Belépés
Lengyel elnökválasztás - Szejmelnök: június 28-án tartják a választást
... mely szerint a választást a járvány miatt vegyes formában, hagyományosan és levélben rendezik meg. Andrzej Duda elnök kedd este írta alá a jogszabályt.
A törvény szerint az eredeti választási időpont, május 10. előtt már bejegyzett tíz jelöltnek - köztük Andrzej Duda hivatalban lévő elnöknek - nem kell újból regisztrálnia, indulhatnak viszont új jelöltek is. Ezzel a megoldáss...
2020-06-03 12:22:01
Lengyel elnökválasztás - A szejm véglegesen jóváhagyta a választási törvényt
... viszont a szejm többek között az új elnökjelölt regisztrálásához szükséges százezer támogató aláírás gyűjtésére vonatkozó szenátusi módosítást. Ez lehetővé tette volna, hogy az eredeti választási időpont, május 10. előtt be nem jegyzett jelöltek az aláírásokat ne csak nyomtatott papíríveken, hanem elektronikus formában is gyűjthessék. Ez a megoldás Rafal Trzaskowski varsói főpolgá...
2020-06-02 18:42:44
Lengyel elnökválasztás - A szenátus módosító javaslatokkal visszaküldte a szejmbe a választási törvényt
... PiS szenátorai többek között az új elnökjelölt regisztráláshoz szükséges százezer támogató aláírás gyűjtésére vonatkozó előírás esetében. A módosítás lehetővé tenné, hogy az eredeti választási időpont, május 10-e előtt be nem jegyzett jelöltek az aláírásokat nemcsak nyomtatott papíríveken, hanem elektronikus formában is gyűjthessék. Ez a megoldás Rafal Trzaskowski varsói főpolgárm...
2020-06-02 07:04:23
Horvátországban július 5-re írták ki az előrehozott parlamenti választásokat
... nincs bejelentett lakcímük Horvátországban.
A horvát alkotmány értelmében a parlamentnek legkevesebb 100 és legfeljebb 160 képviselője...
2020-05-20 13:38:00
Horvátországban a parlamenti többség előrehozná a választásokat
... szerint a választásokat december végéig kellene megtartani. Ezt hozná előre a parlamenti többség júniusra vagy júliusra.
A jobboldali kormányfő kiemelte: a kabinet megvalósította a választási programjában foglalt összes kulcsfontosságú célkitűzését.
"Úgy gondoljuk, miután megmutattuk, hogy kezelni tudtuk a világjárványt, ebben a pillanatban egy új összetételű parlament...
2020-05-14 20:04:02
Lengyel elnökválasztás - A szejm megszavazta a vegyes szavazásról szóló módosításokat
... egészségügyi miniszter módosító javaslata alapján a kizárólagos levélszavazás, a járványügyi helyzettől függően, egyes településeken külön is elrendelhető.
A tervezet szerint az eredeti választási időpont előtt bejegyzett 10 jelöltnek nem kell újból regisztrálnia, de indulhatnak új jelöltek is.
A parlamenti vita során az ellenzéki képviselők kifogásolták a törvényhozói f...
2020-05-12 23:32:54
Lengyel elnökválasztás - A kormányoldal vegyes szavazást javasol
... tartanák meg. A választók azonban levélben is voksolhatnának, amennyiben erre vonatkozó szándékukat legkésőbb a választás előtt öt nappal jelzik a polgármesteri hivatalnál.
Az eredeti választási időpont előtt bejegyzett jelölteknek nem kell újból regisztrálniuk.
A választás legesélyesebb jelöltjének jelenleg a hivatalban lévő államfőt, Andrzej Dudát tekintik. A fő elle...
2020-05-11 21:32:52
Lengyel elnökválasztás - Andrzej Duda újból a Szolidaritás szakszervezet támogatásával indul
... programokról is.
Andrzej Duda a választás fő esélyesének számít. A fő ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO) színeiben induló Malgorzata Kidawa-Blonska tavaly még a második helyen állt, a választási kampány során azonban veszített népszerűségéből, és jelenleg a negyedik-ötödik helyen szerepel a jelöltek rangsorában.
Az elnökválasztást május 10-re írták ki. A kormányzó J...
2020-05-05 14:42:16
NHL - Virtuális draftot rendeznek
... léphetett pályára a világ legerősebb bajnokságában. Csak Szuper volt nevezve NHL-es mérkőzésre, azonban cserekapusként egyszer sem állt be.
A drafton mind a 31 csapatnak alapesetben hét választási lehetősége van - a mennyiség különféle ügyletek révén módosulhat -, így összesen 217 fiatal játékjogát foglalják le.
A profi amerikaifutball-liga, az NFL a múlt héten virtuális...
2020-05-02 20:42:13
Koronavírus - Elmarad az MTA rendes közgyűlése
... tájékoztatást, amely szerint elhalasztják az MTA május 4-5-re összehívott közgyűlését - közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint az Elnökség az Akadémia elektronikus választási rendszerén keresztül hozott, április 7-i döntésében arról is határozott, hogy a jelenlegi vezetők meghosszabbított megbízással - legkésőbb 2020. szeptember 30-ig - lássák el a vezetői...
2020-04-09 10:21:33
1 2 3 ...............47 .......70 71 .......93 94 
Címkék: Andrzej Duda, Rafal Trzaskowski, Andrzej Dudát, Polgári Platform, Malgorzata Kidawa-Blonska, Csak Szuper, szejm véglegesen, választási törvényt, szenátus módosító, előrehozott parlamenti, parlamenti többség, szejm megszavazta, vegyes szavazásról, kormányoldal vegyes, járvány miatt, törvény szerint, eredeti választási, szejm többek, megoldás Rafal, módosítás lehetővé, aláírásokat nemcsak, horvát alkotmány, parlamentnek legkevesebb, választásokat december, jobboldali kormányfő, kabinet megvalósította, választási programjában, kizárólagos levélszavazás, járványügyi helyzettől, tervezet szerint, parlamenti vita, ellenzéki képviselők, választók azonban, választás előtt, polgármesteri hivatalnál, választás legesélyesebb, hivatalban lévő, második helyen, választási kampány, negyedik-ötödik helyen, jelöltek rangsorában, elnökválasztást május, világ legerősebb, drafton mind, mennyiség különféle, múlt héten, közlemény szerint, jelenlegi vezetők, meghosszabbított, regisztrálásához, népszerűségéből,
© 2013 TVN.HU Kft.