatást velük szemben. Ha fáradság vár rád, megtalálod a kitartást. Ha szidalom ér, megtalálod a béketűrést. Ha így megedzed magad, nem ragadnak magukkal a képzeteid. (Epiktétosz)
BIBLIAVERSEK, IGEHELYEK
Bibliavers április tizenharmadikára

Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki ...
2008-04-13 11:00:14
Aforizmák, Bölcsességek 04.12.
... Azt mondod, hogy gazfickó vette el? Mi közöd hozzá, hogy ki által vette vissza az, aki neked adta? Ameddig adja, addig is úgy tekintsd, mint a másét: úgy, mint az utasok a fogadót. (Epiktétosz)
BIBLIAVERSEK, IGEHELYEK
Bibliavers április tizenkettedikére

Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra.
(Z...
2008-04-12 14:12:32
Aforizmák, Bölcsességek 03.31

ANTIK BÖLCSESSÉGEK, AFORIZMÁK
Aforizma március harmincegyedikére

Ha haladni akarsz a bölcsességben, akkor vesd el az ilyen gondolatokat: "Ha nem törődöm a vagyonommal, nem lesz miből élnem!" "Ha nem fegyelmezem a szolgámat, haszontalan ember lesz belőle." Jobb éhen halni bánat és félelem nélkül, nem lesz miből élnem!" "Ha nem fegyelmezem a szolgámat, hasz...
2008-03-31 16:00:47
Aforizmák, Bölcsességek
... a lakomájukon veszel részt, hanem együtt fogsz uralkodni az istenekkel. Így cselekedtek Diogenész, Hérakleitosz és társaik: méltán "isteniek" voltak, és úgy is nevezték őket.
(Epiktétosz)
BIBLIAVERSEK, IGEHELYEK
Bibliavers március harmincadikára

De te maradj meg azokban, amiket tanultál, s amelyeket rád bíztak, a Jézus Kr...
2008-03-30 12:55:55
Antik bölcsességek
... helyre. Emlékezz ugyanis rá, hogy ha kitartasz elveid mellett, azok, akik előbb kinevettek, bámulóid lesznek, de ha hatásuk alatt megtántorodsz, kétszeres gúny lesz a jutalmad.
(Epiktétosz)

KÖZÉPKORI ÉS MODERN AFORIZMÁK

Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek.
(Lao-ce)

HUMOROS AFORIZMÁK

Olasz tudósok új keletű vizsgá...
2008-03-22 07:28:47
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: CANTICUM CANTICORUM, ANTIK BÖLCSESSÉGEK, Jézus Kr, KÖZÉPKORI ÉS MODERN AFORIZMÁK, HUMOROS AFORIZMÁK, isten verje, betegség csak, testet bénítja, szabad elhatározást, lábat akadályozza, embernek napjai, mezőnek virága, önmegtartóztatást velük, ilyen gondolatokat, lakomájukon veszel, nehéz dolgokhoz, tizenharmadikára, tizenkettedikére, tizennegyedikére, tizenhatodikára, harmincadikára, tizenötödikére, sorelvalasztok, bölcsességben, megtántorodsz, kapcsolatban, akadályozhat, bölcsességek, elhatározást, bibliaversek, gondolatokat, hérakleitosz, veszítettem, akadályozza, ügyetlennek, visszaadtam, photobucket, pihenésemet, fegyelmezem, cselekedtek, vagyonommal, haszontalan, lakomájukon, bibliavers, epiktétosz, rainbowbox, tizenötödi, külsőleges, együgyűnek, megtalálod, béketűrést, istenekkel, kinevettek, canticorum, akármeddig, kinevetnek, igehelyek, aforizmák, amelyeket, kétszeres, középkori, járásomat, tartsanak, kitartasz, dolgokban, szeretett, mindennel, képzeteid, kitartást, érezzétek, visszhang,
© 2013 TVN.HU Kft.