Belépés
Erősödik az inflációs nyomás a gazdaságban az elemzők szerint
... és a bérköltségek növekedése miatt az infláció nagyobb gyorsulást is mutathat, bár ennek még csak igen kismértékben mutatkoznak jelei.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője is azt emelte ki: tovább nőhet a maginfláció, és várhatóan hamarosan 3 százalék fölé emelkedik. A jegybank idén megteszi az első lépéseket a monetáris politika normalizációjának ir...
2019-01-15 13:02:09
Elemzők: egy ideig még tartós lehet a gazdaság dinamikus növekedése
...
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott második becslése szerint a harmadik negyedévben 4,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) azegy évvel korábbihoz mérve, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 5,2,százalékos volt a növekedés, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékos.
Suppan Gergely,a Takarékbank elemzője arra hívta ...
2018-12-05 13:31:45
Elemzők: az év végéig mérséklődhet a kiskereskedelmi forgalom növekedése, de az egész éves adat felülmúlja a ta
... van a Takarékbank szakértőinekazon várakozásával, hogy idén a tavalyit 4,1 százalékot meghaladó, 4,6 százalékos lehet a GDP növekedése.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője úgy látja, a szeptemberi adatok alassulás ellenére továbbra is impresszívnek mondhatóak.A harmadik negyedévben némileg lassulhatott a háztartások fogyasztásának növekedési üteme a...
2018-11-07 11:51:25
Az utóbbi három év legjobb negyedéves eredményét érte el a Mol-csoport
... növekedését, ami értékelése szerint a magas olajárak miatt elért jobb kutatás-termelési eredményeknek, a fogyasztói szolgáltatások üzletág kétszámjegyű növekedésének, valamint a romló makrogazdasági környezet ellenére kiegyensúlyozott eredményeket elérő feldolgozás-kereskedelem üzletágnak köszönhető.
Az idei harmadik negyedévben írták alá a vállalatcsoport kiemelt projektje, ...
2018-10-31 07:04:19
BÉT - Változékony befektetői hangulatra számítanak az elemzők
... vár a magyar tőzsdén. A piacok érzékenyek, a nap további részében az amerikai-kínai kereskedelmi háborúról és a vállalati jelentésekről érkező hírek, valamint a várható nemzetközi makrogazdasági adatok határozzák majd meg a kereskedés irányát - tette hozzá.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint enyhe pozitív korrekció indult a tőzsdén hétfőn, de t...
2018-10-30 08:55:15
Elemzők: bár a szeptemberi infláció magasabb a vártnál, nincs inflációs nyomás
... 2018-as éves átlagos infláció még így is kevéssel 3 százalék alatt alakulhat. 2019-ben már az éves átlag is meghaladhatja a 3 százalékot.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője is magasabbnak találta a szeptemberi inflációs adatot az általuk vártnál.
Várakozásuk szerint októberben még magas szinten marad az infláció, majd november-decemberben már -...
2018-10-09 13:41:38
Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik
...
Rákossy Balázs rámutatott: ehhez javítani kell az ország versenyképességét, meg kell őrizni a makrogazdasági stabilitást, a fenntartható növekedést, növelni kell a magyarországi vállalkozások hatékonyságát, tovább kell folytatni a bérek emelését.
Az államtitkár jelezte: a tartós növekedés érdekében egyúttal erős magyar vállalkozásokra van szükség, a munkát terhelő adóka...
2018-09-08 14:01:33
Elemzők: négy százalék feletti növekedés várható 2018-ban
... gazdaság továbbra is dinamikusan, de egyre lassabban bővül a következő negyedévekben. Összességében 2018-ban 4,3 százalékos GDP-bővüléssel számol.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a kedvezőbb számok a piaci szolgáltatások jobb teljesítményével magyarázhatók, amelyek bővülését nagyban segítette a turizmus.
Arra is ki...
2018-09-05 13:10:12
Elemzők: továbbra is az üzemanyagárak emelik az inflációt
... komolyabb inflációs kockázatot jelenthet az észak-európai aszály által okozott terményár emelkedés, ami gyorsíthatja az élelmiszerek drágulását.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője elmondta, hogy az infláció gyorsulására számítani lehetett az alacsony bázis miatt. A külföldi utazások és a járművek drágulásában szerepe lehet a gyengébb forintnak is. A ruház...
2018-08-08 12:30:08
Tőzsde - Veszteséges kezdésre lehet számítani Európában
... júliusi német infláció, valamint az Európai Bizottság felmérése az euróövezeti és uniós gazdasági hangulat júliusi alakulásáról.
Pénteken kedvező vállalati eredményeknek és makrogazdasági mutatóknak köszönhetően emelkedtek a főbb európai tőzsdeindexek: az elmúlt hét sorban a negyedik nyereséges hete volt az európai értékpapírpiacoknak. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,...
2018-07-30 11:11:20
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Rákossy Balázs, Magyarország Európa, Nyeste Orsolya, Erste Bank, Központi Statisztikai Hivatal, Suppan Gergely, Varga Zoltán, Equilor Befektetési Zrt, Németh Dávid, Európai Bizottság, FTSE Eurofirst, inflációs nyomás, elemzők szerint, gazdaság dinamikus, kiskereskedelmi forgalom, egész éves, utóbbi három, szeptemberi infláció, üzemanyagárak emelik, bérköltségek növekedése, infláció nagyobb, jegybank idén, első lépéseket, monetáris politika, harmadik negyedévben, bruttó hazai, előző negyedévhez, szeptemberi adatok, háztartások fogyasztásának, magas olajárak, fogyasztói szolgáltatások, romló makrogazdasági, idei harmadik, vállalatcsoport kiemelt, magyar tőzsdén, piacok érzékenyek, amerikai-kínai kereskedelmi, vállalati jelentésekről, várható nemzetközi, kereskedés irányát, tőzsdén hétfőn, éves átlag, szeptemberi inflációs, általuk vártnál, ország versenyképességét, makrogazdasági stabilitást, fenntartható növekedést, magyarországi vállalkozások, bérek emelését, államtitkár jelezte, tartós növekedés,
© 2013 TVN.HU Kft.